Žáruvzdorný oděv
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Příspěvek od Hasič Josef » 12.05.2008 15:24
Žáruvzdorný oděv
Zdravím!!!
Měl bych dotaz!!!
Z čeho se skládá,jakýho materiálu je žáruvzdorný oblek!!! Z čeho je složen!!!, mohl by mě to někdo napsat????
Díky
Zdravím!!!
Měl bych dotaz!!!
Z čeho se skládá,jakýho materiálu je žáruvzdorný oblek!!! Z čeho je složen!!!, mohl by mě to někdo napsat????
Díky
-
Příspěvek od Hasič Josef » 12.05.2008 15:25
kde hledat
zatím jsem našel jen něco málo z jakých vrstev je,ale nemáte někdo více informací???
zatím jsem našel jen něco málo z jakých vrstev je,ale nemáte někdo více informací???
-
Příspěvek od Jaroslav Čech » 12.05.2008 15:25
...
no jednou sem narazil na jednu stránku( pokusím se jí najít).
Skládáse z nějakých kovových vláken, ale nechci tu házet bludy
no jednou sem narazil na jednu stránku( pokusím se jí najít).
Skládáse z nějakých kovových vláken, ale nechci tu házet bludy
-
Příspěvek od Ondra Belica » 12.05.2008 15:25
Jaký typ
Jaký typ či výrobce Tě konkrétně zajímá?!? Pokud se podíváš na fotky k jednomu Lukášovu článku, najdeš tam obleky téhož výrobce, ale z různých materiálů a do rozdílných teplot.
Jaký typ či výrobce Tě konkrétně zajímá?!? Pokud se podíváš na fotky k jednomu Lukášovu článku, najdeš tam obleky téhož výrobce, ale z různých materiálů a do rozdílných teplot.
-
Příspěvek od Hasič Josef » 12.05.2008 15:25
re: Ondra Belica
zajímá mě to spíše obecně.
Řekl bych asi takhle, chtěl bych vidět rozdělení těchto obleků a z čeho jsou složeny (jaký materiál) a do kolika stupnů jakej oblek je!
Asi takhle by mě to zajímalo.
zajímá mě to spíše obecně.
Řekl bych asi takhle, chtěl bych vidět rozdělení těchto obleků a z čeho jsou složeny (jaký materiál) a do kolika stupnů jakej oblek je!
Asi takhle by mě to zajímalo.
-
,,
Pokud to vezmem popořadě, tak obleky ve kterých denně zasahujou hasiči jsou z 99% nomexové + další materialy (různe tepelném propustné membrány) co se týče nomexu tak se mrkni sem http://www.cz.dupont.com/images/Prezentace%20Nomex.pdf
a hlevně duležitá je dob akdyje oděv vystaven tepelné zátěži.
Tak a teď ty obleky proti sálavému teplu odolávají telotě až 1300°C, ale neodolávájí tvalému působení plamene (samozřéjmě že né věčně), povrch je tvořen vrstvou kovu, nejčastěji hlinkí, který odráží záření. Dále je složen z několika vrste materialu, nosná vrstva z Twaronu/Kevlaru (kevlar má podobné vlastnosti jako Nomex), parotěsná zábrana, nehořlavá tepelná izolace, vnitřní vrstva z Nomexu, . Oblek neobsahuje azbest. Jeho hmotnost je něco kolem 8 kg.
To je vše co vím a co jsem se dočetl. Doufám že to bude stačit
Pokud to vezmem popořadě, tak obleky ve kterých denně zasahujou hasiči jsou z 99% nomexové + další materialy (různe tepelném propustné membrány) co se týče nomexu tak se mrkni sem http://www.cz.dupont.com/images/Prezentace%20Nomex.pdf
a hlevně duležitá je dob akdyje oděv vystaven tepelné zátěži.
Tak a teď ty obleky proti sálavému teplu odolávají telotě až 1300°C, ale neodolávájí tvalému působení plamene (samozřéjmě že né věčně), povrch je tvořen vrstvou kovu, nejčastěji hlinkí, který odráží záření. Dále je složen z několika vrste materialu, nosná vrstva z Twaronu/Kevlaru (kevlar má podobné vlastnosti jako Nomex), parotěsná zábrana, nehořlavá tepelná izolace, vnitřní vrstva z Nomexu, . Oblek neobsahuje azbest. Jeho hmotnost je něco kolem 8 kg.
To je vše co vím a co jsem se dočetl. Doufám že to bude stačit
-
chyba
tepelné, propustne myslím tím hlavně membránu gore-tex
tepelné, propustne myslím tím hlavně membránu gore-tex
-
-
-
Příspěvek od Standa Grim » 12.05.2008 15:25
OL 2
Můžeš kouknout i sem http://firepatch.blog.cz/0611/ochranne- ... vemu-teplu