Zkoušky velitelů a strojníků
Ze života jednotky i sdružení...
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:19
Zkoušky
No, mám to všechno v sešitě Zkus www.uhs.cz. Na co to potrebujes? Jestli jedes na skoleni, vsechno ti tam reknou prece
No, mám to všechno v sešitě Zkus www.uhs.cz. Na co to potrebujes? Jestli jedes na skoleni, vsechno ti tam reknou prece
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:19
Kurzy
Pokud ještě vůbec nemáš osvědčení, musíš buď do Ústřední hasičské školy, nebo - možná - to dělá i vaše HZS, to nevím, to záleží na zvyklostech. Po získání oprávnění musíš každý rok na proškolení a jednou za pět let udělat znova zkoušky.
Pokud ještě vůbec nemáš osvědčení, musíš buď do Ústřední hasičské školy, nebo - možná - to dělá i vaše HZS, to nevím, to záleží na zvyklostech. Po získání oprávnění musíš každý rok na proškolení a jednou za pět let udělat znova zkoušky.
-
-
Příspěvek od Radek Pilný » 12.05.2008 15:19
Strojník
Nevíte někdo, jaké jsou podmínky pro přijetí do kurzu strojník - 40 hodin. Bývaly to dva roky praxe řízení a platný profesák. Díky Radek
Nevíte někdo, jaké jsou podmínky pro přijetí do kurzu strojník - 40 hodin. Bývaly to dva roky praxe řízení a platný profesák. Díky Radek
-
Příspěvek od Radek Vojík » 12.05.2008 15:19
re Drábek
Požadavky na zařazení do kurzu:
- absolvování základní odborné přípravy členů dobrovolných jednotek PO,
- řidičský průkaz minimálně skupiny C nebo podle hmotnostní třídy vozidla i skupiny B (pouze jednotky SDH obcí kategorie JPO III),
- 2 roky praxe v řízení automobilů skupiny C nebo D,
- platné osvědčení profesní způsobilosti řidiče.
Jinak více najdeš v SIAŘ GŘ HZS a NMV č. 36/2003, ve znění SIAŘ č. 38/2005.
Měli by ho mít na územku, pokud ne ozvi se, pošlu ho.
Požadavky na zařazení do kurzu:
- absolvování základní odborné přípravy členů dobrovolných jednotek PO,
- řidičský průkaz minimálně skupiny C nebo podle hmotnostní třídy vozidla i skupiny B (pouze jednotky SDH obcí kategorie JPO III),
- 2 roky praxe v řízení automobilů skupiny C nebo D,
- platné osvědčení profesní způsobilosti řidiče.
Jinak více najdeš v SIAŘ GŘ HZS a NMV č. 36/2003, ve znění SIAŘ č. 38/2005.
Měli by ho mít na územku, pokud ne ozvi se, pošlu ho.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:19
testy
Moc díky všem co něco poslali.Jen mě mrzí že se nesešli dva stejné testy.Myslel jsem že ten test se dělá z příručky pro velitele 1 a 2 (tam je 200 otázek ve 4 oblastech) a z toho se pak vyberou otázky do testu.Asi to tak není. Jestli někdo víte jak to je tak prosím poraďte.
Moc díky všem co něco poslali.Jen mě mrzí že se nesešli dva stejné testy.Myslel jsem že ten test se dělá z příručky pro velitele 1 a 2 (tam je 200 otázek ve 4 oblastech) a z toho se pak vyberou otázky do testu.Asi to tak není. Jestli někdo víte jak to je tak prosím poraďte.
-
Re: Zkoušky velitelů a strojníků
Příspěvek od Vladislav K. » 03.04.2022 07:26
Jste si jisti tím "profesákem"??? Já mám dojem, že u dobrovolných hasičů už není nutností mít profesní způsobilost řidiče. Už nyní se těžko hledají "C" řidiči a kdyby k tomu ještě museli mít profesák, tak to si nikdo dělat nebude. Pokud se tedy řízením náklaďáku nechce i živit.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zkoušky velitelů a strojníků
Příspěvek od Stanislav Kaisler » 03.04.2022 08:45
To bude tím, že reagujete na 14 let starý příspěvek :-)Vladislav K. píše: ↑03.04.2022 07:26Jste si jisti tím "profesákem"??? Já mám dojem, že u dobrovolných hasičů už není nutností mít profesní způsobilost řidiče. Už nyní se těžko hledají "C" řidiči a kdyby k tomu ještě museli mít profesák, tak to si nikdo dělat nebude. Pokud se tedy řízením náklaďáku nechce i živit.
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz