Prověřovací cvičení JSDH Praha 28.4.2007-video
-
Příspěvek od a dyť je to fuk . » 12.05.2008 15:26
Dotyčnému hasiči velitel družtva nařídil profylaxi termického poškození organismu během přestávky a v danou chvíli byl k dispozici pouze namočený ručník.
-
Příspěvek od Kuba Kotacka » 12.05.2008 15:26
Ted jsem to konečně pochopil a všem děkuji za vysvětlení a přiblížení celé problematiky. Tím taky gratuluju všem JSDH Praha, které se na cvičení podílely, za perfektně zvládnuté prověřovací cvičení. Můžete být na sebe pyšní, protože jste chloubou a ozdobou českého hasičstva.
Robocop = hadra.
(berte tento komentář jak kdo chcete, já jej myslím tak, jak jsem jej napsal.)
-
-
Příspěvek od Daddy Yankee » 12.05.2008 15:26
Me jde jen o kubovo vysvetleni....Jelikoz si docela protireci...Sice napsal,ze jeho posledni prispevek mysli tak,jak ho napsal.Ale forma a pokud se jeste podivam na jeho prispecky vyse,tak sem nabyl vedomi,ze jeho posledni prispevek mysi ironicky...To je vse... Nehledej v tom zadnou zlobu nebo krivdu...
-
Opravdu mi nejde o nic. Jen jsem chtěl upozornit na nevhodnou formu prezentace činnosti JSDH, ale to už jsem tady psal.
Pokud se do toho pak začně navážet spousta lidí s tím, že sice ví, že se to či ono nedělá, a taky že to u svých jednotek netolerují, ale jedním dechem dodají, že na to má snad každý právo, tak mě to mírně vytáčí. Prostě jen upozorňuji na to, že si představuju propagaci, či chceme-li, reklamu, trošku jinak. Těžko vymažeme z povědomí veřejností "dobráky" jako obtloustlé, věčně opilé a nechutné individua, pokud budeme na veřejnost vystavovat takové videa ( resp. takový obsah videa) Příště bychom mohli prezentovat cvičení JSDH u naražené bečky piva a za pár let třeba i s jinýma návykovýma látkama. Vím, že jsme jenom lidé, ale na veřejnost je dobré vyjít s něčím lepším co v nás je. HOWK
-
-
No počkej, zas tak bych to nehrotil. Vím, že je mezi členy spousta dobrých hasičů, takže to nehaž do jednoho pytle. Jedná se většinou o starší roníky, kteří to všechno berou jak "za prvéj" a "podle správnosti" a tak nějak po strýcovsku. Myslím, že hlavně v dnešní době jde úroveň JSDH hodně nahoru, ale prostě jsou vyjímky viz. video.
-
Příspěvek od Freek » 12.05.2008 15:26
Problem je, ze hasici jsou jen jedni, aspon pro laickou verejnost, jako jsem ja. Takze pristup jednech ovlivnuje pohled na druhe. Dokonce i JSDH jsou casto hazeni do jednoho pytle s HZS. Muze se tedy jednat o poskozovani dobreho jmena jednotek navzajem. HZS ale ma urcite nastroj, kterymi chovani JSDH muze ovlivnovat, JSDH tezko ovlivni pristup HZS.
- Filip Foukal
Příspěvek od Filip Foukal » 12.05.2008 15:26
čim dál tím víc mě znechucuješ, že návštěvu požárů omezuju na minimum a příspěvku se tu ode mě nikdo nedočká, pokud tu stále budeš. A nejsmutnější je, že vím, že nejsem sám. Imbecilové tobě podobného typu se tu buď množí, nebo jsi to stále ty a už to neni ani zajímavý ani otravný, nešlo by publikovat, jak to chci nazvat. Každopádně, já si u každýho zásahu dám cigáro, pokud je k tomu možnost, v práci si taky zakouřim, když je možnost, a pokud ti to vadí, tak si laskavě poodejdi...
-
Příspěvek od Foxtrot » 12.05.2008 15:26
tak Freek je vůbec celkově renesanční člověk a nadčasový myslitel, ale hasič nee...
ad kouření - je přece normální nekouřit, kdo kouří není normální ne naopak! takže hlášky typu vadí ti kouř z cigaret, poodejdi jsou kapku mimo uvažování, ať si někdo kouří - jeho věc, prezentuje svoji osobu, ale neměl by tak činit reprezentuje-li...
a zakazovat někomu přístup na web? tak to ho zrovna zavřete do klece a nebo eště líp ho utopte, to budete mít teprve klídek...
-
Příspěvek od stofi » 12.05.2008 15:26
Vůbec jsem nechtěl reagovat na jakoukoli diskuzy ve které se projevuje
Freek ale nedá mi to. O několik příspěvků víše píše že není vůbec hasič. Takže diskutuje o věcech kterým nerozumí ? Tak proč se míchá skoro do každé diskuze ? V jiné diskuzy píše "u nás v jednotce" nebo " Já bych ho od zásahu vyhodil" a pod. tak nevim co si mám myslet ? Že by rozdvojení osobnosti ! !
Vydej 30 Kč na dobrou věc. Třeba ještě není pozdě.
Freeku a ostatní jemu podobní nenamáhejte se z odpovědí jakmile uvidím "Freek" a jiní "odborníci na všechno" ušetřim oči od čtení vašich "odborných" příspěvků.
-
Příspěvek od Jaroslav Svoboda » 12.05.2008 15:26
každy mate trochu pravdy ale uznejjte že ty zaběry jou pro zasmaní a když už to pustí do světa tak by se měli zamyslet vím že je to cvíčení ale
1. ten ručník vypada přišerně ai. at je horko nebo ne.
2. cigaro vypada neskutečně vypada to jako by jeli kluci na nějakou party.
3. tímto nechci nikoho kritizovat ale kdyby jste byli nehasiči a koukli se na to video tak řeknete co to ma jako byt a že ti hasiči to musí byt elita .tak to bohužel je a bude.
Opravdu se příště zamyslete nad tím co vyplodíte.
s pozdravem jaroslav svoboda
-
-
Příspěvek od Kamila Drábková » 12.05.2008 15:26
Každej fotograf a kameraman se příště vykašle na to, aby někde něco prezentoval. Anebo prezentovat bude - sestřihy, kde bude vystříháno všechno, co by mohlo být potencionálním zdrojem problémů, fotky různě upravený (Photoshop je mocným násrojem...) A nedej bože, aby se tam náhodou objevil hasič bez rukavic, kukly, s rozepnutým kabátem nebo helmou a už vůbec ne s cigárem v ruce... A může bejt jedno, jestli to bude, byť při nějaký pauze, od zásahu nebo z nějakýho cvičení. A klidně se vsadím, že místní odborníci to budou zkoumat tak dlouho, až něco přeci jenom najdou.
A když jsem tak krásně rozjetá, tak... Anebo ne, nebudu se rozčilovat, nemá to smysl (a nebudu si kazit den hned takhle po ránu).
-
To už je asi příliš vyhrocené, ale v podstatě bych souhlasil s tím, že než takový materiál, tak raději žádný. U hasičů bychom neměli prezentovat videa typu "jak se hasiči baví při práci" protože bychom pak mohli vypadat jako ti dva policisté, kteří hrálí se zastavovacími terčíky "pinec". Pokud se nám něco povede, resp. třeba i získáme video od požáru, od nehody, technické pomoci, které ukáže že náš sbor (jednotka) je opravdu kvalitní a to, že i když jsme třeba v JPO V, tak si v ničem nezadáme v JPO II, II resp. JPO I. Takové videa je potřeba prezemtovat pod názvem Cvičení...., Požár...., Výjezd.... a videa, kde jsou ahsiči organizující pálení čarodějnic, stavění máje, či vodácké závody bychom měli taky nazvat vhodně... Např jak už jsem tu viděl - "Čarodějnice s hasiči" Ale tak, aby náhodný návštěvník a nehasič věděl od začátku, že zde nepůjde o kvalitní a tvrdou hasičskou práci, ale o zábavu celé obce, kterou pořádají hasiči.
Copak je tak těžké pochopit co tím chci říct?
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky