CAS 24 - Renault MIDLUM 240.14 4x4
-
Příspěvek od Ondřej Bednář » 12.05.2008 15:23
Nazdar hasici.Mem dotaz,nema nekdo zkusenosti s timhle vozem?Pokud vse dopadne jak ma,chystame se jej pristi rok koupit,tak shanime info.Dik Ondra,SDH Slapanice
-
Příspěvek od Pavel Horaček » 12.05.2008 15:23
Jestli přemíšlíte o novém autu a máte možnost si vybrat tak renaulta neberte vemte radši man je to ohodně lepší podvozek nástavby jsou stejné
-
-
Příspěvek od Zdeněk Vocásek » 12.05.2008 15:23
Zdravím, Renaulta 4x4 máme již dva roky a tak můžeme hodnotit. Co do spolehlivosti nemáme žádné problémy i jízdní vlastnosti jsou velice dobré i co se těžiště týče a celkového ovládání. čerpadlo Ruberg maká bez problému. Velikost kabiny je rozhodně větší než u Manu což si myslím, že je výhoda a v poměru s Volvem nemohu soudit a Volvo již není středně těžké vozidlo jako Renault 14t. Jediné na čem bych dnes trval při zadávací dokumentaci jsou rozměry kol a to širší vzorek, kde ve složitějším měkkém terénu mírně pokulhává. Pravdou je, že za dva roky výrobce, od kterého máme nástavbu prošel velkým rozvojem. viz. http://www.wawrzaszek.pl/indexp.htm.
Další reference Vám jistě poskytne např. Chlumec nad Cidlinou JPOII, který má nesčetně výjezdů za rok a dále SDH Strážnice, SDH Bolatice, SDH Žamberk, SDH Kunovice, SDH Buchlovice, SDH Havířov město a asi nejvíce referencí u HZS Zlínského kraje, které mí celou flotilu Renaultů.
s pozdravem SDH Nymburk www.meu-nbk.cz/hasici/
-
Příspěvek od Petr Slavíček » 12.05.2008 15:23
jednu drobnou připomínku MAN má již novou double CAB která již také byla prezentována tu na Požárech byl to MAN ze Slatiňan
-
Příspěvek od Ondřej Bednář » 12.05.2008 15:23
Dekuji vsem,kteri mi poskytly svoje pozantky a kontakty na JSDH co tento vuz maji.Jak jiz bylo receno,Renault ma vetsi kabynu a rek bych ze i lepsi dilenske zpracovani,ale na druhou stranu MAN je zase lepsi co se tyka podvozku a ze skusenosti vim ze jsou to skutecne,jak se rika drzaky.Man s noviu kabynou by mel co nevidet zacit slouzit u SDH Sobesice-Brno,tak uvidime jak vipada nova kabyna tam.
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:23
Ó mluvo mateřská, zahal svou tvář závojem smutečním...
-
Příspěvek od Jiří Moravec » 12.05.2008 15:23
No tak MAN je lepčí rozhodně, teda aspoň kvalitou zpracování. Nebudu hodnotit Renault protože je to plev mezi nákladními vozy, a bylo by to házení hrach na zeď. Na HZS ho máme a ještě ani jednu jsem na něj neslyšel vlídné slovo. No ale co, na požárech.cz je dost příspěvků týkajících se značky Renault tak stačí jen čist.
cus bus
Příspěvek od » 12.05.2008 15:23
Vyber noveho auta by nemal zalezet na tom co kdo chce, ale na tom co vyhraje vyberove rizeni. Zadavatel by mel pouze vedet, jake vlastnosti pozaduje (velikost nadrze, pocet mist v kabine, maximalni rozmery, pohon vsech kol, atd.). Navic zjistite, ze byber dost omezuji take podminky udeleni dotce. JMK s tim asi nebude mit problem, ale stat si bude klast ruzne podminky.
-
Příspěvek od Jiří Moravec » 12.05.2008 15:23
To máš pravdu ale neříkej mě že by jsi nekoukal na prestiž a kvalitu??? Jako kdybych se měl třeba rozmýšlet mezi Volvem a Renautem měl bych jasno. Další věc jsou peníze, a jestli je mezi čím se rozhodovat v dané cenové relaci.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:23
No tak budu pozadovat zaruku po dobu treba 5ti let s podminkami podle obcanskeho zakoniku... A smejdy maji smulu - pokud jsou to takove smejdy jako tu nekteri tvrdi.
Pokud budu vybirat mezi Volvem a Renaultem (tzn. dostanu tyto 2 nabidky, tak musim vzit to, co lepe splnilo pozadavky vyberoveho rizeni, obvykle v nem ma nejvyssi vahu cena). Bohuzel. Az budu kupovat auto sobe, a za svoje penize, tak si koupim co budu chtit. Pokud nakupuji za verejne, tak bych mel postupovat tak, jak se ma. Mohlo by se mi totiz stat, ze prijdu jak o dotaci tak o auto a pokud jsem starosta dane obce tak i o svobodu (kriminal)
-
Příspěvek od Petr Slavíček » 12.05.2008 15:23
je to bohužel tak že zákon přesně stanovuje co se smí a co ne napsat do specifikace do VZ bohužel jediné co v mnoha případech rozhoduje je cena a ne provedení výrobku pak se ale taky stává že se do VZ vypisují podmínky diskriminující potencionální dodavatele toto lze samozřejmě napadnout a postupovat právní cestou ale jediný kdo ve finále dopadne špatně je zadavatel ve finále sbor kterému se pak může stát to že nedostane nic a já bych si nevzal na svoje triko že by takto díky mne kdybych se odvolával podnikal další kroky umožnující mi zákon dostala celá věc k ledu proto jediné co lze poradit sborům vypisujícím VZ (potažmo městům a obcím) nestavte na první místo cenu ale to co vy chcete a jak to chcete a hlavně si uvědomte že vy jste zákazníci a my jako dodavatelé máme kolem Vás skákat a splnit Vám i to co Vám není na očích viděno
-
-
Příspěvek od Milan Kraváček » 12.05.2008 15:23
měsice bude stát v hasičce,,, tak pak podám další info,,, a možná ,,sesmolím,, nějakej článek:)
jinak každy auto má sve pro a proti,,, ja byl zastánce taky mana,,, ale když jsem slyšel jak se na nich za krátko vymláti čepy a pododobné,,, a to máme v práci TGA 410 a snim sme spokojeni,,, proto řikám pro i proti... neřikám že renault je neporuchovy auto,,, to se pozná v budoucnu,,, jinak renault tak rozhodně ne seriově osazenej tim motorem nejmenši řady,,, radši si doplatit,,,,
-
Příspěvek od Pavel Lang » 12.05.2008 15:23
My máme Renaulta tak 2 roky s nástavbou od poličky a taky docela dobrý, ono všechno má svoje mouchy. Jediný co je trochu handicap jsou jak již někdo uvedl ty kola, ale i nimi se to dá dokonce i v dost špatným terénu. A ktěm komentářům že renault je křáp jenom nevíš o čem mluvíš, třeba mezi kamionama jsou renaulty magnum hodnocený jako jedny z nejlepších takže já myslím že u toho auta si dneska moc nevybereš a ono jak tam dojedeš není tak důležitý jako co tam dovedeš a to záleží na nástavbě a tam je toho dost co se dá podojit. Jinak držím palce.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky