barva na technice
-
Příspěvek od Marek Fajstl » 12.05.2008 15:26
http://www.hasim.ic.cz/obrazky/hzsrevni ... vnice1.jpg
- Daniel Koldinský
Příspěvek od Daniel Koldinský » 12.05.2008 15:26
přiznávám, Ford opravdu pevný maják nemá ale ta Avie maják má (http://www.hzs-kvk.cz/s_cheb.php?mh=2&ml=4&oo=9).
re: všichni antifreekové: akorát jste ho všichni jako **** označovali za největšího **** ale jak na to koukám tak modrobílých auto se po republice u hasičů pár najde (přidám Jaroměřickou Avii TA http://www.jaromerice.cz/sdh/technika/avia1.jpg). Zamyslete se nad sebou!
-
Příspěvek od Václav Kladenský » 12.05.2008 15:26
Ale to jsme si nerozuměli, já jsem mu nenadával proto, že bych mu nevěřil, že "netradičně" barevná auta existují, sám jsem byl před pár lety v Dolní Rožínce a tu T148, na kterou poslal sám Freek odkaz jsem viděl na vlastní oči (i jsem si jí trochu prolezl apod.).
Reagoval jsem na jeho klasické "předpisování" a "vyhláškování".
Na předpisy se odvolává na každé druhé diskusi, ale když si je člověk pořádně přečte, tak zjistí, že je to buď jeho osobní verze, nebo že je absolutně nepochopil a mluví úplně o něčem jiném.
Je totiž rozdíl na vesnici dále od útvaru mít a nemít např. zelený auto. Že je zelený je jedna věc, ale že na červenou nejsou $ a tak ti kluci pomáhají alespoň v zeleném autě s majákem je věc druhá. A docela bych mu přál, aby si zkusil někde při nějaké živelné pohromě (kdy mají všichni hašouni plno práce) např. uvíznout na silnisi, kterou blokuje spadlý strom a aby se mu na dotaz, jestli by nemohla vyjet místní jednotka, dostalo odpovědi, že je nemohou zavolat, protože mají např. hnědé auto, nebo např. červený maják a že je to proti předpisům..
Jasně, není to naprosto podle předpisů, ale všichni víme, že to ti dobrovolní hašouni nemají (byť třeba po té finanční stránce) úplně lehké a jsou rádi, že mají alespoň něco, tak bych to nechal být apořád do toho nevrtal. Hnědé auto s majákem a magn. nápisy HASIČI není podle předpisů, ale když na červenou nejsou ká, tak prostě nebude, přece se nezruší jednotka jenom proto, že "jsou hnědí", ne?
S pozdravem VKL
-
znovu jsem si to po sobě přečetl a našel jsem tam takový potencionální dvojsmysl, proto ten poslední odstavec opravím:
Jasně, není to naprosto podle předpisů, ale všichni víme, že to ti dobrovolní hašouni nemají (byť třeba po té finanční stránce) úplně lehké a jsou rádi, že mají alespoň něco, tak bych to nechal být apořád do toho nevrtal. Hnědé auto s majákem a magn. nápisy HASIČI není podle předpisů, ale když na červenou nejsou ká, tak červená prostě nebude, přece se nezruší jednotka jenom proto, že "jsou hnědí", ne?
-
"..neexistuje nikdo, kdo by to kontroloval.."
Myslíš? Jakože ani podle mě není odvětví u hasičů zvané např. "kontrolor barev", ale když např. sbor se zeleným autem bude slavit výročí založení, tak si myslím, že je tam docela reálná možnost, že jim někdo řekne (ať už přímo, nebo potom zpětně) "kluci, tohle by být nemělo, hoďte si to načerveno, ať z toho nejsou problémy"..
Co se týče problémů, tak vůbec netuším, jestli jsou přímo postihy za "špatnou" barvu, ale trestem může být i to, že je kopis přestane volat...
-
Jinak tedy zrovna na té T 148 vidíme jak modrou barvu, tak maják..
O tom autě nic moc nevím, ale myslím, že přísluší k báňské z.s., jak už tu napsali někteří kolegové výše..
S pozdravem VKL
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:26
ted premyslim jestli je to jiz blizicim se Aprilem, ale to jsi myslel fakt vazne, ze za spatnou barvu KOPIS nezvedne jednotku na udalost? Treba jako ze sloucimu nebude zdat odstin, nebo sirka pruhu, nebo zelena barva? Za prve musis vzit stari vozidla a pravni predpisy v dobe jeho vzniku, za druhe take cenu za barvu apod. JJS
-
No napsal jsem to dost blbě. Myslel jsem, to tak, že by si třeba "na kopisu" řekli, že by mohli lidi mít řeči, že je to auto zelený, tak by ho posílali méně.. Ale asi je to blbost, jenom tak jsem to plácnul, Moc o tom nevím..
Jasně, nad cenou jsem zauvažoval, napsal jsem to v tom minulém příspěvku, že si nemyslím, že by neměla jednotka jezdit s hnědým autem, když je cena za červenou nad její fin. možnosti. Na předpisy v době výroby auta jsem vůbec nepomyslel..
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 12.05.2008 15:26
Jistý zrepasovaný automobil byl velmi pěkně nalakovaný, ovšem nikoliv dle vyhlášky 49 resp. 35. A tak jednotce SDH bylo pohrozeno, pokud to neuvede do řádného stavu, vozidlo bude vyškrnuto z IZS. Kde tomu tak bylo, uvádět nebudu, třeba se kdosi z oné JSDH xy ozve sám.
- Filip Foukal
Příspěvek od Filip Foukal » 12.05.2008 15:26
Tý tatře 148 to docela v té kombinaci sluší. Pravděpodobně se bude jednat o tatru původem sloužící na některé BZS. Co vím, tak některé vozy zůstaly v barvě, kterou umožňovala vyhláška, která zavedla naši známou kombinaci červená-bílá. I u nás šachtě byly trambusy pouze červené. Užitkové vozidla málokdo přebarvuje. To bysme museli přemalovat i traktor apod. což je nesmysl. Sanita která jezdí u nás na dolech je také červenobílá akorát obráceně, u starších osobáků RZA a sanitek je to také celkem běžné. Každopádně přebarvovat vozy na novo v nějaké jiné kombinaci než červená s bílým pruhem nová vyhláška neumožňuje, ani 49 to neumožňovala, pokud umím číst. Jen dodatek, u naší JSDH (Klášterec nad Ohří) máme DA Peugeot Boxer také jen červený, bílý pruh by mu neslušel. Očekáváme v létě výměnu za nový Boxer a zvažujeme, zda bílý pruh ano či ne...
-
mohli usetrit pohonne hmoty , chapu, ze by se mely zakony a vyhlasky ctit a rozumim tomu, kdyz se pri kontrole techniky na podobne veci upozorni (vzdyt pojistku plati stat a ten urcuje!), ale nepovolat kvuli tomu jednotku je stejne jako ji nepovolat protoze riskuje s cervenomodrym majakem nebo ma navic pridavna svetla, vyfuk nahoru apod. je to jen tam a tehdy kde je z ceho si vybrat. JJS
-
Příspěvek od Lukáš Kotzmunda » 12.05.2008 15:26
u našeho sboru máme RTHP škoda kalsickou červ. s pruhem a výjezdového nissana s "ostravskou"červenou. nástřik nás vyšel tuším na 10 tisíc na toho nissana. Kdysi jsme měli AVIA 30 valník modrý s modrou plachtiou a majákem, pak ho dali do sousední obce. Ptali jsme se v Opavě, kolik sotjí ostravská červená na celé auto a bylo nám odpovězeno že na CAS to vyjde kolem 60 tisíc - 80 tisíc. to by mě zajímalo, kdo by z SDH přestříkával dejme tomu toho starého Robura, co jsem tady viděl. Za ty prachy na lak by si mohli koupit celou CAS třeba trambusa v dobrém stavu....
-
Příspěvek od Ladislav Čablík » 12.05.2008 15:26
Ta cena je opravdu 60-80 tis. V loňském roce, kdy jsme pořizovali nového Mana, tak jsme se informovali a chtěli jsme taky ostravskou červenou, ale výrobce nám ji nedoporučil protože když naše výjezdy jsou v drtivé většině do náročného lesního terénu, a barva se trochu poškodí, tak prý se potom " odlupuje " po velkých plástech.
-
Příspěvek od Hasič Josef » 12.05.2008 15:26
To myslíte vážně? že nějakému sboru opravdu bylo vyhrožováno, že bude vyškrknut z IZS pro porušení vyhlášky s upravou vozidla? Tak to je celkem mazec.
U nás se koupil Ford Tranzit,ted řešíme jak ho přestavět a upravit:
Někteří chtějí udělat jen červenej pruh,žeby přestříkání na červenou moc stálo,je to pravda, ale já stojím za přestříkáním.
I když, dnes přišel kamoš se skvělím nápadem a to, že se zeptáme jestli by to nešlo polepit červenou folií (nějakou pětiletkou) a jestli by to nevyšlo levněji než ten lak. A vypadat by to taky nemuselo špatně.
-
Příspěvek od Alois Kolář » 12.05.2008 15:26
polepit to fólií je dobrý nápad. Taky není špatný nastříkat to na červeno celý a pak tam nalepit bílý pruh podle předpisů a je to:-)
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:26
V Praze teď musí být (od určitého data) žluté všechny vozy taxislužby a v drtivé většině případů to taxikáři u starších vozů neřeší jinak, než polepem celého vozu. Jelikož jich tu máme několik tisíc, tak si specializované firmy přijdou na pěkné peníze.
I z blízka to vypadá velmi dobře, uvidíme, jak budou fólie vypadat za pár let.
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:26
Ono se stačí podívat na Oktávky od O2 - ani zblízka není na první pohled úplně zřetelné, že je to kompletně polep a že základem je obyčejná modrá. KuK
-
polep je dnes hit a po zkusenostech s octavkami O2 a zejmena cenou o tom take uvazujeme, je to levnejsi, neposkodi se to a pri pripadnem prodeji se lepe proda ocistene barevne vozidlo nez cervena potvora s bilym pruhem. JJS
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky