Kde revize a zkoušky DT Satrun?
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Příspěvek od Lukáš M. » 20.12.2011 18:54
Ty webovky jak poslal Filip Koukal jsou opravdu dobré, jen je škoda, že při mé poslední návštěvě nebyly několik let aktualizované.
Jinak co se týče našich revizí... Saturny jsme zasílali přímo do Mevy, cena se odvíjela od rozsáhlosti výměny dílů... Co si pamatuju, pohybovalo se to cca do 2.500,- Tlaková zkouška lahví vyjde cca na 100 - 200,- Kč/ks.
Mimochodem, scháním kohoutek ventilu na tlakové láhvi, nemá někdo z MSK, kde to koupit? Na zdejším ÚO mi neporadili, nejlépe někde v OVě. Díky moc.
Jinak co se týče našich revizí... Saturny jsme zasílali přímo do Mevy, cena se odvíjela od rozsáhlosti výměny dílů... Co si pamatuju, pohybovalo se to cca do 2.500,- Tlaková zkouška lahví vyjde cca na 100 - 200,- Kč/ks.
Mimochodem, scháním kohoutek ventilu na tlakové láhvi, nemá někdo z MSK, kde to koupit? Na zdejším ÚO mi neporadili, nejlépe někde v OVě. Díky moc.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od cokapid » 20.12.2011 21:05
Tak dneska jsem si donesl přístroje domů a potřebuju dalších pár rad :
Potřebuju si opsat z přístroje výrobní číslo , nic jsem skoro nenašel, jen na automatice pár sad čísel : M8271 , nebo typ3005 , potom číslo : 478 a pak nálepku kdo prováděl revize a serVis i s datumem. Které číslo je výrobní?
Dále u tlakové láhve jste v druhé diskuzi psali že tam má býT vyražené výrobní číslo lahve : našel jsem 5762020V to by mohlo být asi ono?
Potom by mě zajímalo jak zjistím které číslo je datum výroby lahve a také kdy byla poslední revize láhve. U HZS mě sdělili že revize proběhla 16.3.2010 SPOLEČNĚ S PŘÍSTROJEM a je platná do 16.3.2015 nikde o tom však na láhvi nic nevidím. Zasílám odkaz s fotkami jak přístroje tak láhve jestli se na to někdo odborně podívá.
http://zahnasovice.rajce.idnes.cz/nastenka
Potřebuju si opsat z přístroje výrobní číslo , nic jsem skoro nenašel, jen na automatice pár sad čísel : M8271 , nebo typ3005 , potom číslo : 478 a pak nálepku kdo prováděl revize a serVis i s datumem. Které číslo je výrobní?
Dále u tlakové láhve jste v druhé diskuzi psali že tam má býT vyražené výrobní číslo lahve : našel jsem 5762020V to by mohlo být asi ono?
Potom by mě zajímalo jak zjistím které číslo je datum výroby lahve a také kdy byla poslední revize láhve. U HZS mě sdělili že revize proběhla 16.3.2010 SPOLEČNĚ S PŘÍSTROJEM a je platná do 16.3.2015 nikde o tom však na láhvi nic nevidím. Zasílám odkaz s fotkami jak přístroje tak láhve jestli se na to někdo odborně podívá.
http://zahnasovice.rajce.idnes.cz/nastenka
-
Příspěvek od Aleš Bárt » 20.12.2011 21:23
AHOJ číslo automatiky na starých saturnech začíná tím M .
u té láhve je ta šipka s číslem uvnitř raznice revizního technika - vedle je měsíc a rok poslední revize. výrobní číslo je pravděpodobně 57/62020V (máme u nás výrobní číslo ve tvaru 89/71085).
Podle štítku na automatice proběhla revize automatiky v březnu 2007 (platí do 3/2012), revize láhve byla v květnu 2009 (platí do 5/2014). Ale pokud jste je koupily nebo dostali a máte pochybnosti, určitě by nebylo na škody nechat na nich udělat kompletní revize.
u té láhve je ta šipka s číslem uvnitř raznice revizního technika - vedle je měsíc a rok poslední revize. výrobní číslo je pravděpodobně 57/62020V (máme u nás výrobní číslo ve tvaru 89/71085).
Podle štítku na automatice proběhla revize automatiky v březnu 2007 (platí do 3/2012), revize láhve byla v květnu 2009 (platí do 5/2014). Ale pokud jste je koupily nebo dostali a máte pochybnosti, určitě by nebylo na škody nechat na nich udělat kompletní revize.
-
Příspěvek od Mára » 20.12.2011 21:55
Ahoj, je to pár let zpět, co HZS nechtělo dělat pětileté revize automatik na Saturny a proto nám nezbylo, než vyhledat zastoupení pro morovu a to Meva Želešice. S tímto zastoupením jsem velice zpokojen jak profesionálně, časově a i finančně. Cena 2500kč je reálná. Dodrží termín dodání již zkontrolovaných přístrojů.
Dále jsme provedli výměnu popruhů, manometr předělán na pomocí hadice na popruhy, lak na lahvích a td.. Vše v Mevě.
Každej řekne, proč vrážet peníze do starých a dle nových již nevyhovujících DT, ale na nové prostě nejsou peníze a když si spočítám revize na přetlakových je to balík. Sami HZS repasuji TD. Lákavá nabídka od Auer je až tento rok. Je to boj.
Výrobní číslo na automatice jak říkal p. Bárt je Ok, má se měnit označování na lahvích a to i s termínem příští revize. Výhoda, že Meva dává na automatiky nálepku s příštím datem pětileté prohlídky.
Dále jsme provedli výměnu popruhů, manometr předělán na pomocí hadice na popruhy, lak na lahvích a td.. Vše v Mevě.
Každej řekne, proč vrážet peníze do starých a dle nových již nevyhovujících DT, ale na nové prostě nejsou peníze a když si spočítám revize na přetlakových je to balík. Sami HZS repasuji TD. Lákavá nabídka od Auer je až tento rok. Je to boj.
Výrobní číslo na automatice jak říkal p. Bárt je Ok, má se měnit označování na lahvích a to i s termínem příští revize. Výhoda, že Meva dává na automatiky nálepku s příštím datem pětileté prohlídky.
-
Příspěvek od jari kurri » 21.12.2011 02:25
Lákavá nabídka AUER ? Za 9 990 kč Nejsme tak bohatý sbor abychom kupovali levné věci
-
Příspěvek od medved ledni » 21.12.2011 10:36
nalakovaný lahve můžeš jakou barvou chceš, jen kolem hrdla musí být dle náplně v lahvi, v našem případě výseč černé a bílé.
-
Příspěvek od medved ledni » 21.12.2011 10:40
řekni mi jaké to má mínus. já vidím jen samá pozitiva. Dobře se to nosí, oproti saturnům. Má to požadované množství vzduchu. V přetlaku se líp dýchá než v podtlaku. Revize a ceny zhruba srovnatelné se saturnama. Je pravada, není to všechno celé nové.
-
Příspěvek od Tom » 23.12.2011 10:08
Výrobní číslo u saturnu může být jak písmeno M tak i R a S (levá spodní výseč), číslo 478 což je tuším levá horní výseč znamená že přístroj byl vyroben ve 4 čtvrtletí 1978, podle typu poznáš, jestli je přístroj na revize co 4 nebo co 5 let, rozhodování odpadá po první revizi, kde ti na automatiku nalepí štítek s datumem další revize.
Tom
Tom
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti