Dýchací přístroje pro JSDH Saturn nebo Drager?
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Příspěvek od Bohdan Kalina » 29.04.2009 20:25
Co se týká Racallu, měl také jednu výhodu oproti jiným přetlakovým DP, a to, že vypnutí plicní automatiky se dělo pouhým vysunutím z připojení v masce, mechanismus je tak konstruován, že nepotřebuje všelijaké páčky nebo tlačítka.No a co se týká další rychlospojky, názory se různí, zatím to vyhrává ten, že jestli chci mít 200% zásobu vzduchu na cestu zpět oproti cestě do "ohně", pak si nemohu dovolit k sobě ještě někoho připojit. A teď babo raď.....
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 29.04.2009 20:37
[Bohdan Kalina - 29.04.2009 20:25] Bohdane, nechci kecat, ale před x lety jsem měl na sobě nějaký Racal a ten rozhodně neměl zrovna jednoduché sundání automatiky. Byla v masce tak nějak divně, když si jí chtěl sundat, musel si čtyři prsty dát na čtyři body, zmáčknout a pak až šla ven. Jinak ani prd a v rukavicích to byla paráda Dräger to má na jeden...
wap - POŽÁRY.cz (DPV)
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 29.04.2009 21:01
[Václav Porkát - 29.04.2009 20:37] Hmmm, nebo to byl IDP Fenzy? Jak nad tím špekuluju, tak si teď nejsem úplně jistej...abych nehanil něco jiného. Ale 100% si pamatuju, že každý z nás, kdo ho zkusil, by ho mít ve výbavě nechtěl.
wap - POŽÁRY.cz (DPV)
-
Příspěvek od Jirka W » 29.04.2009 21:28
[Bohdan Kalina - 29.04.2009 20:25] a ještě k té rychlospojce... mám na mysli rychlospojku na středotlaku k plicní automatice, která ti umožní vřadit kontrolní manometr na středotlak a jednoduše zjistit těsnost systému, potažmo stav redukčního ventilu. Ty nejspíš mluvíš o druhým středotlakým vývodu na připojení vyváděčky... s tím je spojený dilema, někdo zastává názor, že připojit 2. osobu na středotlak je riziko. Když použiješ rovnotlakou automatiku a masku, nic neriskuješ - při netěsnosti masky vyváděnýho nejsou úniky, bere si jen to, co vdechne (není tam přetlak). Pražáci teď mají k dragerům vyváděcí kukly, který mají omezovač na +- 30L/min, takže si můžeš spočítat kolik ti vyváděnej vezme. Nicméně další řešení je nezávislá vyváděčka s CO filtrem. To je asi otázka priorit a zažitý praxe.
-
Příspěvek od Bohdan Kalina » 29.04.2009 22:10
Re Vašek a omluva všem:....má pravdu Vašek a já jsem kubrt....samozřejmě jde o Fenzy, nevím, proč jsem to tak zvrtal, dík za opravu, Vašku
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz