Kam se poděla technika?
-
Příspěvek od EuroFire » 12.05.2008 15:26
Zajímalo by mě,kam se poděla technika HZS,když dostali nové casky? Dále pak co dělají s hasičskou technikou VÚ? Například v Kostelci nad Labem v kasárnách je nejméně osm různch cisteren...Liaz 101,Tatra 148 a další,akorát tam hnijou a je to velká škoda........
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:26
No stará technika u HZS stále slouží, protože CASky je třeba přestavět, jinak potom bude předána vybraným JSDH. Technika od armády je nabízena prostřednictvím odboru pro nakládání s nepotřebným majetkem MO ČR, tam se lze obrátit se žádostí o nepotřebnou techniku české armády. Připravte se na tuhý boj s úředním šimlem...
-
to je mi jasný,už jsem o tý armádě lecos slyšel...Jsme trojka JSDH Roztoky u Prahy,máme CAS 8 Avia a Ford Ranger TA,počet výjezdů za minulý rok cca 48,letos zatím 15,ta avie je pro nás dost nedostatečná,co se týká rychlosti,množství vody a místa pro osádku,většina z nás si myslí,že by byla lepší tatra,nebo liazka,ale starosta není stejného názoru,toho rangera jsme si taky museli u něj vybojovat. Přitom vyjíždíme skoro ke všem případům s místníma profíkama a to i když nás operační nepovolá,tak já bydlím u hlavní a slyším když kluci jedou,tak volám na Kladno a nahlásim že budem vyjíždět taky. Ještě se nestalo,že by jsme někdy nevyjeli.Ale touž jsem se trochu rozepsal jiným směrem....
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:26
Ta Avie je opravdu auto celkem na houby, opravdu by to chtělo něco většího, podle toho, na co nejvíc jezdíte je třeba se rozhodnout zda Liazku nebo Tatru (ať už 148 nebo 815) a tlačit na starostu, zkuste se dohodnout na územku (kladno) ať Vám napíší dobrozdání nebo písemně podpoří Vaši snahu o získání velké CAS...
-
To mě už taky napadlo poslat tam něco jako žádost. No v létě jezdíme hlavně na trávu,lesy.....no jinak občas na barák,auto,komíny,DN,skládka REGIOS.....atd. Když se mu zmíníme třeba o Tatře,tak řekne:kluci,vždyt pod tím budeme pořád ležet....přitom máme můžu říct ostatní vybavení supr,co by za to daly jiný jednotky,ale co je to platný,když jedeme,tak to je akorát pro srandu.Přitom peníze jako sbor máme,zdědily jsme nějaký pozemky v dost velký hodnotě a můžu říct,že jsme asi nejbohatší sbor. Chápu,že nechce sponzorovat město,ale když to jinak nejde....
-
Příspěvek od Jaroslav Starý » 12.05.2008 15:26
Tak on vám operační nevyhlásí poplach a vy se přesto vetřete k zásahu aniž by vás někdo potřeboval?? Proboha jste vy vůbec normální?? Uvědomujete si, že v tu dobu můžete být potřeba někde jinde např. u požáru?? Doufám že se nevtíráte i na dopravní nehody, protože tam opravdu nemáte co dělat (nízká kategorie JPO, žádné vybavení na DN atd.). Vážený pane kolego spočítejte si kolik máte za rok „nevetřených“ výjezdů, a poznáte jak na tom vlastně jste. Děkuji za pozornost
-
Příspěvek od Ondřej Dostál- Oskar » 12.05.2008 15:26
No a nešlo by ty pozemky prodat a auto si koupit sami? jestli maji opravdu velkou hodnotu, tak by se za ně dalo jistě něco pořídit..nebo ve spolupráci s městem
-
Vážený pane,nikam se nevtíráme,operační samo uzná za vhodné jestli máme jet,nebo ne a neadvekátní výjezd to není,protože v případě že vyjíždíme,tak je to vždycky po vyhlášení poplachu přez kango.Nebo se rovnou spojíme s velitelem zásahu a ten řekne jestli ano,nebo ne. Máme spolešnou stanici s profíkama víte.To je vše.
-
Příspěvek od Daddy Yankee » 12.05.2008 15:26
je v obci starosta,ktery je tak nejak zakomplexovanej,tak je to blby....Ale drzim vam palce kluci-nejak rozumne ho ukecejte....Prece jen de o ochranu obyvatelstva predevsim...
-
Příspěvek od ZATES » 12.05.2008 15:26
1) Promiň, ale trochu si protiřečíš, cituji : "vyjíždíme skoro ke všem případům s místníma profíkama a to i když nás operační nepovolá" x "nikam se nevtíráme,operační samo uzná za vhodné jestli máme jet,nebo ne".Možná jsem to jen špatně pochopil,ale smysl mi vyšel stejný jako Jaroslavovi. 2) Proč chce jednotka CASku po SDH, a ne po obci (městu).Kdo je vlastně zřizovatelem jednotky?Myslím si že,provozovat velkou CASku pro SDH (občanské sdružení) je dost finančně náročné (i když je bohaté).Jinak ať se daří,a čauky.
-
Asi jsem to blbě napsal,myslel jsem že když nás operační nepovolá samo,což se myslím stává dost často a ne jen u nás,tak že tam zavoláme a zjistíme jestli máme vyjet,nebo ne.Zřizovatelem jednotky je město,ale myslím že tam tomu moc nerozumějí,každopádně zkusíme co se dá.Díky a čau
-
Příspěvek od Freek » 12.05.2008 15:26
Tak tak takovou diskusi jsme tu zase dlouho nemeli. Jabka z hrskama a do toho jeste s bramborama.
JSDH a SDH jsou 2 ruzne veci. Presto ale nikde neni napsane, ze neni mozne, aby si cisternu koupil SDH. Jde to a existuje to (to znamena, ze prvni uz nebudete ).
Zadat o techniku musi obec. Je to na dlouho. SDH to delat nemuze. Pokud penize mate a nemate s tim problem, urcite by bylo lepsi pozadat obec o nejaky prispevek a koupit CAS z penez SDH. JSDH (abci) zustane CAS 8 a pro SDH bude ta nove koupena. Je mozne, ze dojde k podpisu najemni smlouvy a CAS SDH bude moci pouzivat i JSDH (obec).
-
Příspěvek od Ondřej Dostál- Oskar » 12.05.2008 15:26
Promiň,ale ono se to z tvého příspěvku: "Přitom peníze jako sbor máme,zdědily jsme nějaký pozemky v dost velký hodnotě a můžu říct,že jsme asi nejbohatší sbor. Chápu,že nechce sponzorovat město,ale když to jinak nejde...." , jsem to nějak nepochopil. Nedá se z toho vyčíst, jestli ty peníze jsou uložené ještě v pozemkách nebo už na kontě:-) ale to je jen tak mimo
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky