Zásahová přilba MSA Gallet F1SF - niklová
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
- Filip Foukal
Příspěvek od Filip Foukal » 13.05.2010 20:01
[Oves - 13.05.2010 18:49] Cituji z vxhlášky: Povrch skořepiny je proveden v barvě žlutozelené luminiscenční.
Tedy oranžová třeba je luminiscenční, ale i tak je to prd platné...
Tedy oranžová třeba je luminiscenční, ale i tak je to prd platné...
- Oves
Příspěvek od Oves » 13.05.2010 20:16
[Filip Foukal - 13.05.2010 20:01] Já vím, co je uvedeno v příslušné legislativě, avšak je to příspěvek do diskuze na toto téma, bylo zde uvedeno, že fotoluminiscenční provedení přileb je nejlepší, s čím také souhlasím, toto je návrh na odlišení VZ, tedy velitele družstva HZS, abych to upřesnil.
TO: Hynek Obroučka - ano je to ošetřeno vestou, která většinou není z nehořlavých materiálů a ne jednou jsem viděl VZ v DT a přímo v požárem zasaženém objektu. Kdyby měl tu oranžovou Galletu v provedení fotoluminiscenční, je po problému s hořlavostí vesty a VZ je stále k nezaměnění.
TO: Hynek Obroučka - ano je to ošetřeno vestou, která většinou není z nehořlavých materiálů a ne jednou jsem viděl VZ v DT a přímo v požárem zasaženém objektu. Kdyby měl tu oranžovou Galletu v provedení fotoluminiscenční, je po problému s hořlavostí vesty a VZ je stále k nezaměnění.
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 13.05.2010 21:00
[Oves - 13.05.2010 20:16] A jak bys odlišil velitele od velitele?? To by každá jednotka měla jinou barvu velitelský helmy??
Nikdy se nehádej s blbcem-klesneš tím na jeho úroveň a tam tě on porazí, páč v tom má větší zkušenosti!
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
Příspěvek od Vladimír » 13.05.2010 21:22
[Sluníčko sedmitečné - 13.05.2010 21:12]
Čoveče já umim číst a dokonce mi došlo, že když se bavim s velitelem zásahu můžu si to dokonce přečíst na jeho vestě...
Komentoval jsem rozlišení helem, které se tu řeší.
Takže nechápu co sem taháš školení atd... zbytečně vyvoláváš konflikty tak si to prosím příště odpust a nekomentuj veči o kterých bohužel nevíš jak probíhají.
Čoveče já umim číst a dokonce mi došlo, že když se bavim s velitelem zásahu můžu si to dokonce přečíst na jeho vestě...
Komentoval jsem rozlišení helem, které se tu řeší.
Takže nechápu co sem taháš školení atd... zbytečně vyvoláváš konflikty tak si to prosím příště odpust a nekomentuj veči o kterých bohužel nevíš jak probíhají.
- Oves
Příspěvek od Oves » 13.05.2010 21:36
[Václav Danita(bonita) - 13.05.2010 21:00] No, napsal jsem, že tato barevná varianta je jen pro velitele družstva HZS, který je většinou VZ. Velitel každé JSDH klasicky žlutou fotoluminiscenční, toho není třeba rozlišovat. V případě vyššího počtu jednotek HZS, jde většinou o větší MU a tak je požářiště rozděleno na jednotlivé úseky, to se pak řeší vestou velitel úseku ne? Popř. by se použila klasická vesta VZ, ale v tomto případě je jisté, že velitel bude velit a bude tudíž neustále k zastižení a nepůjde nikde s DT, kde by ho mohla ohrozit ta "hořlavá" vesta. Takže u větších MU - velitel zásahu vesta plus oranžová galleta, velitel úseku jen oranžová galleta nebo i vesta velitel úseku.
-
Příspěvek od Vladimír » 13.05.2010 22:40
[Sluníčko sedmitečné - 13.05.2010 21:41] Podal jsem doplnujici informaci ze komentuji znaceni prileb. A prosil jsem te o nekomentovani nasich skoleni o kterych jak jiste uznas opravdu moc nevis. Cili mozna budes trochu mimo protoze nikdo netvrdi ze tebou popsanou problematiku nezvladas.
-
Příspěvek od Robin Klima » 17.05.2010 14:37
[Václav Danita(bonita) - 13.05.2010 21:00]
To bych neodlišil nijak. Jde mě o to, že když mě někdo pošle hledat velitele jednotky XY tak nebudu muset hledat mezi 60 fotoluminiscenčními přilbami, ale mezi 6 červenými. Podle mě by to bylo logický. A to, že fotoluminiscenční přilba je nelíp vidět to samozřejmě nepopírám ale stejně jenom do určité míry. Když se " vysvítí" tak je uplně stejná jak každá jiná barva.
To bych neodlišil nijak. Jde mě o to, že když mě někdo pošle hledat velitele jednotky XY tak nebudu muset hledat mezi 60 fotoluminiscenčními přilbami, ale mezi 6 červenými. Podle mě by to bylo logický. A to, že fotoluminiscenční přilba je nelíp vidět to samozřejmě nepopírám ale stejně jenom do určité míry. Když se " vysvítí" tak je uplně stejná jak každá jiná barva.
-
Příspěvek od hovado ! » 17.05.2010 17:33
Hele, vyhláška, nevyhláška, u Pražskejch si podle "nikláku" poznal frajera! Nejprestižnější barva byla vočouzená AŽ opálená, a chasníci co se jim galetta blejskala jak psí kule byli buď nováčci (anóbrž ucha), netáhla, anebo "páni vod šmíry" (anóbrž drajvři). No a dneska s těma svítivejma holt musíme zase čekat až se voddělí zrno od plev, že jo.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz