Nebudete věřit
Text zprávy pro tisk: Neopatrnost žhářem. Bozkov – čer – V úterý krátce před polednem vyšlehl plamen z roubené chaloupky sloužící jako rekreační obydlí v Bozkově . „ Najednou jsem uviděla oknem kouř vycházející ze sousední kolny . Honem jsem zavolala souseda a ten volal hasiče . Byli zde opravdu v krátké době, ale to již na domku hořela střecha. Protože máme také dřevěný štít, sousedi s manželem natáhli zahradní hadici a ochlazovali střechu“ přiblížila první okamžiky požáru sousedka Renata Valášková. Nebezpečí vznícení sousedních domků skutečně hrozilo, neboť proluka mezi nimi je kolem 7 metrů. Proto také hasiči současně s likvidací hořícího domku ohlazovali pláště okolních budov. Díky pohotovému zásahu čtyř cisteren s osádkou a jednotce místních hasičů, která dodávala vodu do cisteren, nedošlo k větším škodám. Jen prohořela střešní konstrukce roubené chalupy a shořely přilehlé kolny. Přízemní místnosti zůstaly požárem nedotčeny, ale prosáknutá voda donutila majitele urychleně vystěhovat jejich zařízení. „ Příčinou ohně bylo s největší pravděpodobností nesprávné uložení popela, od kterého vše vzešlo“ popsal příčinu požáru hasičský vyšetřovatel pan Navrátil.Toť oficielní zpráva, kterou jsem zaslal tisku.Ale věřte nevěřte, to nesprávné uložení popela s největší pravděpodobností bylo nasypání napohled již studeného popela do papírového pytle. Ano, skutečně asi majitel čistě vymetl popel z kamínek a nasypal jej do pytle a ten nechal pod operkem chalupy na dvorku. To se mělo stát večer a druhý den před obědem nás operační volá, že nám hoří barák ve vsi. tak jsme si do večera poskotačily kolem táboráku...........
Nebudete věřit
Našli jste nový způsob hašení? Nebo chcete jen poradit?
-
Zpět na „Zásahy - rady a postupy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava