TV NOVA
-
-
Příspěvek od Josef Kadlec » 12.05.2008 15:18
Jo táké mám špatnou skušenost např. požár panelového domu ve Stráži pad Ralskem.Tv Nova odvisílala reportáž kdy zachránil civilista ženu z dítětem a hned jak je zachránil tak vylétly ohromné plameny. Prý bez tohoto člověka by žena z dítětem uhořela. Veskutečnosti to tak nebylo, protože plameny vylétly až za deset minut co je zachránil.A za tuto dubu se na místo dostavil sbor JPO III Stráž pod Ralskem , který by je zachránil.
-
Příspěvek od Dušan » 12.05.2008 15:18

že dost věcí dramatizují je fakt,ale pořád lepší než by ke všemu uvedli že "zásah hasičů nebyl třeba nebo byl zcela banální(jak to často na první pohled vypadá)".A myslím že nebýt aspon takových reportáží-mimo jiné,tak veřejnost žije v tvrzení: hasič leží,plat mu běží.Tak že vše zlé je i k něčemu dobré....
-
Příspěvek od Martin Michal » 12.05.2008 15:18
Co se týče dopravních nehod, NOVY a jejich "drastických" reportáží nemám zásadně nic proti, můžou klidně ještě přitvrdit, protože realita na silnicích je v ČR drastická. Přitvrdil konečně i pořad, repektive spoty na ČT připravované ve spolupráci z BESIPem - název mi teď zrovna vypadl z hlavy, ale všichnni asi vědí o co jde.V poslední době se tam objevují záběry natočené tuším ve Velké Británii a ty stojí za to.Co se týče požárů souhlasím plně s předchozím pčíspěvke, protože jsou takhle hasiči na očích a ta "občsaná" přibarvenost? - co už ke komerční TV holt patří.Martin
-
Příspěvek od Martin Michal » 12.05.2008 15:18
Co se týče dopravních nehod, NOVY a jejich "drastických" reportáží nemám zásadně nic proti, můžou klidně ještě přitvrdit, protože realita na silnicích je v ČR drastická. Přitvrdil konečně i pořad, repektive spoty na ČT připravované ve spolupráci z BESIPem - název mi teď zrovna vypadl z hlavy, ale všichnni asi vědí o co jde.V poslední době se tam objevují záběry natočené tuším ve Velké Británii a ty stojí za to.Co se týče požárů souhlasím plně s předchozím příspěvkem, protože jsou takhle hasiči na očích a ta "občasná" přibarvenost? - to už ke komerční TV holt patří.Martin
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Michal Bareš » 12.05.2008 15:18
Lidi nedonutí jezdit bezpečněji jen pár článků o tom, že je to nebezpečné. Spousta lidí nadává, že zprávy na Nově jsou plné krve, ale to je jediný způsob, jak lidi změnit, aby se nad sebou zamysleli. Lidi musí vidět, jak to může dopadnout, aby je to změnilo. Před časem koloval na Internetu příběh o následcích jedné nehody, který několik mých známých přiměl jezdit opatrněji. Asi už ho všichni znáte, ale pokud ne, tak je na mém webu v aktualitách.("Takhle to může dopadnout")
http://www.rescueinfo.org
-
Příspěvek od Jan Kondziolka » 12.05.2008 15:18
Jasne, at si jsou drasticti jak chcou, ale myslim, ze uz je kapke moc, kdyz k reportazi o platech policajtu, hasicu, vojaku... daji jako ilustracni snimek pro hasice bouracku, kde rvou zaklinene male decka a daji to i se zvukem...
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:18
Zkušenosti s TV Nova jsou jenom špatné, a to nejen z vlastní zkušenosti, ale i z doslechu. Na místě zásahu se neřídí pokyny hasičů ani velitele, vlezou všude, čímž ohrožují nejen sebe, ale i zasahující hasiče a záchranáře, všude překáží a ve finále když by se jim něco stalo, budou se vozit po veliteli !!! O dost lepší jsou reportéři Primy, nejprofesionálnější přístup ale mají ti z české televize, kteří se pokyny zodpovědných osob většinou řídí.
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.05.2008 15:18
CO me totalne dostalo, tak pri uniku cpavku z rybarny v sousedni obci (Sisma, okr. Prerov) mimo jinych dramatickych obratu pouzili i "policie hermeticky uzavrela okoli"

-
Příspěvek od Pavel Šimák » 12.05.2008 15:18

Ohorožují sami sebe a ostatní a ještě když je člověk vyrazí dveřmi a oni se vrátí oknem tak se ohánějí svobodou slova a právem informovat občana o událostech a kdesi cosi atd...... Všichni to věrně známe, ale měli by si opravdu uvědomit že jejich přítomnost či odvysílání některých materiálů by mohlo být nežádoucí. Občs si myslím že by se měli zeptat na názor zasahujících zda a jaký materíal odvysílat protože jejich drzost nejen k okolí ale třeba i k pozůstalým v jejich neštěstí mě občas opravdu zaráží. Co naplat, jak už tady někdo říkal Nova Vás baví!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Tak to vám pánové povím naprosto přesně, ostatně už to tady zaznělo. Jejich pojišťovna je po každé jiná, neboť co zásah to vesměs jiný "velitel zásahu". A po kom se pak budou vozit že nebyli včas a dostatečně informováni o možných nebezpečích? Ááááno správně, uhodli jste, po "veliteli zásahu" Takhle se to dneska dělá, co bych se staral, když se vlastně moje vlastní hloupost a touha se zviditelnit, dá svést na někoho jiného komu vlastně celý nastalý
prů-ser visí na krku a vlastně je zodpovědný i za to když se mi něco stane. A co si budeme povídat, s dnešními děravými zákony stačí málo. Toť vše co jsem měl na srdíčku

-
Dyť by jim praskla čočka kdyby ten krám na mě jen otočil

Zpět na „Zásahy - rady a postupy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti