Nejstarší technika u HZS.
Zajímalo by mě, kde v současné době slouží nejstarší hasičský vůz u HZS. Vím, že donedávna to byl jeřáb T 111 z HZS Břeclav. Napište někdo, s jak starou tecnikou musíme zachraňovat lidi. U nás např. PVP-1 T 148 r.v. 1975!
Nejstarší technika u HZS.
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:23
Re: kid
Dle materiálů, které mám k dispozici je nejstarší technikou u HZS dekontaminační Praga V3S ARS-12M tuším z roku 1957, služí u HZS Sokolov, nicméně podklady mohou být nepřesné. Jeřáb Tatra 111 HSC-5a, který do loňska sloužil v Jihomravském kraji byl z roku 1953...
Dle materiálů, které mám k dispozici je nejstarší technikou u HZS dekontaminační Praga V3S ARS-12M tuším z roku 1957, služí u HZS Sokolov, nicméně podklady mohou být nepřesné. Jeřáb Tatra 111 HSC-5a, který do loňska sloužil v Jihomravském kraji byl z roku 1953...
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:23
Re: kid
To bych musel dlouho hledat. pokud vím, stále slouží jeden AZ-30 Zli 157, ten bude určitě z přelomu padesátých a šedesátých let, pak to bude spousta vejtřasek různých provedení, které HZS stále využívá... Stoosmatřicítka by už u HZS být neměla a trambusy jsou snad dva poslední... Poměrně starý bude také práškový Mercedes od Totalu u HZS Kolín (dříve HZS Praha)...
To bych musel dlouho hledat. pokud vím, stále slouží jeden AZ-30 Zli 157, ten bude určitě z přelomu padesátých a šedesátých let, pak to bude spousta vejtřasek různých provedení, které HZS stále využívá... Stoosmatřicítka by už u HZS být neměla a trambusy jsou snad dva poslední... Poměrně starý bude také práškový Mercedes od Totalu u HZS Kolín (dříve HZS Praha)...
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz