Zapínání čerpadla Karosa
Ahoj. Chci se zeptat jak se zapíná vodní čerpadlo na liazce. Je to tak že je ovládáno vzadu z panelu a náhon převodovky se spíná pod zátěží => bez nutnosti mačkat spojku v kabině??? Máme Matesa a budeme dávat převodovku liaz tak by mě to zajímalo... Dík
Zapínání čerpadla Karosa
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
-
Příspěvek od Petr Měrka » 12.05.2008 15:23
RE: David
Způsoby jsou dva.
1.Je ten co popisuješ,a to že se čerpadlo zapíná v zadu pomocí jeřabové spojky.Jen zapneš knoflík a je to .Toto se provádí bez spojky.
2. Druhý způsob je klasický v kabině pomocí vzduchového ventilu při zmáčklé spojce.
Způsoby jsou dva.
1.Je ten co popisuješ,a to že se čerpadlo zapíná v zadu pomocí jeřabové spojky.Jen zapneš knoflík a je to .Toto se provádí bez spojky.
2. Druhý způsob je klasický v kabině pomocí vzduchového ventilu při zmáčklé spojce.
-
Příspěvek od David Malát » 12.05.2008 15:23
čerpadlo
Dík. to jsem potřeboval vědět. Na převodovce Liaz je ještě jedna možnost vývodu mimo převodovku ze spojky, zapínané pod zátěží bez spojky, tak jsem potřeboval jestli to není náhodou tak. Jenže do matesa musí o 90stupňů nabok a pak se tam tento vývod nevejde....
Jenže jestli jsem to pochopil správně tak se kardan až dozadu stále točí..... při zapnutí na převodovce....
Dík. to jsem potřeboval vědět. Na převodovce Liaz je ještě jedna možnost vývodu mimo převodovku ze spojky, zapínané pod zátěží bez spojky, tak jsem potřeboval jestli to není náhodou tak. Jenže do matesa musí o 90stupňů nabok a pak se tam tento vývod nevejde....
Jenže jestli jsem to pochopil správně tak se kardan až dozadu stále točí..... při zapnutí na převodovce....
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz