!Nápad!
-
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:18
Přiznávám se, jsem to já ) Ale zpět na zem - autor tím měl podle mě na mysli člověka, co má veškeré možné a použitelné kurzy a je dostatečně fyzicky zdatný a zkušený, nemám pravdu?
-
Příspěvek od Karel Swarzenberg » 12.05.2008 15:18
jedním slovem je to špatné.Špatná je vládní politika,špatné je nevnímat HASIČE jako universální záchranáře a takto je i finančně ohodnotit, špatné je neozvat se v plné míře a s plným nasazením.Jedno vím jistě váš morální kredit ve společnosti je velmi vysoký, držím Vám všem palce a věřím ,že další vaše budou mít větší odezvu. Máte moji plnou podporu.K.S.
-
Příspěvek od Tomáš Bártek » 12.05.2008 15:18
Nechtěl jsem nijak urazi lidi kteří bydlí na vesnici a nevím proč vás to napadlo cením si jich a vím že dobrovolní hasiči na vesnici to mají většinou daleko těžší než z měst!!! a jsem si toho plně vědom... Jen tento nápad má uplnatnění asi jen pro sbory větších měst, nic víc! a doufám že si to nebere nijak osobně!
-
Jestli jsem použil termín dokonale vyscvičený člověk tak jsem se spletl protože takový člověk není, myslel jsem někoho koho popsal p. Kozák!Sorry
-
Díky, velice si toho ceníme!Máte naprostou pravdu podle mě nutnost založení takovéto jednotky je způsobena tím že vláda není schpná nám dát takové podmínky jako jsou třeba v Německu či Rakousku přesně tak jak to popsal Adam Thomitzek... Boužel ale je to tak:/Pevně doufám že se to časem změní...S pozdravem,Tomáš Bártek
-
Příspěvek od Karel z podkrkonoší » 12.05.2008 15:18
Nevím kdo koho urážel a ani mi nejsou známy nějaké podrobnosti. To jsem jen slovo vesničani označil pro odlišení způsobu celoroční práce. Jinak jsem gumovej a nikdy mimo našeho pražského vedení mne nemůže nikdy a za žádných okolností nas-píp-t!
-
Příspěvek od Karel z podkrkonoší » 12.05.2008 15:18
Přece jen jeden dokonalý člověk v republice je - sedí momentálně na pražským hradě:(
-
Příspěvek od Alby » 12.05.2008 15:18
Zdravím,1. myšlenka zajímavá2. ale těžko proveditelnáProč, to už tady v diskusi parkrát padlo. Já bych se spíš než na nějakou elitní (obecní, okresní, krajskou) dobrovolnou jednotku zaměřil spíše na stávající JPO II dle poplachového plánu kraje. Příklad: K doprvní nehodě dojíždí udýchaná Š 706 SDH (JPO II) je smutný jev. Na http://www.kraj-moravskoslezsky.cz/narizeni6.html se můžete kouknout jaké kde v MSK mají jednotky. Jestli se nepletu tak pro okres Opava jsou JPO II 4x, JPO III ... No je jich prostě dost. Takže, když to shrnu a tím konečně vypotím svůj názor, vytvořit JPO II podmínky téměř shodné s HZS(myslím techniku, prostředky, ne platy apod.) A tuto techniku pak mohou využívat i jednotky HZS. Toť první krok. Až bude hotovo(a budou prašule), třeba zaměřit se na JPO III. Takže tak. Mějte se Petr
-
Každopádně škoda že skoro dokonalí nesedí v naší vládě ale sedí tam strojvedoucí, elektrikáři atd.(viz pánové Gross a Škromach). Samozřejmě nic proti těmto profesím jsou důležité stejně jako všechny ostatní ale přece jen si myslím že republiku by měli vést lidé trošku vzdělanější... Alespon že ten p. Klaus má titulů jako příslušníků Hradní stráže:))
-
Milý Petře: Ono by to sice bylo nádherná jenže zapomen na to že Ti dají peníze na JPOII to je v dnešní době téměř nereálné... A když už tak ojediněle a určitě ne na 4 JPOII v okrese to v žádném případě...Proto jsem se snažil vymyslet něco jako je Jednotka dobrovolných hasičů zvláštního nasazení, protože založení takové jednotky a její výcvik příde daleko levněji než vybavovat lepší technikou JPOII, teda alespon já si myslím protože u JDHZN potřebuješ peníze od města jen na zásahové obleky, boty, rukavice, helmy atd. Ale jak jsem již několikrát zminoval je to myšleno pro větší města s větší základnou sborů dobrovolných hasičů.
-
Příspěvek od Figin » 12.05.2008 15:18
Kdo z nás je placený za vymýšlení strategie ochrany? Ta iniciativa by měla vycházet ze zhora a né zespoda. Asi je dobře že se ta jednotka zvláštního nasazení nedaří sestavit. Potom se stane nějaký průšvih a ještě by řekli, že oni se do žádných jednotek nehrnuli, že sme si to vymysleli sami...tak ať nebečíme že to či ono... Mě se to taky neříká lechce, ale je to tak. Je jednodužší uvolnit X milionů na humanitární účely než vybyvit dobráky, pak by se museli zodpovídat proč vybavili toho a na tam ty už se nedostalo a proč jim koupili Galetky a když chtěli Schuberta...A když mají tuhle techniku proč mají jen tolik a tolik výjezdů... Je to barbarský příspěvek, ale momentálně to tak cítím! je tu taky někdo takový?
-
Jojo boužel máš pravdu. Politici radši postaví X stezek pro cyklisty než by vybavili hasiče protože to je víc vidět...Jenže Ti co jsou za to placení nic nedělají a navíc toto by byla jednotka města spadala by pod něj a né pod Ministerstvo vnitra... Nevím zkusím to probrat s náměstkama primátora tady u nás kteří jsou konec konců za takové nápady taky placení a uvidím co mi na to řeknou...
-
-
Jo ták... Jsem si říkal=)No máš pravdu ale pořád to vyjde levněji než dovybavovat všechny JPOII a JPOIII...
-
-
Příspěvek od J P » 12.05.2008 15:18
To máš pravdu, že by to bylo levnější, já jen chtěl poznamenat, že nějaké peníze zas na to potřeba budou, a víš sám, jak se těžko shání leckdy ne že pár tisíc, ale i pár stovek na nějakou potřebnou menší věc. No a já už si to tady budu spíš jen číst, nic převratného mě stejně nenapadne )
-
V pár věcech naprosto souhlasím v pár ani zdaleka...Ale určitě to vyjde daleko levněji udělat pořádné 3 družstva této jednotky než vybavit vším potřebným všechny JPOII a JPOIII v okrese.Co se týče té techniky tak si přečti tu diskuzi pořádně je to tam několikrát napsané mě už se to nechce po 10. psát....Jinak dík za tvůj názor...
-
Boužel je to v dnešní situaci u nás opravdu tak ale doufám že by to alespon u těch rozumnějších radních projít mohlo... Pokud to pomůžou prosadit náměstci...
-
Ahoj Tome, tak jsem Tě poslechl a diskusi si pozorně přečetl(Ty si moje příspěvky zkus taky dobře přečíst). Vyberu si Tvůj příklad města Zlín a jeho 14 jednotek JSDH. Pokud je chceš stáhnout jen na tři družstva a ostatní zrušit, tak to chápu. Tady se peníze ušetří(měly by). Ale pokud těch 14 zůstane a ještě další tři elitní přibudou a mě to pořád z těch Tvých příspěvků tak připadá, pak tím neušetříš ba určitě naopak. Lajcký rozum! Teď cituji Tvůj článek:čl. OPRAVANemyslel jsem vůbec udělat z několika sborů jednu speciální jednotku ale z těch sborů vybrat 1-2 nejschopnější členy a ty dát do této jednotky. V případě že by zasahoval "domovský" sbor těchto lidí zasahovali by s ním, do Jednotky dobrovolných hasičů zvláštního nasazení by se zapojili pouze při opravdu mimořádných událostech.Pokud si to dovedeš představit v praxi, budiž. Ale i tak, pokud vytvoříš tři družstva, vytvoříš dle mě, organizační jednotku(y) (maximálně podobné) JPOII. Vždyť cos popsal, jednotky JPOII dělají, to dělají u nás při povodních nebo obyč. vichřici i kluci z JPO V(pokud mají alespoň PS12 a třeba pilu nebo jen ruce). Teď zase cituji(pro vzpomínku):Čl. !Nápad!Specializace jednotky: například specializovaná pomoc při odčerpávání vody, živelných pohromách (vichřice, povodně, ...), dohašování větších požárů atd.Pokud mi z toho leze nějaký výsledek, viděl bych opravdu řešení v nějaké „elitní“ činnosti jakou nejsou schopny zajistit stávající jednotky JPO, snad nějaké čistokrevné dobrovolné záchranářství(ale to jsou třeba speleologické, kynologické skupiny včleněné do IZS, jestli se nepletu), prostě něco na podobný způsob. Těch MÚ musí být statisticky poměrně dost(kvůli dotacím), sponzorům, prostě prachy mít musíš. Jinak já jsem na tom stejně, já zas dělám na projektíku vybavení mobilními geoinformačními technologiemi pro vozidla IZS pro jeden nejmenovaný kraj. Za poslední tři měsíce jsem to předělával už dvakrát(taky jsem měl původně velké myšlenky) a terezky dělám prezentaci na konferu o Ochraně obyvatelstva v Ostravě a mám pocit, že to pak budu předělávat znovu. Víc hlav víc ví(teď to myslím upřímně, ne všichni papalášové a vrchnosti z HZS nebo města mají vylízané mozky). A když jo, i oni se dají někdy přesvědčit. Takže, doufám, že jsme se na něčem(malém) už shodli, o něčem dalším si zase můžem pokecat, od toho tady "pozary.cz" jsou. Ahoj Petr
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky