Matra - omyl 10
Ahoj chlapi, měl bych dotaz na omyl 10 u Matry. Zajímá mě, jestli i vy se s tímto problémem setkáváte a jak jste situaci řešili.
Popíšu problém i pro ty, komu vše funguje. Omyl 10 se objeví na displeji na "ručce" zpravidla tehdy, když ji nejvíce potřebujete - čili u zásahu. Při omylu 10 už nefunguje vysílání ani červené nouzové tlačítko, takže je to velký problém. Podle našich pokusů nemá vliv na výskyt omylu 10 nabití baterie - objevuje se ikdyž jsou obě kapacity takřka stoprocentní, pravděpodobně nemá vliv chlad - testovali jsme stanice, které byly v ledničce, nemá pravděpodobně vliv ani špatný kontakt mezi baterií a stanicí - přelepoval jsem postupně jeden kontakt po druhém a výskyt omylu 10 byl velmi sporadický (kontakty jsou čisté, protože omyl 10 se vyskytuje i u nových, ikdyž archivovaných, zdrojů). Máme podezření na soft a nízké nastavení prahu pro pokles napětí, případně na nevhodné nabíječky. Poraďte, co s tím? Díky.
Štěpán Mikulka
Matra - omyl 10
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
-
Příspěvek od Kuba Kotacka » 12.05.2008 15:24
OMYL 10
OMYL 10 je oficiálné chybová hláško podpětí na baterii... Neoficiálně je to znamení, že baterka se odebírá do věčných lovišť... Bohužel... Nepomůže ani refresh baterie na vícenásobném nabíječi.
OMYL 10 je oficiálné chybová hláško podpětí na baterii... Neoficiálně je to znamení, že baterka se odebírá do věčných lovišť... Bohužel... Nepomůže ani refresh baterie na vícenásobném nabíječi.
-
Příspěvek od Štěpán Mikulka » 12.05.2008 15:24
Díky za reakce.
Jinak jsem si udělal s klukama drobný průzkum u jiných složek IZS. Omyly 10 znají dobře i u Policie ČR a také jedné nejmenované speciální zásahovky. Je fakt, že tohle Motorola neuměla
Štěpán Mikulka
Jinak jsem si udělal s klukama drobný průzkum u jiných složek IZS. Omyly 10 znají dobře i u Policie ČR a také jedné nejmenované speciální zásahovky. Je fakt, že tohle Motorola neuměla
Štěpán Mikulka
-
Příspěvek od Luboš Klobása » 12.05.2008 15:24
Matra
U nás na Mělníku ten samej problém. Dělá to již od začátku používání terminálu matra. A hlavně dělají to všechny baterky, ať je nová,stará,česká,francouzká. U nás se to již vyřešilo. Máme zpět Motoroly, které vydrží dvě směny a máme pokoj:))))
U nás na Mělníku ten samej problém. Dělá to již od začátku používání terminálu matra. A hlavně dělají to všechny baterky, ať je nová,stará,česká,francouzká. U nás se to již vyřešilo. Máme zpět Motoroly, které vydrží dvě směny a máme pokoj:))))
-
Příspěvek od mega fire » 12.05.2008 15:24
matra byl velký OMYL !!!
Tohle se mi stalo při cvičení na nebezpečnou látku. Byl jsem v OPCHáčku. - Od té doby si beru motorolu. Protože na terminál MATRA se nechci už nikdy spoléhat. Dle mého názoru by měli mít složky IZS více jak 100% kvalitní zařízení. Což matry určitě nejsou.
Tohle se mi stalo při cvičení na nebezpečnou látku. Byl jsem v OPCHáčku. - Od té doby si beru motorolu. Protože na terminál MATRA se nechci už nikdy spoléhat. Dle mého názoru by měli mít složky IZS více jak 100% kvalitní zařízení. Což matry určitě nejsou.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz