Příspěvek
od Marek Toman » 31.05.2010 16:07
Také bych se rád vyjádřil.
V prvé řadě si myslím že by vedení AMD mělo něco udělat se začátkem boxové zídky,pakliže vozidlo na výjezdu z poslední zatáčky dostane smyk,trefí skoro vždy toto místo,tedy roh zídky.Jinak jsem se dřív zůčastňoval závodů ALS což jsou amaterské vytrvalostní závody.V Brně se jezdí 12h Le Brno a to vždy na začátku sezony,pronájem okruhu v tomto období stojí 500.000Kč na 12h.To jen pro představu o financích.
K vozdlu,dle mého mínění mělo bezpečnostní nádrž ATL o objemu 90L jelikož se jedná o sprint na 40min.Nadrž je sice bezpečnostní,ale nevydrží vše,pokud vozidlo ve 180Km/h narazí na roh betonové zdi je pravděpodné že dojde k její destrukci.Co se týče bezpečnostních pásu,zámek je konstruován tak aby došlo k rychlému rozepnutí v případě kdy je nutné rychle opustit vozidlo (např. požár) Je možné že řidič při nárazu zavadil o zámek a ten se rozepl.Každopádně mu to zachránilo život protože od počátu požáru byl trupem mimo vozidlo.
Nepatří mi hodnotit zásah ale rozhodně mi přišel jako dost zmatečný
.K té upravenosti,jsou různé soutěže kde ředitel závodu požaduje aby záchranné složky byli v max. pohotovosti.Posádka RZA plně oděna,včetně helmy a rukavic,navíc seděla v nastartovaném voze,tak by to mělo být všude.... Podle mého je hlavní problém v tom že si spousta lidí neuvědomuje rizika,pak když k něčemu dojde tak jsou překvapeni ...