Naviják
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Příspěvek od Josef Gabrhelík » 10.05.2010 20:55
[Dušan Vokatý - 10.05.2010 20:15] ahoj Dušane taky to tak sleduju že je tady pár nejchytřejších človíčků, kteří pobrali všechnu moudrost světa, ale od reality jsou trochu jinde. Nemá cenu tady vůbec něco spomínat.
-
Příspěvek od kolemjdoucí kolemjdoucí » 10.05.2010 21:51
[Josef Gabrhelík - 10.05.2010 20:55] Tak na tom se shodnem realita je jinde... a bohužel je jinde než daná platná legislativa... To není o chytrosti ale o snaze poradit k dané problematice jak se vyhnout problémům. Chápu že je někdy těžké tu legislativu vzhledem k penězům dodržet, ale pokud nejsou finance to zlegalizovat až do konce tak se do toho radši ani pouštejte.
Pro mě za mě si tam montujte co chcete ...
Ale uvědomujete si proboha že v případě nějakého průseru to budet Vy kdo za to bude zodpovídat ?
Pro mě za mě si tam montujte co chcete ...
Ale uvědomujete si proboha že v případě nějakého průseru to budet Vy kdo za to bude zodpovídat ?
-
Příspěvek od Petr Slavíček » 10.05.2010 23:01
[kolemjdoucí kolemjdoucí - 10.05.2010 21:51] ahoj z praxe vím jak je složité namontovat legálně naviják na vozidlo tak aby mohlo na silnici. S vypr.navijákem nemá schválení na TUPO nic společné. Před lety (2006) se nám podařilo schválit pevnou přední montáž na VW T5 . V roce 2008 již nebylo možné provést pevnou montáž na předek MB Sprinter. Legislativa a hlavně požadavky se mění. Existují , ale nevím zda jsou stále platné homologace na obecnou montáž na skoro libovolné vozidlo. A tytp pevné montáže podlehájí legislativě MD a ne Gř. Tedy aspon z pohledu zda s tím můžete na silnici. Doporučuji demontovatelné navijáky bud na kouli dozadu a nebo na závěs.oko dopředu.
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 11.05.2010 08:51
[Josef Gabrhelík - 10.05.2010 20:55] clapci jste mozna jeste hodni mladi a nezkuseni a proto vam kazda rozumna pripominka prijde jako zbytecna a hloupa, ale az budete sedet u soudu a nebude to lavice pro divaky a budete vysvetlovat, ze ten navijak, ktery jste si tam dali proto, abyste mohli pomahat jinym, pri nehode vnikl do havarovaneho vozidla a tam treba jen rozbil hlavu posadce, pripadne zpusobil dalsi skody, verte ze vam dobre nebude a ze vas vas optimismus prejde.
Znam uz mnoho pripadu, kdy takto upravene, pripadne koupene a zbastlene hasicske auto nebylo zapsano do IZS. Krom toho, nekdo to tady psal, prestoze mame navijak na dvou vozidlech, vice jsme vzdy pouzili tazne lano. JJS
Znam uz mnoho pripadu, kdy takto upravene, pripadne koupene a zbastlene hasicske auto nebylo zapsano do IZS. Krom toho, nekdo to tady psal, prestoze mame navijak na dvou vozidlech, vice jsme vzdy pouzili tazne lano. JJS
-
Příspěvek od Josef Gabrhelík » 11.05.2010 11:01
[Jiří Sucharda - 11.05.2010 08:51] Jirko já netvrdím že si chceme namontovat naviják načerno ani sem nad tím nikdy nepřemýšlel, ale psal jsem zde co mě bylo řečeno na registru vozidel, kde ti to mimo jiné zapíšou do TP co je ktomu potřeba a co na to stačí. Já jen tvrdím že to namusí na TUPO otom se mě ten úředník ani nezmínil. A jak už sem se zmínil tak sme rači od toho navijáku odpustili.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz