Svolávací zařízení
-
-
Příspěvek od David Lange » 12.05.2008 15:26
Zkusit je uhánět aby ti zapsali tvoje členy do databáze čísel, kterým chodí SMS na mobily.Jak mi sdělili prý to nelimitují, takže bys neměl mít problém. Nevím, jaká je ale realita že. To že chystají inovaci je možná super,ale stejně ty čísla vezmou a pak je do toho nového systému šoupnou. Takže bych se zapsal už dnes.
-
u vás to funguje tak, že po zadaní vaší techniky pro výjezd by automaticky software vyžadá odeslání OPIS SMS. Buď je požádáš o zapsání jednoho čísla a v tom případě si koupíš svolávací zařízení, které tuhle jedinou sms od operačního pošle zbylým členuům. Nebo a to se znovu odkazuji na to co mi řekli, jim dáš seznam jmen a čísel svých kluků a oni budou posílat ne jednu SMS ale o kolik jich požádáš. Znovu říkám bylo mi sděleno že počet čísel nelimitují. Takže vše zaleží prostě na domluvě, kolik čísel ti povolí.
-
Nepotřeboval bys GSM svolávací modul. SMS svolávací systém bys měl prostě tento.Zatím mu žádná krabička v hasičárně nemůže konkurovat a ve spojení s AMDS hodně dobré a vlastně zadarmo. Navíc napojení na operatora je přímé, že u GSM modulu v hasičárně, dále odesílá SMS větší rychlostí a při zahlcení okamžitě využivá jinou bránu(tedy pokud jich máte víc, to ja už nevím). Jednání udělej normalně formou schůzky a vem si sebou ten seznam ,který jim předáš. jak spolupracovat budou to nevím. Největší jejich problém je v tom že by to tak chtěli všichni a že je to drahé. Dobrý nápad je proto vyjednat si s obcí spoluúčast na placení těch SMS co ti budou posílat. Nevím kolik SMS by to udělalo u vás ročně ale myslím že z roční dotace na vybavu ( psal jsi že jste trojka) myslím v klidu zacvakáš vaše nákupy tak aby ti obec platila ty SMS. Je to ovšem krajní řešení. Jak říkam dle jejich vyjádření nemájí problém jednotky zapsat a poskytovat jim ty SMS zadarmo.
-
Příspěvek od Jan Doktor » 12.05.2008 15:26
jen trochu doplním: Až pojedeš na to jednání s HZS, tak ten seznam měj připravený (jméno,příjmení,číslo mobil, funkce). Funkci uváděj velitel, strojník, hasič. Podle toho to zadají do systému a jestli rozjedou SMS,AMDS - tak všem přijde z čísla KOPISU (většinou je jedno a tak není problém uložit ho pod určitý název a odlišné zvonění) hlasové volání - např. "volá hasičský záchranný sbor xx kraje, pro příjem zprávy stiskněte 1....požár....obec x..." Velitelům navíc přijde SMS zpráva s upřesněním a počtem vysílané techniky. Omezení, které HZS má, je udané počtem čísel, které pro každou jednotku zadají. U JPO II, III to je až 20 čísel. Protože to stojí HZS peníze, tak chtějí čísla lidí, kteří vyjíždějí. Dál je třeba pravidelná aktualizace, jakmile se změní číslo, zadat HZS nové číslo...
Od té doby, co nám je poplach vyhlašován i SMS,AMDS systémem, mám pager hozený v šuplíku. Je zbytečný
-
Příspěvek od Project » 12.05.2008 15:26
Vycházel jsem z toho, co nám řekli na poradě velitelů okr. Vsetín představitelé KOPISu Zlín, před zrušením OPISu ValMez. Tehdy tvrdili, že s používáním "statusů" u jednotek SDH přes analog nepočítají. Měli obavy, že by byly problémy s přenosem přes převaděče. Před několika dny mi ovšem jeden z techniků HZS potvrdil, že v tom není problém, takže už to řeším.
-
-
ty jsi taky jihočeský kraj? Protože tohle cos napsal mám já u Plzeňského. Tam SMS limitují a SMS chodí jen velitelům atd.
-
Honza- když lidi chtějí, tak se domluví.
David - Plzeňský kraj.
-
Tak paráda informace mi sedí. V Plzni vlastně AMDS v uvozovkách vymysleli . Svolává všechny členy a sms jsou jen okrajovou záležitostí. Tím chci říct, že každý kraj má jiný přístup .Ale pokud tak připíše i ty funkce atd. tak jistě nic nezkazí. Ovšem oproti Plzni jihočeský prý umožnuje zasílat SMS i více lidem než jen velitelům atd. Všechno bude prostě o tom jak je člověk přesvědčí.
-
Všechno je o penězích...
Ale když z hlasové zprávy při vyhlášení poplachu vím, jestli je to požár, technický zásah,atp. a vím kde to je, tak mi to připadá jako docela dobrý informační komfort.
Z tý smsky pro velitele mám hlavně přesnou adresu a počet techniky, kterou tam operační posílá. Jen škoda že je tam celkový počet...a ne počet techniky, kterou chtějí od naší jednotky. I když nevím jestli by to bylo vůbec technicky možné. Ale od čeho je radiostanice, ne?
Moje zkušenosti po přibližně patnácti vyhlášeních poplachu AMDS jsou super...
-
-
No, to jsi kápl na toho pravýho
Fakt nevím,záleží co lepšího máš na mysli - jeslti CAS 32 T 815, nebo něco novějšího, kolik peněz můžeš dát dohromady, atd.
No teď dostali profíci na územko převedenou Pragovku s čerpadlem Rosenbauer a s předním monitorem, a to jsem slintal....
-
Příspěvek od Honza k. » 12.05.2008 15:26
To je prave ono u nás do toho peníze nikdo moc strkat nechce tim enchci nikomu křivdit to vubec ne.ale tohle auto co máme je takové no línoučké a že by bylo bezporuchové se říct taky nedá ale zatim jezdí.rezne at děláš co děláš. A jak to vypadá tak mu budeme čekat jestli tam pošlou neco profíci nebo neco odkážou ale jak vidim tak budem jezdit stimhle asi hodne dlouho.NO i ta 815 cas 32 by nebyla špatná ale hlavně mladší a neco na to seženeš na tohle nic moc a nikdo už to nechce pomlau ani kupovat!
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:26
Provoz statusů přes převaděč je samozřejmě možný, ovšem za podmínky, že radiostanice jsou v pořádku a správně nastavené. Statusy používá i mnoho záchranných služeb, viz např. zlínský kraj, ZZS Praha venkov ap.
-
Příspěvek od Radek Dopirák » 12.05.2008 15:26
Od března v Plzeňském kraji hlásí hlasová zpráva i typ události a místo. Např. Dopravní nehoda, vyproštění osob, Holýšov
nebo Požár nízké budovy Lisov
Pokud si chcete kupovat sirénu domluvte se na Krajském ředitelství
vašeho kraje a oni Vám určitě poradí popř. nainstalují. V Plzeňském kraji to má na starost odbor komunikačních a informačních systémů, myslím že to bude ve všech krajích stejně pojmenované.
-
A co u hasičů o penězích není že. Jinak podporuju amds sv kombinaci s sms právě z důvodu přenosu lepší informace. U nás např. může tím pádem první "dobíhatel" najít přesnou adresu na kartách ulic naší obce. Jinak info které požaduješ se dá do sms vsunout, ruzné kraje mají různý text. mě např. technika k vyjezdu nechodí vůbec.
-
Příspěvek od Libor Smid » 12.05.2008 15:26
Zdravím hasiče, co se týká příspěvků sem si zajímavě počet jak to kde funguje a je vidět, že v celku dobře.
U nás svolávací zařízení funguje od roku 2004 a to díky kámošovi co děla do elektrotechniky se to postupně zdokonalovalo až do dnešní 3 verze terminálu. Vše předcházelo špatně fungujícímu vyhlašování v našem okrese (nic ve zlém proti HZS), proste 6 pageru na20 lidi v té době je vážně málo a občas dost zlobí-„můj do dnes“. Tak jsme si řekli ze si pomůžeme vylepšit systém sami a připadne tak pomoci i ostatním jednotkám u nás. Po dlouhém testováni se dostala na svět verze 3, kterou teď testujeme v provozu. (Podotýkám, že si vše děláme sami dle našich požadavku na stanici ). Dřív nás trápilo, že sms o poplachu přišla třeba se špatnými znaky, a tudíž výjimečně poplach nešel ( asi 4x). Co se týká 100% úspěšnosti, tak za sebe musím říci ze sms jsou na 99% úspěšné a pager bohužel jen 80% (stává se, že z 20pageru přijde jen poplach na 4, ale to je na jiné téma).
Dnešní podoba už vylepšené verze, která se dá přizpůsobit uživatelům (jednotkám na míru) nezvládá jen rožnutí světel před příjezdem hasičů na stanici, zálohu napájení terminálu a další věci, ale hlavně už se zobrazuje i zpráva o místě zásahu, kterou už nová technologie na SOPIS umožní. Sms přicházející průběžně na terminál tak jak dojdou a nestane se, že by se terminál zabýval zbytečně jinými sms-ty okamžitě maže. Další možností je i svolávání hasičů po skupinách pro VD případně jim poslat vyrozumění o školení atd., kde terminál zkopíruje text a přepošle na uvedená čísla.
K celému zařízení bych měl jen výtku k Ou-tu ,bohužel i když se chlubí reklamou pro hasiče se nám ve 2 případech stalo ,že poplachova sms přišla až po 3h.a 30minutách, kdy už hasiči byli doma ze zásahu, ale zase k počtu sms cca 120 poplachových a 80 ostatních je to v celku zanedbatelná věc. Nedávné živelní pohromy otestovaly terminál a nutno říci, když to tak zůstane, bude to super (sms jdou před pagerama) navíc se zvýšil počet poplachových sms z 26 na 50 sms, které chodí už i další stanici zároveň s našimi (kolegové si to chválí). Čas ukáže jaké vylepšení bude ještě třeba do budoucna…..
Hodně zdaru a nezmeškaných zásahů:-)
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz