Stejnokroje dobrovolných hasičů
-
Příspěvek od Jiří Adamec » 12.05.2008 15:18
To je samozřejmě pravda, ale určitě nejen u nás se to tak běžně bere, že SDH i JSDH jsou silně propojený, alespoň co se týká peněz. Tak např. ze sběru šrotu, který provádí SDH se běžně nakupuje materiál pro JPO. I na OÚ žádáme o peníze jako celek.
Zto pro doplnění .
-
Příspěvek od Jan Giertl » 12.05.2008 15:18
Tady bych vyjádřil svůj názor - základní podle mě jsou opět zase finance. Uniforma je reprezentativní a slušivá, rád bych, abysme taky měli nejáké ve sboru, ale nejsou peníze. Jediná možnost je si ji pořídit z vlastního, ale pro nás je to docela drahé na to,že s ní vyjdeme max. jednou do roka. Co jsem slyšel, cena se pohybuje kolem 6 000 Kč. Peníze, co si vyděláme jako sbor dáváme na různé schůze (pohoštění,...) a pak na akce pro děti (děstký den, ...). Co zbyde, nakoupíme za to vybavení - sami to znáte, nikdy není všeho dost. Když je nějaká slavnostnější akce, tak jdeme buď v klasickém saku nebo v PS II.
-
-
mi jsme zkusili zažebrat na OÚ a pár tisíc nám pustili. Vždyť reprezentujem obec - tak jsme to sehráli. Něco se přidá a je to...
-
Příspěvek od DARE » 12.05.2008 15:18
Zdravím všechny hasiče.
Nejprve pánové - už si ujasněte co je to občanské sdružení - u hasičů to je Moravská(Česká) hasičská jednota MHJ(ČHJ) Sdužení hasičů Čech, Moravy a Slezska (SH ČMS) u kterého je sbor dobrovolnýchhasičů XY obce.
Tito členové defakto nemají NIC společného se zásahovou jednotkou SDH obce( běžně se používá skratka JSDHO, nebo JSDH obce nebo jednotka SDH obce - je to stejné): Pouze spolupracují s obcí při výběru členů pro zásahovou jednotku. Tzn. že NE každý člen SH ČMS SDH obce XY nemusí být( a taky většinou NENÍ)členem JSDH obce. Tento člen JSDHO MUSÍ mít dohodu s obcí a je defakto její zaměstnanec na dohodu o provední nějaké činnosti.
Za další je tu otázka stejnokroje:
Zásahové družstvo obce NEPOTŘEBUJE k ničemu stejnokroj, ale jen věci pro zásah ( členem JSDH Obce může být i ten, kdo NENÍ členem SH ČMS-SDH obce XY)
Stejnokroj je tedy jen pro členy MHJ, ČHJ, a SH ČMS.
Na našem okrsku se nám podařilo dojednat ušití stejnokroje
- sako a kahoty +zhotovení domovenky a našití dodaného znaku obcJSDHO) v ceně 2180,- Kč
čepice s kšiltem vyrábí Nasavrky asi za 400,- Kč - nebo prodává i výzbrojna PO nevím kolik Kč?
kravata pro hasiče asi 190,- Kč
Předpokládám, že bílou (světle modrou)košili většina má - jinak stoji asi 400,- Kč
No a černé polobotky už snad má každý svoje.
Takže suma sumárum 2180+400+190 = 2770 Kč (+400 = 2170) včetně DPH.
Je to opravdu rozdíl, zda je sbor na nějaké akci ustrojen stejně nebo každý jinak .
Peníze na pořízení stejnokroje proto obec NEMUSÍ dát, ale pro členy zásahové jednotky SDHO MUSÍ finance poskytnout a je také obec i zodpovědná za toto výbavení u JSDHO.
-
je to o penězích u nás obec, díky za to, přispívá těm několika málo organizacím každý rok nějakou sumou ( jednotky tisíc). Fotbalistům na míče, zahrádkářům třeba na výstavu květin no a SDH (pod SH ČMS) přispěla na uniformy.
Je pravda, že to PO nepomůže s ničím, ale je to hezký a je to vidět, na což radní taky slyší.
-
Příspěvek od Jan Dvořák » 12.05.2008 15:19
zdravím pánové, v našem sboru i v JSDHO to funguje následovně: pokud někdo chce uniformu, tak si jí má koupit za své, pokud ji nemá a má jit na nějakou významnou akci, tak musí jit v PS II nebo v civilu.
Co se týče jen výjezdové jednotky, tak jsme před nějakým časem dostali nabídku starých uniforem od příslušníků hzs (mají teď nový vzor, jak všichni ví). Nabídku jsme přijali a za symbolických pár korun máme téměř všichni uniformu. Všichni na ni mají funkční značení hasičů, znak JSDHO, domovenku MSK a v klopě oznak SH ČMS protože všichni v jednotce jsou členy sboru...
Co se týče sboru, má u nás jen pár děvčat sukni s košilí, kravatu a na výložce dělku členství sboru.
PS: Toto byl můj OSOBNÍ NÁZOR A POHLED NA VĚC, když jste chtěli vědět co se nosí v jiných sborech a jednotkách...
-
-
Příspěvek od Jan Doktor » 12.05.2008 15:19
Tady to vypadá na přísloví "vyhodit někoho oknem, vrátí se dveřma"
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:19
ja jsem tady zadny prispevek od Pavla Veseleho nenasel tak o co jde? Jirka
-
Příspěvek od Dedek Vladimír » 12.05.2008 15:19
To bude tím, že to nečteš průběžně celý den. On totiž p. Veselý tady měl reklamu jako zástupce VPO a to ve všech diskuzích (přilby, boty, stejnokroje, vesty, apod.) a dosti obsáhlou, jenže mu jí asi admin smazal, pokud tak neučinil sám.
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.05.2008 15:19
Jj, ja si toho vsiml. Jsem byl pekne rozladeny, prijedu ze skoly na vikend domu a v tech nejnovejsich zpravach sama reklama :-/ Od takove spolecnosti jako je VPO bych cekal ze par korun na zaplaceni reklamy mit budou...
-
-
Příspěvek od Michal Boroček » 12.05.2008 15:19
Pane Suchardo,
už dlouho jsem se tak nezasmál, jako ksyž jsem si četl Váš příspěvek a hlavně zdůvodnění toho, že nosíte uniformu s hodnostmi podnikových hasičů. Píšete, že je to proto, že děláte něco pro obec. Vy jste vlastně taková PS PO, něco, jako byla dřív PS VB nebo PS PS. Tedy Pomocná stráž Veřejné bezpečnosti a Pohraniční stráže. Dost velcí magoři, ale nosili jenom rukávové pásky a ne uniformy. Jenom na závěr malý dotaz, jaké funkční, ne hodnostní, označení jako PS PO užíváte ? Děkuji za odpověď.
-
Pane Suchardo,
už dlouho jsem se tak nezasmál, jako ksyž jsem si četl Váš příspěvek a hlavně zdůvodnění toho, že nosíte uniformu s hodnostmi podnikových hasičů. Píšete, že je to proto, že děláte něco pro obec. Vy jste vlastně taková PS PO, něco, jako byla dřív PS VB nebo PS PS. Tedy Pomocná stráž Veřejné bezpečnosti a Pohraniční stráže. Dost velcí magoři, ale nosili jenom rukávové pásky a ne uniformy. Jenom na závěr malý dotaz, jaké funkční, ne hodnostní, označení jako PS PO užíváte ? Děkuji za odpověď.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:19
A vy jste kdo, ředitel zeměkoule z GŘ? Co se pamatuji na vaše příspěvky, tak to jinak, než urážkami neumíte. Když zrovna nenadáváte na pražáky, najdete si rychle jinou oběť. Dělá vám to opravdu dobře? Ale je to jen a jen vaše diagnóza, my se vašimi nejapnostmi otrávit nenecháme.
-
Já jsem nikoho nechtěl urazit, jen jsem chtěl vysvětlit, jak je to s nošením uniformy a funkčním označením podnikových hasičů u člověka, který je civilistou. A Vy mně kromě nadávky nic nevysvětlíte.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:19
Tak to prosím příště zkuste formulovat poněkud jinak. Takhle to bohužel vyznívá tak, že z pana Suchardy děláte nějakého následovníka nechvalně známých přisluhovačů VB a ještě ho označujete za magora .
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky