Dobrý den, chtěl bych poprosit o pomoc. U našeho sboru máme krátkou dobu tatru 148. Zjistili jsme že obě převodovky- jak hlavní tak i přídavná(pomocná) jsou na suchu- bez oleje. Nikdo z nás nemá moc zkušeností s tatrou tak se chci zeptat kolik litrů oleje se do obou převodovek vleze, abych věděl kolik se ho má koupit. Můžetemi i říct kolik litrů oleje je i v motoru- tuším že 24litrů. Jestli náhodou někdo má třeba návod k obsluze a údržbě tatry 148 v elektronické podobě a může mi ho poslat tak u budu velice zavázán. Moc dík za odpovědi, napsat mi můžete i na mail : martin.stabl@seznam.cz
Převodovka T 148
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Příspěvek od kid » 18.01.2010 21:45
Jestli se nepletu, tak u T 148 jsou na převodovkách tři otvory. Výpustný, kontrolní a plnící. Plnící je nejvýše, kontolní pak uprostřed. Lij tedy olej tak dlouho, dokud nedosáhne úrovně kontrolního otvoru. Matně si pamatuju, že jsou na čtyřhran a v ideálním případě je někdo natřel na červeno.
-
Příspěvek od tatrablázen » 18.01.2010 22:14
někde jsem sosnul i příručku na 815, normálně sem to zadal do vyhledávače, má to nějakej sbor na svých stránkácha byla tam tuši i 148.
-
Příspěvek od Pavel Siegel » 18.01.2010 22:24
Čau Jiří,
zastav se v sobotu po 9h u nás na zbrojnici a příručku ti půjčíme, nebo mi cikni a nějak se domluvíme.
zastav se v sobotu po 9h u nás na zbrojnici a příručku ti půjčíme, nebo mi cikni a nějak se domluvíme.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz