Radiostanice
Ze života jednotky i sdružení...
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 13.03.2009 17:57
[Fajerman - 13.03.2009 17:16] DJ 180 je zrovna stanice, která umí rušit sama sebe. Bohužel ale nemá S-meter, takže zjištění příčiny je trochu problematičtější. To rušení je kdekoliv nebo jen na nějakém místě? Pokud kdekoliv, zmizí po odšroubování antény? Pokud ano, nepomůže nastavení šumové brány na vyšší hodnotu?
Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán!
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 13.03.2009 18:01
[Fajerman - 13.03.2009 17:16] DJ 180 byl, jestli si to dobře pamatuji, typ pro VHF pásmo (pro UHF byl DJ-480). A na VHF snad žádný digitál nejede (Tetra i Tetrapol fungují v pásmu UHF). Co to je za frekvenci? Pokud to nechceš psát sem, tak to pošli do mailu.
Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán!
-
Re: Radiostanice
Příspěvek od Prochyč » 28.05.2021 09:07
Dobrý den.
Zaujala mě Vaše diskuze o radiostanicích. Přemýšlím o koupi radiostanice. Jsem v tomto ohledu začátečník a našel jsem tuhle sadu : https://yeselektro.cz/radiostanice-pmr/ ... kufru.html
Máte někdo, prosím, zkušenost, zda opravdu dosáhne signál, tak daleko, jak uvádí (9.km)?
Děkuji za radu.
Zaujala mě Vaše diskuze o radiostanicích. Přemýšlím o koupi radiostanice. Jsem v tomto ohledu začátečník a našel jsem tuhle sadu : https://yeselektro.cz/radiostanice-pmr/ ... kufru.html
Máte někdo, prosím, zkušenost, zda opravdu dosáhne signál, tak daleko, jak uvádí (9.km)?
Děkuji za radu.
- Anybody.
Re: Radiostanice
Příspěvek od Anybody. » 29.05.2021 12:57
To bych chtěl vidět s těma 0.5w co ten plastový krám má.. Reálně se spojíš někde po zahradě. Okruh ve stovkách metrů. Pokud tam nebude překážka jako třeba železobetonový plot. Pak to půjde rapidně dolů. Ve velkých budovách úplně bez šance.
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz