Závěrem: Pit Schubert – Bezpečnost a Riziko na skále a ledu II. díl str. 161. Docela zajímavé čtení.
Nemůžu si pomoct, ale podle mě vše zaháníš do extrémů. Dojdeš k nějakému závěru, který ve své představě vystupňuješ na tu nejkrajnější mez. Označíš to za můj názor a ještě se u toho rozčílíš. Tak hlavně klid.
Chtěl bych Ti jen popřát, aby ten nový lezecký materiál, který si někdy v budoucnu budeš pořizovat, nikdy žádnému prodavači, skladníkovi či co já vím komu neupadl.
Omluvám se všem za zbytečnou diskuzi. Rozhodující je co píše výrobce.
Opasek SNAHA - životu nebezpečný
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Templ » 19.07.2011 06:49
Zdravím, Honzo. Tvoji omluvu za zbytečnou diskusi nepřijímám. Především proto, že není zbytečná. Vzpoměl jsem si na případ, kdy v době nedostatku lezeckého materiálu jsme v Tatrách narazili na krásné HMS karabiny (používaly se k zachycení pádu přes půlloďák). Netrvalo dlouho a v Jesenické skříňce se objevila roztržená HMS. Pověřili jsme kamaráda, který pracoval ve výzkumáku, aby zkusil jednu karabinu trhnout. Při TAHU cca 900 kg se roztrhla. Takže abych to shrnul: Včasná informace určitě zachránila několik životů. Na rozdíl od jiných diskutujících ti za tuto diskusi děkuji.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz