dobihani a dojizdeni k hasicarnam
-
Příspěvek od » 12.05.2008 15:19
Samozřejmě souhlasím s dodřením předpisů na silnici (naprosto souhalsím s dodržením rychlostí a tak dále.. pak ten prů*er za to nestojí), co se týče jízdy (např. v tranzitu nebo i osobáku) kde by bylo více lidí, to by se asi dalo rozumně vysvětlit (i policajt by měl mít pochopení) třeba i po příjezdu (ze srandy říct ať pan policajt počká u hasičky, až se vrátíme)... chichichi ..
Jinak k těm průkazům, nevím jak ve městěch, ale u nás (asi i jiných vesnicích) není potřeba... Bydlím na vesnici, kdo je hasič, to se všeobecně ví (i hasiči z okolí, ze soutěží a tak... známe se..) a když sme vyjetí, tak že sme hasiči, poznáme už podle munduru... a kdyby chtěl někdo vědět odkud sme, tak na rameni nášivka prozradí... Jinak je to asi ve městech, v tom mi nezbývá než vám věřit....
Re patrik gocela: a nebo spíš skutečně zklidnit hormon....
tak to bohužel nevím.. pokud to mají automechanici v dílně jako na práci, rozumím (i já se v tom cítím líp než v modrákách, když se něco na hasičce dělá, taky se převlíkám), ale pokud by se u zásahu vyskytl někdo v PSku, tak bych ho asi zaúkoloval... u ohně by musel mít i zbytek (botky, helmu) a na povodně bych ho přivítal jako neznámého pomocníka... Ať kromě oblečení okusí i chuť práce...
-
Příspěvek od Petr Bohanes » 12.05.2008 15:19
Píšeš, že chlapa, který by se náhodu v hasičským vyskytl někde u zásahu hned zaúkoluješ, ani by jsi nepotřeboval vědět kdo to je. Tenhle názor bynenapadl snad ani 10-ti letého kluka. Přečti si diskuzi o mládeži u zásahu, je to v důsledku to samý, akorát že ten člověk je cizí, u mladých aspoň víš co jsou, umí a dokážou. Nikdy nevíš co se stane. To už by rovnou mohla na dědinách houkat siréna a vyjížděl by ten, kdo by šel náhodou kolem hasičky.
napsal jsem to samozřejmě s nadsázkou.... s tím zaúkolováním...
napíšu příklad: Když u nás byly povodně v r. 2003, tak bylo na pomoc fůra okolních vesnic, a když potřebovals ve dvou lidech někam jenom třeba poponest mašinu, a kolem šli dva borci v mundurech, stačilo na ně zavolat jestli by nepomohli... například...
Re Petr: jasný.. souhlasím s Tebou...
ta původní reakce byla jen na to (a vlastně v návaznosti), jak psals, že v PS chodí i jiní lidé, než hasiči.... nic víc... nebylo to nic hlubšího a ani jako rozpoutání války.... i když tady napíšu jako pozdrav "dobrý den", najdou se tací co mi napíšou, že je hnusně a že ten den stojí za *****
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:19
Já nevím odkud kdo přesně jste, ale já nějaké "nehasičské" používání PSII kolem sebe nevidím, snad se mi to ještě nestalo.
-
Příspěvek od Hasič Josef » 12.05.2008 15:19
Já jse viděl už dva chlapy na stavbě co měli PSII na sobě,pokaždý na jiné stavbě, ale jen bundu a kalhoty měli jiný.A taky na učnáku kam jsem chodil, nosil jeden kluk do dílen PSII a vým jistě že nebyl hasič, jediné co z toho měl tak asi upoutání pozornosti jiných lidí.Ale měl odpáranej nápis HASIČI
hmm... byl by mazec, kdyby borcovi v dílnách pod rukama něco laplo.. jestli by to aspoň uměl uhasit, nebo jestli by od toho utekl... to by si pak mezi klukama taky trhl ostudu... I když odpáral nápis na zádech, ty hadry sou notoricky známý i bez něj..
Likvidovat krásný PSko na stavbě... ( To je pak obrázek hasiče, když se v munduru špinavej od malty potácí večer cestou z šichty domů (přes hospodu samozřejmě, při zedničině vyprahne v hrdle)...
***Berte prosím přízpěvek s nadsázkou***
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:19
Velmi podobné nomexové obleky se žlutými reflexními pruhy bez nápisu hasiči používají již mnoho let zaměstnanci České Rafinérské - od nomexového PS II je poznáte jenom absencí nápisu a malou nášivkou "Česká Rafinérská" - musím říct, že jsou to velmi praktické obleky, speciálně v noci jsou v technologii zaměstnanci dobře vidět.
-
Příspěvek od Pavel Cox » 12.05.2008 15:19
Už se to tu kdys řešilo. Zrovna to samý a zrovna tak nabízim jednoduchou variantu jak stihnout výjezd. Postavit ještě jedno auto. CAS může vyjet s částí mužstva a zpozdivší se členové druhým vozem. FUrgon, Š-1203 i škůdka 120 zařazená do stavu a vybavená VRZ. Myslím si, že takavéto auto bude kolikrát na místě zásahu ještě dřív než samotná stařičká CASka, pokud budete mít smůlu na nějaký starý utahaný trambus. )
-
Příspěvek od simír hasič » 12.05.2008 15:20
tak to dělají u vedlejší JPO III. ve Sněžném, mají Matesa, tedy zatím, a k tomu Avii. Do cisterny naskáčou 3-4 chlapi a DA pobere další várku. My jsem zatím v JPO V., možná budeme jednou na vyjímku kvůli početnímu stavu JPO III., to ale nechci předbíhat a musíme drobet počkat, nicméně i tak vždy vyjedeme včas. Ale klukům pořád říkám, aby na silnici nesvinili, zbytečně neriskovali, náš Mates není torpédo a dojedou nás svými auty v pohodě, po cestě je naložíme a v autě se oblečou. Případně na místě. Znám pár kluků, kteří maji v autě magnetické označení "Hasiči" a modrého kojaka, ale nějak to neuznávám. Mentalita ostatních řidičů je taková, že i jako policista s tím mám při jízdě na VRZ problém, natož riskovat s tímto zařízením nezapsaným do TP. Nicméně to neodsuzuji, ikdyž bych se na ustanovení tr. zákona o krajní nouzi vůbec, ale opravdu vůbec nespoléhal. Státní zástupce Vám zpravidla lehce dokáže, že se o krajní nouzi nejednalo, protože jednotka by i bez Vás byla výjezdu schopná. A jste rázem v pr.....Možná kdyby to nějak přehodnotil policejní prezident a gen.ředitel HZS, k tomu ministři vnitra a spravedlnosti, pod které spadá státní zastupitelství a vydali nějaký příslušný interní akt řízení, resp. vyhlášku, závazný pokyn apod., a dalo se na to spolehnout alespoň u JPO II., už by to bylo lepší.
-
Příspěvek od tatrablázen » 18.11.2008 17:27
něco o majáku na osobním soukromém voze jsem zaslechl v praze, konkrétně členové nějakého sboru (ů) ze západní části města, na něj jezdí při vyhlášeném poplachu. no doufám, že se jim nikdy nic nestane. (nehoda apod.)
oproti tomu převozky můžou klidně lítat na vrz jak se jim chce protože jsou v podstatě nepostižitelný ze strany policie. zajímavý zprávy..............
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 18.11.2008 17:34
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti