Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Návštěvník
Příspěvek
od Návštěvník » 28.09.2010 10:23
Zdravim kolegove hasici, chtel bych vas poprosit o radu a pomoc. Nase dobrovolna jednotka chce poridit vyprostovaci techniku, ale na obci po nas chteji zpracovanou prezentaci, ale na netu neumim najit poradne specifikace teto techniky, jedine v eshopech jsou zakladni udaje. Ale starosta chce blizsi info, jako je legislativa, rozbor po technicke strance, proste vsechno. Tak kdyby nekdo mel nejake materialy a mohl by je poskytnout, budu jen rad. DIky
-
Václav Porkát
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Václav Porkát » 28.09.2010 10:57
Mate jako JPO predurcenost na dopravni nehody? Pokud ne, jsou to vyhozene nemale penize, tudiz bych to vubec neresil. Pokud je to opacne, obrat se na UO vaseho HZS.
wap - POŽÁRY.cz (DPV)
-
Vladimír
Příspěvek
od Vladimír » 28.09.2010 11:28
No jestli někdo u Vás umí běžnou pokročilou angličtinu není problém spoustu inovací a technických řešení vyčíst za pomoci slovníku. Ale v základu to je jen hydraulika, která se vyučuje ve fyzice.
Rovněž po technické stránce určitě nebude od věci oslovit české zastoupení firem. Osobně jsme byl v kontaktu s firmou JaGa a vyhověli všem mým dotazům, třeba budou mít něco zpracované, dokonce pokud se nemýlím nabízí firma i prezentaci svých výrobků včetně pomoci vybrat "to správné" vybavení pro Vás.
Jinak plně souhlasím s Václavem, pokud na DN nejezdíte je to bez předmětné řešit.
-
medved ledni
Příspěvek
od medved ledni » 28.09.2010 12:01
Pokud je to jednotka ze středočeského kraje, tak stoprocentně nemají žádnou předurčenost na DN. Před zhruba půlrokem jsem řešil předurčenost pro jednotku a šťoural a šťoural a nakonec mi bylo řečeno že ačkoliv některé jednotky v kraji jsou vysílány na DN a mají i vyprošťovací zařízení, nemá žádná předurčenost na DN. Je to zatím tak trochu prý sen dát to všechno dohromady. Zkrátka bordel jak má být.
Jinak co se týká dotazu výše, jsem toho názoru pokud nemáte na operačním známé tak vás na DN nepošlou. Jednak bude určitě relativně dobré pokrytí jednotkama HZS, pokud by v okolí bylo nějaké nebezpečné místo s častýma vážnýma nehodama, tak už tam vyprošťování máte. A ted kdy se musí šetřit a HZS musí nějak vykázat práci, tak stejně budete sedět doma. A kdyby přeci jen náhodou vás někam poslali, dávat půl milionu na něco co použijete u zásahu jednou za čtyři roky a starat se o to jezdit na revize atd. je dle mého názoru ukázka vyhazovaní peněz oknem v době kde se šetří jak jen to jde.(bohužel zatím většinou jen špatných místech a ne tam kde by to bylo účelné, ale to je již do jiné diskuse)
-
kolemjdoucí kolemjdoucí
Příspěvek
od kolemjdoucí kolemjdoucí » 28.09.2010 15:56
Víš on je to trochu začarovaný kruh.... Jak jinak chceš dostat předurčenost, pokud nemáš vybavení ? snad napřed potřebuješ nějaké vybavení školení apod. a po té se po přezkoušení dá získat předurčenost.. Nebo ty snad znaš jednotku která nemá žádné vybavení a dostala předurčenost ? Pokud ano asi by se někdo na kraji měl zamyslet kde se stala chyba... Není možné předurčovat jednotky, které nejsou vybaveny nebo proškoleny..
-
medved ledni
Příspěvek
od medved ledni » 28.09.2010 17:08
Nejdřív je potřeba aby dle nějakých skutečností naoř. špatné dojezdy jednotek HZS atd. osloven zřizovatel jednotky se záměrem přiřadit jednotce předurčenost, pak provádět jednotlivá školení a přitom vybavovat jednotku potřebným vybavením. Po skončení školení a prověrek teprve potom dát předurčenost. Takhle by pak moh každý kdo má nějakou korunu koupit vyprošťovací zařízení a přijít stím na HZS a říct hele mi máme tohle a tohle a chceme předurčenost. To v tom bude ještě větší bordel než je teď.
-
kolemjdoucí kolemjdoucí
Příspěvek
od kolemjdoucí kolemjdoucí » 28.09.2010 17:56
samozřejmě, že to má být po domluvě s HZS, to je snad jasné... každopádně za současné finanční situace HZS je celkem zřejmé, že místech kde je to pro HZS na hraně a je tam pouze malá stanice kategorie např. P0 asi k takovému oslovení dojde...Vzhledem k tomu - že se to ať je jak chce nepříjemné, začíná se nenápadně šeptat nejen o rušení nejen policejních stanic ale i stanic HZS...
-
medved ledni
Příspěvek
od medved ledni » 28.09.2010 20:54
Bohužel i já jsem slyšel že se mají stanice rušit, ale dle mého názoru je totální hloupost a navíc právě tam kde by to mohlo být na hraně HZS neřekne aby tam dobráci měli nůžky z abz se mohlo říct že ta stanice je důležitá.
-
kix a freek
Příspěvek
od kix a freek » 29.09.2010 21:49
A není nejlepší ukázka "naživo"? Už jsem jich dělal několik na skutečném autě a se skutečným nářadím.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“