Prodej CAS-8 Avia
-
Příspěvek od kid » 12.05.2008 15:24
Co není jak jsem napsal? Je mi jedno, který strejda to vymyslel, důležité je, kdo to vyráběl a hlavně jak dlouho. Nejsem osel, abych nevěděl, že DP auto si každý vybaví jak chce, ale v tomto případě výrobce na DT úplně zapomněl. A pokud je chceš někam umístit do nástavby, tak na úkor jiného vybavení. Takže ostatní je tak, jak jsem napsal, protože mám s tím vozem několika letou zkušenost.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:24
A jsem zase u toho - Ty prostě pořád meleš svou - výrobce... Tohle auto komplet včetně vybavení vymyslela Hlavní správa... To je přesně ono - za všechno může výrobce - ať je to kterýkoliv - doprčic pochop, že to bylo auto vymyšlené ještě v době plánovaného hospodářství a tyhle věci prostě podle tehdejší HS nebyly potřeba (ono se málo změnilo - GŘ vymýšlí pořád ptákoviny). Za spoustu věcí mohou výrobci, ale tohle je zrovna jedna z těch, za které prostě výrobce nemohl, prober se už, napsali jsme Ti to tu už potřetí...
-
Příspěvek od Freek » 12.05.2008 15:24
Vymysleli to na natlak dnesnich JSDH. Hrozne se tim pak udajne chlubili, jak jsou dobri. Ale svuj ucel, tzn. dostat vic CASek k JSDH to auto asi splnilo, protoze HZS se ho velice rychle zacali zbavovat.
Dnes uz si nastesti kazdy muze vybrat auto jake chce.
-
Nemáš tak úplně pravdu, tahle vozidla byla vyvinuta pro jednotky HZS jako vozidla pro rychlý zásah a na drobné události... Před časem na jednom jednání se jeden poměrně známý pán z GŘ chlubil, že t vymyslel. nevím, ale tímhle autem bych se moc nechlubil. Jediné, kde vím, že je to auto nutností je Telč, kde se do města nedostane velká CASka a tak je tam tato Avia stále nutností...
-
Příspěvek od Petr Slavíček » 12.05.2008 15:24
nejen že každé auto má svého kupce ale i každé auto má svého autora a tím bývá zákazník není to tak?
-
Příspěvek od kid » 12.05.2008 15:24
nemáš úplně pravdu. Kdyby to bylo nepovedené dítě hlavní správy PO, tak hned po revoluci, po nástupu raného kapitalismu, by ho neviditelná ruka trhu zlikvidovala. Ale k tomu nedošlo. V roce 1991 na Stoleté výstavě, při slavném rojení dobrovolného hasičstva byl tento paskvil vystaven jako novinka za nadšeného jásotu právě dobrovolných hasičů, kterým byl určen především. Pokud by ho nikdo nekupoval, nikdo by ho nevyráběl. Tuším se vyráběl ještě v roce 1996. Já už po třetí píšu, že mám s tímto autem osobní zkušenosti. Pro mě to je paskvil.
-
-
Že je to paskvil nepopírám, nicméně o zákulisí tohoto vozidla zjevně vím víc, neviditelná ruka trhu je hezká věc, ale ani po roce 1990 se lidé na HS nevyměnili a dále rozhodovali, takže tato vozidla byla tlačena i když byla téměř k ničemu... Až do roku 1997, kdy byl pokud vím vyroben poslední kus už na podvozku Avia A65... Pokud se dnes koukneš na některou techniku (a hlavně na vyhlášku 35/2007 Sb.), uvidíš, že tady nerozhoduje neviditelná ruka trhu...
-
množství vody, střední hmotnostní třída a další věci. Například podmínka, že vozidlo, o které se žádá, již musí být v době podání technické specifikace ke schválení p.Maděrou, schváleno TÚPO, automaticky vyřazuje firmy, které takové vozidlo ještě v minulosti nestavěly...
-
napadlo někoho co se stane až se dodavateli nebudou zdát podmínky VZ právně v pořádku ?
-
OBEC vypisuje VZ a ne nikdo jiný.bacha kdo na koha jak tlačí jak má vypadat VZ
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Stanislav Kaisler » 12.05.2008 15:24
to se tu udělalo veselo
Já jen doufám, že, jak píše pan Slavíček, každé auto má svého kupce, a že tomu tak bude i s tím naším. Já jsem teď ještě od jednoho kolegy zaslechl i jedno další plus pro toto auto. Řada menších JSDH má malou hasičárnu a pro auto typu Trambus či Tatra by museli hasičárnu přestavovat, prostě proto, že se jim tam velké auto nevejde. Tato Avie je opravdu malá, takže se vejde i do klasických starších venkovských hasičáren.
P.S.: Pane Slavíček, mohl byste se mi ozvat mailem na lojzik@centrum.cz, potřeboval bych s Vámi něco probrat. Díky
-
-
-
Příspěvek od Akali » 12.05.2008 15:24
Ahoj, zdravím všechny vášnivé diskutéry
Jsme malá obec s dvěma sty obyvateli. Zhruba před 3
měsíci nás navštívili z HZS a nabídli nám toto vozidlo právě ze zde již zmiňované Telče, protože do Telče budou pořizovat něco nového, co projede na náměstí.
Z důvodu plošného pokrytí CASkami a tím, že jsme JPO III, 18 km od Jihlavy a 15 km od Pelhřimova a jsme na hlavním tahu mezi těmito městy. HZS přišlo s nabídkou, že nám toto vozidlo pronajmou.
My v současné době vlastníme vozidlo AVIA A31 (Plachťák ve kterém máme PS 12, a pár věcí na zásah), tato avie je ráda, když projde technickou, a všichni víme jak je to s dopravou lidí u tohoto vozidla. Nevím jak je to přesně, ale na zásah se myslím může jet na korbě, ale zpět už musí jít hasiči pěšky.
Obecní zastupitelstvo se po velkých debatách, že na NOVÉ zasahové vozidlo nemá peníze a v dohledné době mít ani nebude (výstavba plynu a vodovodu) rozhodlo využít této nabídky. V současné době máme podanou žádost na kraji.
Názory jsou kladné i protikladné, hasiči kteří nikdy nic nedělali a dělat nebudou, chodí a všude vykládají co to bude práce kolem toho a kdo bude jezdit na ty výjezdy a co to bude starostí.
Ale jsou i hasiči, kteří se na to těší, hlavně ti mladí, společně bychom chtěli tu hasičinu u nás postavit na nohy, protože se tu v posledních letech dost spalo.
V současné době připravujeme hasičárnu pro toto vozidlo. Jak již bylo řečeno o pár příspěvků výše, máme malou hasičárnu a jsme rádi když se tam vejde plachťák, takže pro toto vozidlo musíme trochu rozšířit vrata , dokonce snad budeme pořizovat stahovačky, zateplit strop, vyměnit okno, udělat trochu elektriky, topení a pár dalších věcí.
Pro obec se tím sníží náklady na osobní výstroj jednotlivých členů, takhle jsme kupovali 8 zásahových kabátů, kalhoty, a takové ty věci. Teď může obec kupovat vybavení tak pro 4 lidi a zbyde více peněz na ostatní materiál a vybavení. 200 obyvatel je 200 obyvatel a peněz v rozpočtu zatraceně málo.
Mě jako obecnímu zastupiteli a veliteli družstva to přinese spoustu poviností a práce, ale kdyby mě to nebavilo tak bych to nedělal.
Osobní zkušenosti s jízdními vlastnostmi tohoto vozidla nemám, tohle už má turbo. Naše současné vozidlo nemá nic. Vím, že je tam problém s tím, když je to auto plné vody (nádrž 1950l), prej se to houpe a do zatáček se s tím musí opatrně. Hlavně je to novější verze a je to udržované, kluci v Telči se o to dobře starají.
Doufám, že to bude určitá výhoda jak pro obec (např. čištění silnic po výstavbě plynu a vody), tak pro hasiče kteří jsou do toho zapáleni (zvýšený počet výjezdů).
Tak to je asi vše co jsem chtěl napsat
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz