[Jiří Sucharda - 06.10.2009 23:28] Tento web snad není na hádky? Ale když jste to tlačili do nádrží tak těm 32 docházela dosti často voda v nádržích, pokud jeli naplno a byli doplňovány čerpadlem 24 že?
Ale nemíním se Jirko s tebou dohadovat, ty si tam byl já né.
PPS 12
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 07.10.2009 13:51
[Martin D - 06.10.2009 23:39] neni na hadky, ale na diksuze , proto se to take tak jmenuje. Cerpadla jela na zvyseny volnobeh a strojnik si hlidal minimalni hladinu v nadrzi. To vsak neni a nebylo v teto diskuzi podstatne. Slo o to, ze nektera cerpadla 32 nevytlacila stejnou dopravni vysku, jako jine 24 a to prave z duvodu spatneho, nebo maleho tlaku na vystupu. Ahoj JJS
-
-
Příspěvek od Honza » 08.10.2009 09:35
Zdravim. Tak zkuste vyndal oběžné kolo a hlavně zkuste jeho vůli. Je možné,že od písku a kamínků může mít pěkné dráždy. Nebo jak píšou ostatní,vyběhané kolo,motor atd.
Určitě se podívejte na oběžný kolo...
Omlouvám se za předchozí příspěvek,vypadlo mi jedno slovo
Určitě se podívejte na oběžný kolo...
Omlouvám se za předchozí příspěvek,vypadlo mi jedno slovo
-
PPS 12 uložení hřídele - bez mezikusu
Příspěvek od hynek marak » 28.03.2015 13:03
Zdravím, mám trochu jiný dotaz, týkající se však stejného tématu.
Máme PS 12 bez mezikusu. Dopátral jsem se, že na těchto čerpadlech bývá mazání na sacím víku. My však máme sací víko bez maznice, hřídel je prostrčena skříní čerpadla, je na ní nasazeno oběžné kolo a zajištěno matkou a kontra matkou. Za matkami, které dotahují oběžné kolo ještě pokračuje hřídel.
Mám tedy otázku: Má být hřídel za oběžným kolem směrem k sání v nějakém uložení?
Díky, Hynek
Máme PS 12 bez mezikusu. Dopátral jsem se, že na těchto čerpadlech bývá mazání na sacím víku. My však máme sací víko bez maznice, hřídel je prostrčena skříní čerpadla, je na ní nasazeno oběžné kolo a zajištěno matkou a kontra matkou. Za matkami, které dotahují oběžné kolo ještě pokračuje hřídel.
Mám tedy otázku: Má být hřídel za oběžným kolem směrem k sání v nějakém uložení?
Díky, Hynek
-
Re: PPS 12
Příspěvek od Jan Čáslava » 29.03.2015 13:27
Ahoj, jo jo na vstupním hrdle čerpadla je takovej kříž s uložením pro hřídel. Na strojích s mezikusem toto chybí a na konci hřidele je kuželová matka dotahující kolo. Zde jsem našel foto:
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz