Vyhlašování poplachu
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 12.05.2008 15:23
Tak neco takeho jak tu debatu o kurimske sirene jsem uz dlouho necetl.. chvilema jsem nevedel zda se smat ci brecet. Na druhou stranu obe strany, jak hasici, tak verejnost, obcas pouzivaly ponekud divne argumenty )))
Kdo se utopí, ten se nespálí.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:23
Ja bych na to ani nepomyslel, ale vlastovka na to prisla A vlastovka je hoooodne chytra, takze to asi nebude uplne spatne. Ale vyvoj prislusne techniky by asi nebyl levny. No nevim, fakt je, ze Praha je bohate mesto. Vzpominam si, ze i tady v zapadakove o tom nekteri lidi uvazovali.
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.05.2008 15:23
At zije tolerance okoli. Nevim, jestli si obyvatele mysli, ze JSDH Kurim pri zvuku sireny masturbuje, nebo co, ale ty kecy v diskuzi, to je hnus. Ale par logickych prispevku se tam naslo. Stejne vycitat jednotce zpusob, jakym je svolava KOPIS...pri te urovni znalosti se ani nedivim. Hnus.
-
Příspěvek od Hubert Krbek » 12.05.2008 15:23
Mobil už jen Me 45, ten starší už nedoporučují ani to na něj nedělají to zařízení.
SMS nám chodí po zpuštění sirény, to je nejjistější, protože z OPISu nám SMS dojde jednou z 3 poplachů.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:23
Opět jsi nepochopil, o čem je řeč, protože jsi nejspíš ani nečetl tu diskusi (nechce se mi věřit, že bys ji četl a pak tohle napsal). Jestli je totiž něco nevhodného pro profi radiokomunikaci a potažmo pro svolávání jednotek, tak jsou to právě CB radiostanice a celé je to tudíž nesmysl. Není to o technice, té je k dispozici habaděj. Je to o legislativě a o fyzikálních zákonech.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:23
No ono to neni tak jednoduche. Musis si uvedomit ze Kurim a okolni obce se pomalu podlehaji modernimu trendu bydleni kousek za velkym mestem, kam vetsina lidi jezdi se pouze vyspat. Ti kteri se do mesta stehuji jsou vetsinou lide, na strednich a vyssich postrech nikoliv delnici. Pres den sedi v kancelari, pozde vecer prijedou a chteli se vyspta v klidnem prostredi. Take proto nvestovali nemalou castku do drheho bydleni v teto lokalite (uz nechteli, aby jim pred okny jezdili tramvaje).
Nainvestovali velkou castku a 2x mesicne je vzbudi sirena, coz vubec nepredpokladali, kdyz investovali svoje uspory do draheho domu v udajne velice klidne lokalite nedaleko Brna. Takze se nelze divit, ze se jim to nelibi.
-
-
Příspěvek od Martin Tonhauser » 12.05.2008 15:23
4 klikis - nevím jak uvás, ale u nás nemáme s Kanga+ absolutně žádný problém. Máme ho 1 a čtvrt roku a stím tvrzením, že když jsi dál od místa, kde je Kango nainstalováno ti sms nepříjde, nemám stejnou zkušenost. My nulý týden jsem byl na dovolené na druhé straně republiky a mě a mému otci došli sms okamžitě a mohli jsme ještě pomoct klukům s upřesněním místa.
Kanga+ je drahá věc, ale pro mě a naší jednotku je to nejlepší co nám Olomoucký kraj mohl poskytnout.
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 12.05.2008 15:23
Od pokoje k pokoji prohiba recepcni a busi na pokoje. Dvere jednoho z nich se otevrou, vynori se rozespaly host a pta se, co se deje. Recepcni:"Poplach, hori!!"
Host:"A proc budite me? Copak vypadam jako hasic?"
Kdo se utopí, ten se nespálí.
-
Příspěvek od Štěpán Klička » 12.05.2008 15:23
Martine,trochu špatně jsi mě pochopil,ten omezený dosah platí u pagerů,SMS z Kanga mi přijde samozřejmě kamkoliv.Obecně s ním nemáme také skoro žádné problémy,SMS k výjezdu s datovou větou na tiskárnu chodí okamžitě,rozesílání SMS pro jiné skupiny také (používáme to pro vyrozumění členů SDH před různými akcemi),bohužel nefunguje to tlačítko pro potvrzení výjezdu zpět na OPIS,takže výjezd musím stejně hlásit vysílačkou.To zmiňované pozdní doručení SMS se stává jen velmi zřídka,je to opravdu závislé na operátorovi,protože celá jednotka SMS dostane a jen jedinec s např. špatným signálem nebo jinými problémy ne.
-
Příspěvek od Martin Tonhauser » 12.05.2008 15:23
Tak to jsem tě asi vážně jen špatně pochopil. To tlačítko s výjezdem jednotky nám na operák fungovalo, ale jak je to z novým KOPISem nevím, já to raději hlásím přes vysílačku. Ale hlavně co nám nejde tak tiskárna. To nám tvrdili, že až bude KOPIS v Olomouci tak nám to půjde a ono nic. Ale ještě se KOPIS rozjíždí tak snad do budoucna to bude lepší.
-
-
Příspěvek od Zbyněk Pochman » 12.05.2008 15:23
Multifunkční modul kanga+ je velice dobré zařízení na vyhlašování poplachu a s využitím na ovládání různýchpřídavných zařízení(siréna, zapnutí osvětlení, nezávislých zdrojů vzduchu do techniky atd. V okrese Rakovník jsou skoro všechny jednotky kat. II a kat III ¨vybaveny moduly. U nás nemáme žádné problémy s rozesíláním sms zpráv na osobní mob. telefony. Osobně mi to chodí z Lužné až do Prahy, funguje to jako mob. tel. Ještě u nás si VD můžou rozesílat zprávyk svolání jednotky na výcviky, brigády a jinou činnost. Jde hlavně o dobrý signál(umístění antény modulu) info hasici.luzna@email.cz
-
-
Příspěvek od Zbyněk Pochman » 12.05.2008 15:23
Jen pro informaci modul již máme několik let a pořizovací cena byla okolo 30 tis. korun, ale už si nejsem jist.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:23
Ty zmiňované kmitočty se nehodí vůbec na nic, proto taky byly uvolněny pro použití širokou veřejností. Kdyby k něčemu byly, už by se na nich vydělávalo. Když už musíš mít ke všemu poznámky, ty jeden grafomane, taxi o tom nejdřív něco nastuduj .
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky