VRZ Tesla VNK012F
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
VRZ Tesla VNK012F
Příspěvek od Petr » 13.01.2011 19:44
Zdravím kolegové,
na CAS máme namontován VRZ od Tesly VNK012F - 2x záblesk, 2x dálkové světlo. Právě ty dálková světla bych chtěl nahradit něčím jiným, třeba LED nebo nějakým záblesk. majákem. Nemáte někdo zkušenost s touto úpravou. Myslím, že jsem tady viděl nějaký odkaz a bylo to na T 148 ??? Díky za každou informaci. Petr
na CAS máme namontován VRZ od Tesly VNK012F - 2x záblesk, 2x dálkové světlo. Právě ty dálková světla bych chtěl nahradit něčím jiným, třeba LED nebo nějakým záblesk. majákem. Nemáte někdo zkušenost s touto úpravou. Myslím, že jsem tady viděl nějaký odkaz a bylo to na T 148 ??? Díky za každou informaci. Petr
-
Příspěvek od odvážný soptík Peťa » 13.01.2011 22:35
Ahoj, měli tam napáchané tohle http://aukro.cz/item1405629416_led_stro ... skopy.html dělá se to ještě v modré atd. ale modrá tolik nevynikne pak šikovné ruce a je hotovo.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 14.01.2011 04:59
Jakékoliv bastlení má ale za výsledek ztrátu homologace, tudíž vozidlo není vybaveno předepsaným výstražným zařízením a nesmí do výjezdu. V případě (nedejpámbu) nehody se na tom pak vyřádí právníci protistrany či pojišťovny. Ke všemu ještě tyhle čínské srágorky toho opravdu moc nevylepší, když už teda bastl, tak z něčeho pořádného, ale stále je zde ta otázka, zda to stojí za ty další případné komplikace. A taky kdo si to vezme na zodpovědnost, každopádně první na ráně bude ten, co s tím vyjel.
Zkusil bych kontaktovat Teslu Holomý, ale pokud by se ta vnitřní světla měnila za záblesková, bude nejspíš potřeba koupit i zdroj, případně vyměnit ten, co už tam je - pokud ovšem stávající nebude mít výkonovou rezervu a bude možno k němu připojit další pár světel. Pokud bych tam já něco měnil (jako že neměnil, fakt to za ty komplikace nestojí), tak určitě za LED světla, na trhu je jich kvalitních a výkonných dost.
Zkusil bych kontaktovat Teslu Holomý, ale pokud by se ta vnitřní světla měnila za záblesková, bude nejspíš potřeba koupit i zdroj, případně vyměnit ten, co už tam je - pokud ovšem stávající nebude mít výkonovou rezervu a bude možno k němu připojit další pár světel. Pokud bych tam já něco měnil (jako že neměnil, fakt to za ty komplikace nestojí), tak určitě za LED světla, na trhu je jich kvalitních a výkonných dost.
Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán!
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 14.01.2011 14:45
Pridavne nemusi mimt homologaci, se tady vzdy rikalo, ne? Nebo uz je to jinak?
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 14.01.2011 16:03
Přídavné jsou přídavné, ale já měl dojem, že dotyčný chtěl měnit ty vnitřní mžouravky v rampě, ne?
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 14.01.2011 18:03
Jo takhle, ty svetylka, co sviti dopredu bylo mysleno? Ja pochopil, ze jakoze spinacka od rampy jim obhospodaruje i dalkovky ve svetlometech, moje chyba, omlouvam se.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 15.01.2011 13:13
Na autě nesmí být NIC, co nemá homologaci. Rozdíl je jen v tom, čeho se ta homologace týká. Pokud vím, tak platilo, že přídavná světla nemusela být homologována jako VRZ (na rozdíl od ramp a samostatných majáků), ale homologaci pro provoz na pozemních komunikacích mít samozřejmě musí. Dřív to bylo 8SD (pokud se dobře pamatuji), dnes stačí EU homologace. Jestli se teda nepletu.
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 19.01.2011 13:35
No vidis to, to mi vubec nedoslo. Takze VSECHNY svetla musi mit ecko v krouzku, pokud jsem to dobre pochopil. A vlastne to zni i logicky. Nevis ktera legislativa to presne resi? Bych se pro jistotu mrkl.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz