Prověřovací cvičení JSDH Praha 28.4.2007-video
-
Příspěvek od Ondřej Kozárik » 12.05.2008 15:26
http://www.youtube.com/watch?v=7I-88FOyx6k Ke stažení na www.sdhpisnice.cz
-
Příspěvek od Kuba Kotacka » 12.05.2008 15:26
na zádech HASIČI, v ruce cigaretka, pod přilbou ručník..... no comment
-
-
Příspěvek od Karel Huňa » 12.05.2008 15:26
tohle mi udelat kluci u zasahu tak je zastrelim!
a to jsme dedina!
prazaci,chovejte se!!!!
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:26
kroťte emoce, jednalo se o celodenní cvičení v celkem extrémních klimatických podmínkách, nevím, proč vám vadí, že má čvaňho, kouří hodně hasičů, kor při takhle dlouhém cvičení. Ten ručník je vzhledem k horku taky pochopitelná věc i když přiznávám, že to nevypadá nějak skvěle. Někteří z Vás si prostě na pražácích musí něco najít, silná slova o tom, že byste ho vyhodili z jednotky mě dojímají, nějak nevím, co si o Vašich projevech mám myslet... I u takhle slouhého zásahu bych toleroval komukoliv z jednotky to cigárko, někteří ho prostě potřebují, i Vy moralisti jste zajisté na něčem závilí, i když to nepřiznáte. Ach jo, už jsem zase nasranej...
-
Příspěvek od Freek » 12.05.2008 15:26
Ten rado by hasic vykloneny z okenka te S 1203 s tou cigaretou je asi nejlepsi. Kdyz si vezmu, ze je v podstate v praci... No proste cigareta neni v bojovem ani cvicebnim radu a ani v zadne vyhlasce. Jeji pouziti rozhodne nicemu neprospiva a pokud se nekam sjede nekolik jednotek a vsichni vytahnou cigarety...
Priste si tam nekdo treba pritahne vyherni automat, protoze ma na nem zavisli .
-
Příspěvek od a dyť je to fuk . » 12.05.2008 15:26
Zase to neberme hystericky. Miliony zaměstnanců kouří v práci a taky je dosud nikdo nevyhodil.
Tady se opravdu jednalo o velmi dlouhé cvičení v příšerném vedru.
Věřím, že pokud by dotyčný hasič musel vzít C proud a jít něco hasit, tak to cígo típne a půjde dělat.
-
S tebou už to prostě nemá cenu. Vymysli místo hasičů dokonalé roboty, kteří nekouří, jsou vždy dokonale ustrojeni a dělají vše jen podle lejstra, pak to bude podle Tvých představ.
-
Příspěvek od Karel Huňa » 12.05.2008 15:26
takhle dlouhe cviceni jsem jeste nemel,ale zasah trvajici2-3 dny jo!a kdyz vim nebo tusim,ze se u toho zasahu bude pohybovat nekdo s fotakem nebo kamerou,tak se snazim tu cigaretu schovat!vypada to opravdu blbe!uz i my na vesnici kdyz nekam jedem a nekdo si chce zapalit,tak si nekam zaleze!ale takhle frajerit z okna....
proti prazakum skoro nic nemam!
-
Já nevím, co komu vadí na cigaretě - prostě k hasičům to tak nějak patří (pro šťouraly - jsem a vždy jsem byl nekuřák), to že trendem je pořádat na kuřáky hon je skutečnost, ale nikdy bych si nedovolil někoho odsuzovat za to, že si při CVIČENÍ dal cígo, dokonce i po zásahu bych to toleroval, nevidím důvod, aby si hasiči-kuřáci hráli na dokonalé. Ale to je čistě můj pohled na věc.
-
Dnes se po tom ve firmach dost jde a predstava, ze nekdo bude nekde na pracovisti kourit je nepripustna. Nevim, jak by se vam libilo jet treba autobusem, kde by ridic kouril.
Neni to ani mesic co jsem byl na exkurzi ve Skoda Auto v Malde Boleslavi a za celou dobu jsem tam nevidel nikoho kourit na pracovisti. Predstava, ze by si tam treba obsluha voziku zapalila uprostred haly, protoze zrovna ted nema praci, je nepripustna. O prestavce vypadnou nekam, kde nejsou videt a nikomu nezavazeji a tam si zapali. Tak je to ve vetsine firem.
Kdyz jsem vedl jednu zakazku a mel jsem tam jednoho brigadnika co porad kouril, tak jsem ho musel poslat domu, protoze neustalim kourenim udelal jen zlomek toho co ostatni. Proto jdu proti vsemu, co omezuje lidi pri praci.
-
Opět jsi mě dostal, Ty srovnáváš běžnou práci u stolu a práci hasiče. To ale nejde. Prostě hasič čeká, stojí a nikomu okolo jeho kouření nevadí, tak proč by mu to někdo zakazoval, v práci ho to neomezuje, protože v tu chvíli žádnou nemá, pokud to někomu okolo bude vadit, tak ho na to jistě upozorní. Ty nejsi proti něčemu, co někoho omezuje, Ty jsi proti všemu. Když nechci být tam, kde se hulí, tak tam nejdu nebo to kouření překousnu, protože s těmi kuřáky prostě být chci.
-
Příspěvek od Kuba Kotacka » 12.05.2008 15:26
OOOOUUUUUUUUU, tak do téhle roviny jsem to opravdu dostat nechtěl. Je mi jasné, že jsou v jednotkách lidi, kteří bez toho cigára nevydrží, ale u nás se jdou opravdu vždy někam schovat.
Spíš mi šlo že zvolený druh prezentace není vůbec šťastný. Opravdu prezentovat cigárko, ručník a pod. jako prověřovací cvičení..... dle mojí úvahy je to ostuda. Podle těch záběrů, ten človíček doslova "machroval" co si on jako hasič "může dovolit" Měli jsme v obci prach ubohé cvičení, ale všichni jsme měli firemany, Galety, obuv a cigarety i při cvičení byly povolené za rohem objektu. Už proto, že to vidí spousta lidí a taky dětí, pro které je hasič něco jako Hrdina.
Takže znovu opakuju, cigaretky jo, ale ne do prezentačních materiálů...
A ještě dotaz opravdu šlo o prověřovací a ne námětové cvičení?
-
Pripomina mi to moje spoluzaky ze zakladni skoly. Reprezentovali skolu na nejakem behu proti koureni a ihned po dobehnut je nenapadlo nic lepsiho nez si zapalit.
Na jedne strane se tu uvadi, kolik cigarety zpusobuji pozaru a na druhe tu hasici propaguji koureni vsemi moznymi zpusoby. To video by mohlo byt zhavym kandidatem na reklamu cigaretovym vyrobcum, kdyby ovsem takova reklama nebyla zakazana.
Takze vsichni si pekne dejte cigarko, budete minimalne stejne COOL jako prazsti hasici!!!
-
Příspěvek od Daddy Yankee » 12.05.2008 15:26
Nechapu...Ve video dokumentaci jsem zahlidl hasice s cigaretou pouze,kdyz nemeli co na praci.A to neni podle meho duvod k odsuzovani...Az teda na ten jeden pripad,kdy jedou s tou S 1203-to je trosku nevhodne do dokumentace,ale budiz.Je to jejich vec...A rucniky??T je to same,jako kdyby jste je odsuzovali za to,ze pri praci se hasici obcerstvuji...Za to by ste je taky karali??
Videl sem uz nespocet pripadu,kdy hasici pri zasahu kouri(ale kdy nemaj zrovna co na praci).Jsem taky kurak a pri zasahu si taky nekdy zapalim,ale jeste nemam tu odvahu zapalit si treba predevsema,takze jdu treba za auto,nebo nekam kde nebudu vsem na ocich.Ale vzdy,kdyz me zrovna nikdo nepotrebuje!!
-
Příspěvek od a dyť je to fuk . » 12.05.2008 15:26
Dotyčný dobrovolný hasič s cigaretou v dotyčnou chvíli čerpal přestávku. Během té mu nikdo cigaretu nezakazuje, pokud se nenachází v prostorách, kde to zakázáno je, čemuž v tak danou chvíli evidentě nebylo.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky