Prověřovací cvičení JSDH Praha 28.4.2007-video
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 12.05.2008 15:26
z dnesniho rana. Samozrejme, kdyz prezentuju, tak jedine material, ktery neublizi dobremu jmenu jednotky. Co je na tom tak tezkeho pochopit? A k tomu nastvani se rano - ono je to zdrave, obcas se poradne nasrat. K cemuz jsou diskuze a komentare opravdu idealni prilezitosti
Jeste k tem cigaretam. V nasi jednotce jsou kuraci 1:1 k nekurakum, mozna +-jinak. V jakemkoli vyjezdovem aute plati striktni zakaz koureni, v hasicarne pak jen na vyhrazenych mistech. Jestli si nekdo behem vyjezdu v dobe "nicnedelani" ci lepe odpocinku zapali, je jeho vec. To ovsem zalezi i na tom, jestli vyjizdi Kubajz s Petrama ))) (posledni vetu brat jako z Jardova koutku).
A nakonec, k tem prezentacim videi hasicu mimo zasahy, tem vtipneji ladenym, ci ne zrovna striktne dodrzovanym moralkou hasice. Proc ne, do urcite miry. Ale, uverejnite si i video z popracovni party?
Kdo se utopí, ten se nespálí.
-
Příspěvek od Kuba Kotacka » 12.05.2008 15:26
Díky Jirko, jsi snad první kdo pochopil co tím vším chci říct.
-
Příspěvek od Pavel Siegel » 12.05.2008 15:26
Je třeba si uvědomit čí jméno reprezentuji a podle toho se chovat!
Kouřit ano, ale někde schovanej v pozarohu, za autem. A po práci!
-
Příspěvek od Ondřej Kozárik » 12.05.2008 15:26
Když tak koukám, na tu diskuzi, mají obě strany pravdu. Tohle video nevzniklo jako nějaké reprezentační video SDH, ale udělal jsem ho jen tak pro chlapy ze sboru. Když mě však spousty lidí přesvědčovalo (i ze sborů z jiných konců rep.), abych ho dal na net, že nikde nic kromě fotek z cvičení není, vyhověl jsem jim. Samozřejmě jsem video už nepředělával a pustil ho v původní verzi. Kdybych věděl, že se komentáře budou vyvíjet tímto směrem, nedával bych ho na net vůbec. Samozřejmě máte pravdu, že do videa o propagaci hasičů některé záběry nepatří, ale doufal jsem, že přístup, k tomu malému výtahu z cvičení, který nepatří k těm nejpropracovanějším, bude o něco benevolentnější...
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 12.05.2008 15:26
Páni hasiči,
opravdu jste všichni, kteří píšete komentáře ve stylu ,,kouření je špatné, kouřit za bukem, ručník za krkem, od zásahu bych je vyhodil" atd., opravdu jste všichni tak bezchybní, že si dovolujete napsat takovéto komentáře? Každý z Vás je dokonalý? Věřím hodně věcem, ale tomuto skutečně nikoliv. Natolik bezchybný není nikdo, o mé osobě nemluvě, aby si mohl dovolit psát Vaše slova.
Neříkám, že je vše tzv. košér, ale co dnes je a nejen u sboru. Bylo zde představeno prostě syrové video, nic víc. Osobně jsem se zúčastnil x podobných akcí resp. cvičení na celém území ČR a všude, opakuji všude to vypadalo velmi podobně.
-wap-
-
Příspěvek od Kuba Kotacka » 12.05.2008 15:26
Václave asi Tě zklamu, ale toto opravdu u nás nepřipadá v úvahu. Mluvím za náš sbor. Udělali jsme kvůli tomu dosno tak před třemi roky a od té doby je vše tak jak má být. Je ti horko, sundej si kabát a běž do místa, které je pro odpočinek určeno. Potřebuješ si dát cigáro, tak běž taky mimo. Je zajímavé, že kluk který za hoďku vytahá 3-4 cigára v dýcháku najednou nepotřebuje, ale to je asi na jinou diskusi. Pokud opravdu je potřeba odpočinek, tak je každému umožněn, ale ne s ručníkem na hlavě (promiň ale nejsme v arabských zemích, kde se tato jistě slušivá pokrývka hlavy nosí) Existuje všude něco jako stín stromu, stín od cisterny a pod.
A co se týká cigaret, ještě jsem neviděl Policistu, který by plnil byť sebe banálnější úkol a kouřil u toho a při přemisťování vozidlem jak by smet. Prostě si přiznejme, že se někdo chovat v uniformě (a je jedno jestli vycházkové či pracovní) umí a někdo neumí chovat. A ted je na nás všech, aby jsme to ty, co se chovat neumí, naučili. Za chvilku budem možná taky jezdit s majákama po městě bez významu tak jako různé soukromé sanitní vozy. A na to snad nadáváme všichni.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:26
Za chvíli z nás budou roboti... Tisíckát nic umořilo vola...
-
A ideální stav je někde uprostřed, čili nepřehánět to... A s tím tvým tvrzením o HZS bych to viděl trochu střízlivěji. Pokud z toho bude pakárna za mizernej peníz, nikdo to dělat nebude, koukni se k PČR... Pokud z toho bude pakárna u JSDH, taky se na to každej vyflákne. nechci anarchii, ale lidský přístup a ne silácké řeči a buzeraci...
-
Příspěvek od Jaroslav Svoboda » 12.05.2008 15:26
NEBUDU REAGOVAT NA NAZORY FREEKA . ale musím reag. na hynka ty bys určitě takové video do světa nepustil. co se tyče kouření tak jsem taky kuřák a když se něco děje tak to vydržím nekouřit a nebo si dam čouda tam kde na mě není vidět a dělame to tak všichni co se tyče tak se to dá vydržet a nechci tady nikoho kritizovat ale bylo mnou myšleno to že je třeba uvážit co se kam dává s pozdravem jaroslav
-
Já to chápu, ale hromada lidí se tu sesypala na to chování, nikoliv na zveřejnění videa (při propagaci je třeba dávat bacha na to, co pouštím, o tm žádná), diskuse se ubírá trochu jiným směrem. Prostě jak píšu o příspěvek výše - někde uprostřed je ideální stav - ani buzerace ani anarchie. Btw. Já jsem nekuřák, ale toleruji to ostatním, snad jedině v autě mi to vadí...
-
Příspěvek od Ondřej Kozárik » 12.05.2008 15:26
Ještě si zapoměl, že není zapnutý až ke krku a že má určo rozepnuté boty a že jsou špinavá okna, že? Tohle není žádné reprezentační, propagační, ani odborně naučné video. (to je snad poznat)
TO ALL
Trochu mě zaráží, že v době těsně po konání toho cvičení pár lidí brečelo, že ačkoli tam bylo kamer dost a dost, tak se nikde žádné video neobjevilo. TO byl jediný důvod, proč jsem ho pustil. Místo toho se tu řeší úplně jiný problém z jiného soudku. Vzhledem k tomu, že od vzniku videa uplynula delší doba, tak už nemám orig.materiál pro případné přepracování...
-
Příspěvek od Jaroslav Svoboda » 12.05.2008 15:26
ano psal jsem že cvičení bylo prefektni jen ta prezentace je na diskusi a chovaní některych lidi uznej sam že to je ten problém ja sam jsem velitelem a tohle bych nepustil ja na hasičarně chodím hulit ven a v autě nekouřim už vubec co se tyče ustrojení nebudu to tady rozebírat jen se je třeba zamyslet s pozdravem Jaroslav
-
Jsem u dvou JSDH, u jedné se v hasičárně hulí o sto šest (nekuřáci snad dva-tři), u druhé se nekouří vůbec (jeden kuřák). Prezentace je nešťastná, ale já prostě nemám rád hon na kuřáky. Spousta hasičů kouřila a kouří, já bych to neodtrhával, pak to zavání přetvářkou a hraním si na něco, co nejsme. Veřejnost by nás měla brát jako lidi, kteří mají i neduhy a ne jako bezchybné hrdiny, to by byla cesta do pekel.
-
Příspěvek od Daddy Yankee » 12.05.2008 15:26
Co se tyce tech rucniku,tak ty maj svou f-ci,jestli sis nevsim...Je to pekny,ze u vas ve sboru je to jako na vojne,ale jsme predevsim lidi a ne nejaci psi!!!Sice to vypada trosku komicky na tom videu.Ale pokud bych si ja mohl vybrat mezi utrenim si obliceje rucnikem nebo mezi tvym stanovistem u stromu,kde si oblicej muzu utrit tak akorat o kuru toho stromu,tak si stokrat vyberu rucnik....Sorry,ale pripada mi,ze to ttrosku prehanis.Ale je to jen muj nazor...
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky