JSDH
Příspěvek od » 12.05.2008 15:22
Poslyš když nezastupuješ žádnou JPO tak se nepleť do činnosti jednotek a témat okolo nich.PPP JMK je už několikrát změněn a i zde funguje povolávání JPO docela dobře až na pár vyjímek.Musíš číst i to ostatní co je pod tím čísilkem u té vyhlášky226/2005 v té tabulce min počtů a vybavení.Vůbec neřeš nějaký radiostanice na autě když komunikuje třeba přes mobil s (k)opisem,a nešpiň prácu tebou jmenovaných jednotek.Kdybys to měl v hlavě v pořádku tak bys v nějaké JPO působil a ne se jen blbě vyjadřoval k různým tématům na požárech,když už se chceš k něčemu vyjadřovat tak si to napřed pořádně ověř,abys nepsat hlouposti.
Overeni:
Tabulka ma u JPO II a JPO III cisilka u polozek:
- Automobilový žebřík do 30 m
- Automobilová plošina do 30 m
- Izolační dýchací přístroj
- Mobilní telefon
U radiostanice a zakladni CAS zadnou poznamku nevuidim, asi jsem slepy.
V tabulce je jeste uvedena nasledujici poznamka, ktera nahrazuje dalsi polozky tabulky:
"Kromě minimálního vybavení požární technikou a věcnými prostředky požární ochrany je jednotka sboru dobrovolných hasičů obce vybavována další požární technikou a věcnými prostředky požární ochrany nebo jinými prostředky, pokud je předurčena pro systém záchranných prací při dopravních nehodách, při haváriích, při živelních pohromách a pro ochranu obyvatelstva. To platí i v případech, kdy je nadstandardní vybavení požární technikou a věcnými prostředky požární ochrany a jinými prostředky odůvodněno havarijním plánem kraje nebo dokumentací zdolávání požáru objektů, jejichž ochranu před požáry a jinými mimořádnými událostmi jednotka zabezpečuje. Vybavení požární technikou a prostředky požární ochrany může být zvýšeno až na jedenapůlnásobek limitů uvedených v tabulce (zaokrouhluje se nahoru)."
Nevim, jak vic to overit. Jeste sem mohu opsat informace o tom co je to zakladni CASka, ale je to hodne dlouhe a bude lepsi, kdyz si to najdes
Je zrejme, ze se nemuze temer nikomu libit co tu pisu, protoze takto vylozene predpisy neplni temer zadna JSDH. Je lepsi to neresit. Ale kdyz se nad tim nekdo opravdu zamysli, zjisti, ze v tom urcita logika je.
-
Příspěvek od medved ledni » 12.05.2008 15:22
Já nekritzuju, ale poukazuju na problém který tu je. To co jsi napsal jsem četl, ale problém se netýká jen JPO V. Týká se to všech JPO V počínaje HZS konče. Proto ta reakce, chápeš? A podle mne jednotky HZS mají úplně vše co se týká papírování a prohlídek atd. v pořádku
-
Příspěvek od S Sogar » 12.05.2008 15:22
Jednotky JPO 2 a JPO 3 máme vyřešené u nás odpovidají požadavkům, které mají splňovat včetně !!!!!!! Jelikož s nimi chceme úzce spolupracovat, tak se jim snažíme vytvořit podmínky. ( odborná příprava, vybavení atd. )Ve spolupráci KRAJ -HZS - OBEC, tady je cesta !!! Proto je důležitý PPP kraje, aby bylo možno zdůvodnit potřebu vybavení jednotek s územní působností !!!!!
Proč si myslíš, že se dělala novela vyhl. 247/2001 Sb. ????? Jednoduchá odpověď - stát se zbavil povinnosti vybavovat jednotky PO předepsanou technikou, vetšina je doporučena - s přihlédnutím k PPP kraje !!!
No tak to je hodne zajimave. Jsem vubec netusil, ze v CR existuje takove misto, kde by splnovali predepsane predpisy na 100%.
Navic tabulka s pocetnimi stavy a vybavenim JSDH se zmenila jen v poctech clenu (byl snizen), vybaveni zustalo stejne. I CAS v ZAKLADNIM!!!!! PROVEDENI (viz. treba rad strojni sluzby, kde je napsane, co je zakladni a co redukovana CASKa, pripadne prislusna vyhlaska, ktera se letos opet novelizovala (ale novelizace se tyka jen nove techniky)) v tabulce zustala.
-
Ano tudy vede cesta, s tím souhlasím. Jenže na to musí být tři a ne jeden. Já se nesnažím tvrdit že tento problém je všude, ale existuje a to mi nikdo nevyvrátí. Jedinec s tím sám nic neudělá. Proto musí být správně zpracován PPP aby se podle něj dalo pracovat, pokud to je paskvil jako u nás tak to nejde aby to fungovalo správně. To co jsem uvedl výše zatím si stojím ať se to líbí nebo ne. Zejména, že je to o přístupu lidí, jak se zpracováním PPP, tak práce podle něj atd.. To že se stát zbavil zodpovědnosti a něco nařídí ,ale nic proto neudělá je sprosťárna největšího kalibru. Jenže to už je jiné téma
-
-
Příspěvek od Daddy Yankee » 12.05.2008 15:22
Jestli bychom chteli minimalozovat problemy s KOPIS a zajistit lepsi ochranu obyvatelu,meli bychom je naucit,krome znameho trojcisli 150 popr. 112,take cislo na mistniho velitele JSDHO.U nas(JMK_okr Znojmo) to funguje naslednovne.Natloukli jsme lidem do hlavy,aby v pripade pozaru bo jine mim. situace prvotne volali uz zminovaneho mistniho velitele!!Vystavili jsme v obchodech,na obecnich deskach(skoro vsude mozne) tel. cisla v pripade krizove situace.A nejen u nas ale i vsousednich vesnicich.Proste vsude tam,kde budeme jasne prvni pred HZS.Oznacili jsme prislusne domy "ohlasovnou pozaru" atd.A funguje to velice dobre,si teda myslim.My uz si pak profiky podle potreby zavolame sami.Ja osobne myslim,ze je to dobre reseni.A predejte se tim v nekterych pripadech i naslednymi dohady bo temhle diskuzim S KOPIS aj.
-
Příspěvek od Ondrej Kulhanek » 12.05.2008 15:22
No ježiši To smrdí průserem a řekl bych, že by problémy tkvěly nejen z KOPISu, ale i z jiných míst "ze shora". Už tak jsou lidi naočkovaný na různé čísla a ty bys jim ještě cpal mobilní telefon velitele JSDH? )
-
Příspěvek od Jan Raška » 12.05.2008 15:22
Nevím jak konkrétně funguje Vaše JPO (sloužíte služby, zmiňované číslo je nonstop dostupné a vždy ho zvedne když ne velitel, který nemusí být zrovna v místě, tak třeba zástupce?) to nepíšeš. Každopádně věta - Natloukli jsme lidem v obci a i v dalších dědinách aby v případě požáru !!!, nebo jiné mimoř. situace volali prvotně našeho velitele - mě docela zvedla žaludek. Toto snad nemůže mít nic společného s pomocí občanům, ale spíš se zájmem JPO dojet všude první. Doufám, že ten telefon máte napsanej i na nástavbě auta, ať si to číslo kdokoliv ho vidí obecně spojí s hasiči.
Ani nebudu domýšlet jaké situace a problémy můžou nastat. Napadá mě jeden: Co řekne velitel volajícímu s hořící střechou, když má zrovna postavenou techniku mimo výjezd? Promiňte, ale my nemáme auto, zrovna jsme vypustili vodu!
Uz jsem to tu jednou resil, ale ad je tahle diskuse kompletní, tak to zopakuji. Pod odkazem je obecni zpravodaj obce Lelekovice a na prvni strane dole v pravo si muzete precist, jak vtloukani do hlavy muze vypadat:
http://www.lelekovice.cz/bb_zpravodaj/f ... 11_06.html
-
Zveřejnění čísla na místní jednotku, potažmo velitele a pokud se tam slouží ve službách tak na služebnu je velmi dobré řešení. Minimalizuje se problém že v sousední obci hoří chalupa, někdo volá 150 a OPIS posílá HZS 20km vzdálenou, dá jim náskok pak zvedá tuto jednotku ostatně je to posáno výše. Místní jednotka dojíždí ve stejnou dobu nebo později a nám je jasné proč, leč tomu co hoří chalupa to jasné není a ani se mu nedivím. O těch deset minut o které by tam mohla být jednotka ze sousední vsi většinou v případě škod na majetku toho postiženého , VĚTŠINOU nehrajou roli, v případě ochrany zdraví jsou VĚTŠINOU rozhodující. Tím že se dá takto obejít rozhodnutí OPISu je ale v takovéto situaci dosti nerozumné. V případě jednoduché technického zásahu nevidím výhrady. Někdo zavolá veliteli JSDH mám tady, dám příklad, zatopený sklep v naší dědině potřebuju pomoci. Velitel zvedne svojí jednotku a ta vyjíždí. Při tom však on sám volá OPIS jedeme tam a tam. dělat to a to, pošlete mám posilu. V pozici občana, který řádně platí státu daně, už to ale v situaci kdy může dojít na nebezpečí z prodlení už se mi to nelíbí. Proč? Platím daně a nezajímá mě že se vedou nějaké žabomyší spory OPIS versus JSDH a HZS. Já chci a mám na to ze zákona nárok, vytočit jedno číslo tam řeknu co se mi děje a o ostatní se už postará z mých daní placená osoba(y).
Když to shrnu, zveřejnění čísel na velitele dobrá myšlenka, která se může zle vymstít, na druhou stranu pomůže jednoce výjezdama (tím nemyslím aby jednotka za každou cenu vyjela, ale aby nedocházelo k problému kvůli kterému vznikla tato diskuse), ale NEŘEŠÍ to problém. A tím problémem je špatná práce OPIS a aby ho měl řešit místní velitel to je dost kocourkov a vyhazování peněz oknem. Ostatně když si to vemu kolem a kolem takhle to vypadá v celém státním aparátu a proto není co řešit ne? Zase se mi chce zvracet
-
Tohle nemuzes ani myslet vazne ten tvuj ""protest".Ne neslouzime sluzby,ale to cislo se da rict,ze vali nonstop.To "natloukli" je asi docela silny slovo,ale proste se snazime o to,aby ho mistni lide znali.A jaka snaha o to dojet vzdy prvni??????Asi ti cast myho textu unikla,ale to je jedno,jeste jedonu ti to vysvetlim:TOHLE CTI POZORNE!!!Snazime se o to,aby lide v nouzi dostali co nejrychlejsi pomoc!!!Ne o to,abychom byli prvni.V nasi vesnici stejne nebude HZS prvni,protze proste i kdyz nekdo od nas zavola rovnou 150 a OPIS pak nam,tak tam stejne budem driv.JOoo to by se museli chovat jak uz tady je vyse uvedeno,ale u nas to pravda neni.(doufam)Takze chceme,abycom lidem v nasi vesnici mohli dovalit uhasit barak co nejdriv.Vis,kdyz hori tak nejde uz jen o minuty,ale vetsinou uz o vteriny,ale to uz asi vis........
-
Tohle nemuzes ani myslet vazne ten tvuj ""protest".Ne neslouzime sluzby,ale to cislo se da rict,ze vali nonstop.To "natloukli" je asi docela silny slovo,ale proste se snazime o to,aby ho mistni lide znali.A jaka snaha o to dojet vzdy prvni??????Asi ti cast myho textu unikla,ale to je jedno,jeste jedonu ti to vysvetlim:TOHLE CTI POZORNE!!!Snazime se o to,aby lide v nouzi dostali co nejrychlejsi pomoc!!!Ne o to,abychom byli prvni.V nasi vesnici stejne nebude HZS prvni,protze proste i kdyz nekdo od nas zavola rovnou 150 a OPIS pak nam,tak tam stejne budem driv.JOoo to by se museli chovat jak uz tady je vyse uvedeno,ale u nas to pravda neni.(doufam)Takze chceme,abycom lidem v nasi vesnici mohli dovalit uhasit barak co nejdriv.Vis,kdyz hori tak nejde uz jen o minuty,ale vetsinou uz o vteriny,ale to uz asi vis........
-
-
Jde nam pouze o lidi,nybrz NEEE o to,abychom byli nekde prvni nebo treti.....Nemame k tomu jediny duvod ani ne zapotrbi...
A s HZS Znojmo mame skvele vztahy.....
-
Příspěvek od Zbyněk Pochman » 12.05.2008 15:22
Naše JSDHO v Střed. kraji je spokojena s operačním střediskem, ze začátku byly trochu problémy ale ty se vyřešili, nemáme problémy že by jsme nevyjížděli k údálostem, jsou problémy s plošným pokrytím radio. sítě ale jsou mob. tel. Jinak vzájemná spolupráce je dobrá a spolupráce s HZS je na výborné úrovni.
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky