rukavice+boty
-
Příspěvek od Miloslav Tardovský (JSDH Neveklov) » 12.05.2008 15:21
Prosím o radu . Budem do jsdh nakupovat boty a rukavice. Potřeboval bych vědět vaše zkušenosti aby jsme si udělali představu o ceně-kvalitě popřípadě nějaké odkazy. dik
-
Příspěvek od Petr Bohanes » 12.05.2008 15:21
už tady pár diskuzí na tohle téma bylo.Jediné co mohu poradit, tak nekupovat boty SAM. Je to tragédie a do hasičských bot, nebo alespoň toho co si pod tímhle pojmem představuji, to má hodně daleko.
-
Příspěvek od Skopi » 12.05.2008 15:21
zdravim jestli chcete kupovat něco na úrovni doporučil by Vám boty Zeman ZZF 0412 A popřípadě ZZF 0412B a rukavice nebo ty nejlevnější HAIXY rukavice z VPO s membránou PORELLE za 1070,- což jde a jsou docela kvalitní. nebo od holíka tam si taky určitě vyberete. SKOPI
-
Příspěvek od Zdeno Fájrmen » 12.05.2008 15:21
rukavice:já až budu mit trochu penize tak si koupim určite od holíka....boty mam od zemana ZZF 0412(s membranou) a zatím celkem i spokojenej-nebo boty prabos a nebo taky haix do jiny značky bych nešel..tohle je osvedčená kvalita...jinak ješte k rukavicim, před nějakym časem jsem koukal že zeman dodává i rukavice(kolem900,-)..
-
Příspěvek od Ondra Belica » 12.05.2008 15:21
Ahoj Mílo,
bohužel Ti s rukavicemi moc neporadím, ale myslím si, že s botama bych Ti trochu poradit mohl. V první řadě si to chce uvědomit, na co ty boty chceš. Jestli na ukazování se před holkama v hasičském, budou Ti stačit i ty SAM trade.
Předpokládám ale, že je potřebuješ k zásahu. Tam ale není místo na kompromisy. A to ani na kompromisy, mezi kvalitou a cenou (neexistuje, že bys oželel kvalitu kvůli nižší ceně). Prostě potřebuješ kvalitu.
- dostatečně odolný a antistatický svrchní materiál obuvi
- membránový vnitřek obuvi (není podmínkou, ale pokud noha nevětrá… Víš sám)
- kvalitní podešev (takovou, abys si neprobodl, aby byla odolná proti chemickým látkám, olejům, PHM, kyselinám a teplotám alespoň 300° C)
- kvalitně přidělanou podešev (aby za chvíli neměl z bot "žraloky")
- plnou nastavitelnost (aby Tě bota neškrtila, nebo naopak abys v neměl volnou holeň či kotník)
- pevné zdrhovadlo (aby se Ti při zapínání nerozjelo)
Mnohé, ale ne všechny zásahové boty na našem trhu tyto možnosti splňují. Prostě HAIX. Jenže ty jsou pekelně drahé. Rád bych Ti představil boty řady Hellguard. Výše popsané body jsou prostě jen stručným popisem těchto bot, který je společný i s botami dalších výrobců. To, co ale pro Hellguard specifické:
- tvarovaná stélka (noha Ti v botách dobře sedí a neklouže ze strany na stranu)
- podešev není na botu lepena ale přímo stříkaná
- překrytí ochranné kapsle se přišité dvěma zapuštěnými stehy (nitě jsou tedy chráněny proti prodření a v případě poškození jedné je tam stále druhá)
- zdrhovadlo je kovové nikoliv plastové
- zdrhovadlo je plně rozepínatelné (urychlí sušení obuvi když Ti do ní hodný kamarád nachystá pytlík s vodou, zároveň umožňuje tak sejmout botu za zraněného), avšak dostatečně zajištěné proti nechtěnému plnému rozepnutí
- konce tkaniček jsou schované (nehrozí tedy že budou překážet jako u jiných bot a ani to, že by tam vzniknul utáhnutý nerozvázatelný uzel)
- sympatexová membrána
- unikátní systém nazouvacích madel (snadno chytneš a obuješ i v rukavicích, a nehrozí, že bys přetrhl poutka jako u…)
No myslím si, že jsem již toho napsal dost. Není potřeba vypisovat další superlativa. Obrázek si můžeš udělat sám při návštěvě stránek www.sanexfire.com/produkty/zasahova-obuv.html , nebo přímo při návštěvě u nás. Navíc na požárech.cz se pohybují hasičské kapacity, které již tyto boty viděly a mohou Ti poskytnout jejich vlastní zázor na věc.
Ještě bych podotkl, že nižší boty – Hellguard 21 (výška 21 cm) stojí 3.885,- Kč s DPH a vyšší – Hellguard 30 (výška 30 cm) stojí 4.450,- Kč s DPH.
Každopádně přeji šťastnou ruku při výběru vhodné obuvi a rukavic a mnoho úspěchů při zásazích.
Ondra
-
Ani ano, ani ne. Dělám pro výhradního dovozce těchto zásahových bot a trošku jsem mohl mluvit do toho, zda má cenu se těmito botami zabývat nebo ne. K výrobci jsem jel se značnou skepsí, získanou v dobách, když mě hasičina živila a taky proto, že nějaký ten pátek se již osobními ochrannými prostředky zabývám a jen tak k něčemu nemám důvěru. Do Čech jsem se vracel nadšenej.
Věř, že mám s čím srovnávat.
-
Příspěvek od Hadice B75 - Zásah » 12.05.2008 15:21
Nad ničím nepřemýšlej a kup boty HAIX a rukavice buď od DEVY nebo od HOLÍKa, ostatní jsou napodobeniny.
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:21
Trošku odbočím - nějaké praktické zkušenosti s rozdílem mezi GoreTexem, SympaTexem, PuraTexem a kdovíčím ještě jiným?
-
Hadice,
Mohu se zeptat na základě jakých zkušeností čerpáš? A jaké výrobky jsi měl možnost porovnat?
Nemyslím si, že zrovna rukavice od ElkSkin, Shelby, AFS nebo podobných by byly zrovna napodobenou Devy nebo Holíka. A co se bot týče, Haix jsou výborné, ale jedou si jen to své a nepřipouští připomínky a postřehy těch, kteří tu obuv užívají.
Jakub,
Zdravím, Tebe jsem od Pyrosu neviděl…
Co s materiálů týče, z technického hlediska Ti moc neporadím. Z uživatelského pohledu (outdoor, ne hasiččina), mi GoreTex a SympaTex přijdou jako úplně to samé. Jenom s tím rozdílem, že Gore se vyrábí v Americe, zatímco Sympa v Evropě. Funkčnost, komfort a tak, tam jsem neviděl žádný rozdíl. Puratex neznám. Maximálně ještě tak Texas Ranger, ale Chuck Norris se asi nepočítá...
Měj se
-
Příspěvek od Jiří Brzobohatý » 12.05.2008 15:21
Pane Belica,
ta výška bot se myslí od země po vršek boty? Nejsou ty s výškou 21 cm moc nízké? To mi připadají spíš jako pohorky a ne zásahové boty?! Ta otázka není myšlena zle, protože se mi ty boty na fotkách docela líbí, jen mi to připadá fakt dost nízké.
-
Příspěvek od jan davídek » 12.05.2008 15:21
Ahoj,koupil jsem si rukavice od holík konkrétně model mercedes,nemůžu si je vynachválit,4 vrstvy,máchal jsem je ve vodě a fakt nepustěj,dokonce jsem s nimi skoušel vzít do ruky žhavý uhlík a nenechal na nich žádnou stopu.Boty používám zeman bez membrány ale prostě Haix je Haix.

-
Příspěvek od Tomáš Vincenc » 12.05.2008 15:21
Vřele doporučuji rukavice Holk, prošly u nás nejednou horkou zkouškou a jsou výborný!!! A co se týče bot, tak jsme zakoupili HAIX FIRE FLASH PRO a jsou to asi F1 mezi hasičskými botami, můžu jen doporučit!!!!!!
-
-
Pane Brzobohatý,
Výška s myslí od horní části podešve. Jinými slovy od Vašeho chodidla. Za těchto podmínek už to tolik nízké není. Ani pohorky to nejsou. Mohu Vás ubezpečit, že se jedná o zásahovou botu. Osobně si myslím, že ji ocení zejména strojníci, ale na druhou stranu nechci ji přidělit nálepku "strojnická". To by bylo nespravedlivé. Doporučuji Vám prohlédnout si jí osobně. Do té doby nezbývá, než se podívat na přiložené obrázky, sloužící k porovnání výšky bot, vše při velikosti 42. Na poslední obrázek se nám dokonce podařilo sehnat modelku s touto velikostí…
Tomáš Vincenc
Už jsem to psal dříve, HAIX je vynikající, ale natolik moc na tom staví, že nebere v potaz připomínky uživatelů. Na druhou stranu jsou zde výrobci, kteří se poučit dokážou.
-
Příspěvek od Jiří Brzobohatý » 12.05.2008 15:21
p.Belica-děkuji za info, rozhodně bych se na ty boty rád podíval v reálu, je možnost je vidět a vyzkoušet i někde jinde než v Praze?
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:21
Modelka si ještě nevšimla, že je jaro a nechává zimní vzorek?

Jinak oceňuju praktickou ukázku

-
Ale kdepak, to se Ti jen zdá. Určitě máš špatně nastavené rozlišení monitoru...
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky