Bakalářka-Svolávací SMS systémy
-
Příspěvek od Václav Janů » 12.05.2008 15:24
zvláštní vyzvánění pro SMSku umí motoroly - psal jsem to už několikrát v několika diskusích tady, ale jak je vidět, něktěří jsou stále přesvědčeni, že to nejde... Jinak my máme SMS řešeny právě hromadnýma z KOPISU.
-
Příspěvek od Ondřej Dostál- Oskar » 12.05.2008 15:24
U nás to taky chtěli zavádět, ale podle mě to nemá cenu. když to bylo v testovacím režimu (cca 4 roky zpátky), tak SMS chodili postupně v rozmezí několika minut až po několik dnů:-) vloni jsme koupili SMS procesor od RDE, který přes službu hromadná SMS firmy O2 dokáže poslat zprávu během max 5 vteřin všem členům (30 čísel). Jinak o rušení hromadných SMS jsem už bohužel taky slyšel
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:24
Nechápu, proč bychom byli v problému. SMS by jenom nešly všem najednou, ale postupně, podle telefonního seznamu. Nevidím v tom problém, stejně to má každá rozumná jednotka až jako sekundární systém. Hodně rozšířený systém Kanga+ stejně hromadné SMS nepoužívá, nebo jo?
-
-
Příspěvek od miroslav třetina » 12.05.2008 15:24
čau chlapi chci se zeptat na kolik taková věcicka prijde na stránkách RDE jsem nenašel žádnou cenu toho SMS procesor SP6 na kolik to prijde dik mira tretina5@seznam.cz
-
Příspěvek od sivá holubička » 12.05.2008 15:24
cenu a další podmínky se dozvíš na www.pelig.cz nebo na kontaktech tam uvedených.
Nám funguje Pelig dobře, SMS chodí postupně a pak se telefony prozvání - není s tím problém...
Co se týká vyzváněcího tonu: umí to fakt jen motoroly (ověřeno), psal jsem na sony-ericcson, ale řekli, že to žádný jejich telefon neumí a neuvažují o změně firmware ani o zavedení do dalších modelů
-
Příspěvek od Ivan K » 12.05.2008 15:24
Nedávno jsem podobný dotaz zadal do nějakého fora a přišlo tohle:
"Je nějaký typ mobilu, který by uměl přiřadit určitý tón k určitému číslu při přijímání SMS zpráv. Děkuji"
odpoved(i):
Steven>
Na telefony se systémem Windows Mobile (např. HTC P3300, Vodafone 1605) můžete nainstalovat aplikaci smsOrganizer, která umožňuje každému kontaktu přiřadit vlastní tón SMS.
Další informace o aplikaci najdete zde:
[ http://www.zedsoft.net/ ]
Ovšem ty typy mobilů nejsou nijak levná záležitost...
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:24
A to hlavně proto, že se nejedná o běžné MT, ale minimálně o tzv. smartphony, případně PDA s tímto operačním systémem. Zajímalo by mě, jestli někdo něco takového spáchal třeba pro OS Symbian, aby se to dalo použít na Nokiích a SE. Divil bych se, kdyby něco takového nebylo, ale ještě jsem na to nikde nenatrefil (popravdě řečeno, ani jsem to nějak extra nehledal).
-
Příspěvek od David Lange » 12.05.2008 15:24
Jestě někdo používá další modul ,které tady již nebyly zmíněny?Nebo ví o nějakém dalším? Dííky moc
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Ty už to nepij ani zředěný...
-
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
No vida . Netušíš, zda by to existovalo i pro Symbian 7 / UIQ 2.1?
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Tak ani na my-symbian.com jsem pro UIQ nástavbu nic takového nenašel a to ani za prachy... . Vypadá to, že existuje jen verze pro běžné symbianové telefony se Symbianem verze S60 ap.
-
tu sms zprávu z opis brány ,funguje to ve všech krájích ,nebo ti mají jen někteří?
-
Příspěvek od Milan Colorman » 12.05.2008 15:24
Nevim, jestli bakalarka ma srovnat jen krabicky v Hasicarnach, nebo tento princip obecne, aby to melo smysl klonil bych se k tomu druhemu.
Zasadni nebyhoda takoveto krabicky je pricipielni, musim zacit trochou teorie:
SMS v GSM prenasi po takzvanem SDCCH kanale. Tento kanal je pro dany sektor jeden (paklize neni aktivovan Dynamic SDCCH), mimo SMS se po nem prenasi veskere PAGING informace, zadosti o sestaveni hovoru, broadcast a dalsi. SMS maji malou prioritu, sestaveni hovoru ci paging maji prednost, teprve az se uvolni, mohou se posilat SMS. Paklize krabicka prijme SMS, kterou ma rozeslat (treba na 30 cisel) dochazi k nasledujicimu mechanismu. Krabicka pozada BTS o odeslani SMS, tam mu prideli misto v SDCCH kanale, SMS se odesle, Ustredna se podiva do VLR kde je cilovy mobil, a SMS putuje k nemu. Bouzel, co cert nechtel, tento mobil je ve stejne vesnici, na stejnem sektoru a pro doruceni s pouziva stejny SDCCH kanal ( je-li oboji na stejnem operatorovi) Musel bych presne spocitat casovani, ale podle hrubeho odhadu poslani 1ks SMS trva priblizne neco tesne pod sekundu. Budeme li uvazovat krabicku ve stejne vesnici jako hasice, pak je na problem zadelano. Pri 10sms bude trvat odeslani tak 15-30s, nez se odeslou, prvni uz zacnou prichazet, lidi mezitim volaji, a v tu chvili muze dojit ke kratkodobemu pretizeni SDCCH, coz ma za dusledek, ze SMS prijde klidne az za 1-2 min, pripadne ze SMS neprijde. Druhy pokus se (podle nastavni operatora) opakuje za 3min, dalsi po 10 min, pak po 3 hodinach.
Mnohem lepsi situace je jakmile SMS posila primo KOPIS. Ma prime pripojeni na operatora, jakmile posle SMS na 20 cisel, cestou ze SMS centra jedou paralelne (podivejte se ze stejna SMS prisla kazdemu z jineho cisla) a na dane bunce je pak polovicni zatizeni SDCCH kanalu, protoze nedochazi ke kolizim s odesilanymi SMS z krabicky. V neposledni rade je dobre zjistit jak ma ten ktery operator v miste zalohovane BTS. U nas, jakmile vypadne elektrika, Vodafon a Tmobile chcipne hned, Eurotel jeste jede jeste cca 4h. (zkusenosti s Kyrilem) Kdyz dojde k problemu a nejde elektrika, nespusti se ani sirena a kdyz spadnou i GSM BTS, nema se vam KOPIS jak dovolat.
Z vyse popsaneho je zrejme, ze nasazovani takovych krabicek je jen berlicka, prime zaslani SMS z KOPIS je rychlejsi, spolehlivejsi a ve svem dusledku i levnejsi. Myslim, ze misto vymysleni takovychhle nahrazkovych reseni by mel byt tlak na KOPIS aby sam posilal SMS primo na mobily dobraku. (podarilo se mi donutit je aby to posilali na 8 cisel nasi JPO3)
Howgh omlouvam se za dlouhy prispevek, i tak jsem musel situaci velmi zjednodusene pospsat, problematika to neni az tak jednoducha.
-
řešeno emailem .přesto si dovolím poznámku .Určete nechci "krabičky" a napsat pak tuhle si kupte, ta stojí nejmíň a dost toho umí. Co se týče opis SMS i tak už jsem slyšel o selhání a pak je napojení na ty kradičky za drahé peníze vlastně k ničemu a to že máš 8 lidí na SMS Opisu ti teda tleskám, u nás to dají sotva jednomu a mnoho jednotek ani neví že něco takového si můžou zařídit. I o tom chci svou práci, o informovanosti.
-
Příspěvek od kolejdouci » 12.05.2008 15:24
co tak nějaký mobil který bude schopný automaticky ihned přeposlat přijatou smsku na všechna tel. čísla které má v seznamu ? myslím tím tel s operačním systémem.. nevíte o něčem takovém ? Jde mi totiž jen o sms žádné automaticky prváděné akci na technoligii (jak to umí kango) nepotřebujem...
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky