Plovoucí čerpadlo
-
Příspěvek od Palda » 12.05.2008 15:21
Zdar chlapi, v současné době plánuji našemu JSDH zakoupit plovoucí čerpadlo. Při porovnání cen, výkonu a max.průtoku mi vyšlo dobře čerpadlo PLOVČER MAX TURBO (motor BRIGGS), mohli byse mi někdo, kdo ho má poradit, jaké s ním máte zkušenosti. Popř. poradit nákup jiného čerpadla.
-
Příspěvek od Petr Haska » 12.05.2008 15:21
Jestli se jedná o plovoucí čerpadlo od zahasu, máme to samé. (kupovali jsme jej před dvěma roky) Nechápu sice, proč uvádějí výkon čerpadla až 1800 l/s, ale i tak je výkon dostačující.(myslím si tak kolem 1100 l/min při 5 metrovém převýšení) a tlačí pěkně i do větší výšek, což je výhoda oproti menším plovoučkám. Bohužel je docela těžké a velké.
Myslím si, že čerpadlo už vyčerpalo docela dost vody a zatím jsme na něj kromě dolívání PHM nemuseli šáhnout.
Jinak: Když se čerpalo více plovoucími čerpadly vedle sebe, bylo to naše takové "TURBO" - nevím jak to jinak vyjádřit, ale pokud bych kupoval pl.čerpadlo do 1.výjezdového auta,koupil bych čerpadlo menší, které sice tlačí méňe, ale na 100 l/s někdy zase až tak moc nezáleží.
-
Příspěvek od Miloslav Tardovský (JSDH Neveklov) » 12.05.2008 15:21
Máme Niagáru 4 roky a je super . Používáme jí i na plnění aut a je to skoro lepší než tahat savice:o)
-
Příspěvek od hoblina » 12.05.2008 15:23
Uložení svisle by určitě vadilo, poté by jste mohli mít problémy nastartovat. Těmto čtyřtaktním motorům to nesvědčí. Jinak stoprocentně doporučuji, aby byl plovák odnímatelný, takže i výtlačné hrdlo aby nebylo zapuštěné v plováku. Jednak skrz uložení, zvlášť motor a zvlášť plovák, a pak se dostanete třeba až na 2cm vody na sání.Na doplnění CAS si taky myslím že stačí i z hlediska uložení menší čerpadlo. My máme dvě, jedno menší o PPCA výkonu 800l právě v CAS a druhé větší od ZHT na čerpačky v DA.
-
Příspěvek od David Malát » 12.05.2008 15:23
Ahoj, taky jsem to zhodnotil jako ty a taky máme,PLOVČER MAX TURBO (motor BRIGGS), A taky spokojenost! Je teda krapánek větší, takže půjde do Al bedny na palubu (Š706) ale jinak vpoho......A sání na autě nám šlape super, takže sajeme savcema a myslím že je to o dost rychlejší.....Jediné co jsme opravovali byla ucpaná jehla v karbeci, jak pořád vysychá benzín.... David
-
Příspěvek od Radim Zábranský » 12.05.2008 15:24
Co se týká plovoucích čerpadel, velice nás trápí, když někteří výrobci nebo dodavatelé uvádějí lživé nadhodnocené výkony a s prominutím dělají z hasičů pitomce. Již zmiňovaný Zahas uvadí u svého čerpadla výkon max 2400 l/min...NESMYSL dle hydromechanických zákonů při průměru 75 mm by muselo čerpadlo vyvinout tlak 12 bar ...což u kalovky jaksi nejde. Ostaně firma Zahas je v tomto nadhodnocovaní velice proslula Situace u Niagary je obdobna a zaručuji vám že nadá vetší výkon než 800 l/min na víc ten motor prostě nemá. Jako výrobce plovoucích čerpadel AMPHIBIO nás tohle velice trápí, snažíme se uvádět pravdivé údaje, ale hasiči jsou často uváděni v omyl firem které tímto podvodem udávají nerpavdívé údaje. Co se týká motorů BRIGS - mohu říct, že naše firma od tohoto řešení ustoupila. S těmito motory bohužel nemáme dobré zkušenosti co se týká spolehlivosti. Pokud profesionální nářadí tak jedině HONDA, na které nedáme dopustit co se týká spolehlivosti a záruční doby až 5 let. Našich plovoucích čerpadel se prodá ročně cca 400 ks a mohu říci jsme zatím nezaznamenali problémy s motory HONDA. Navíc servis Honda je na každém rohu. Více na www.zht.cz
-
Příspěvek od Pavel Horaček » 12.05.2008 15:24
stím že Zahas dává nepravdivé údaje souhlasím tu skušenost mám z Majáky kdy mi tvrdily že splnují normu až jsem řek to číslo normy tak naráz obrátily že za tu cenu to nemůže mít .Ale stěmi motory stebou nesohlasím používáme je už dost dlouho a bez problému máme je v plovoučce i centrále ale tím neodsuzuji HOndu to je také kvalitní motor ten máme taky a bez problému ale jetam rozdíl jen v ceně.
-
Bohužel vychazíme ze zkušeností hasičů a nase firma klade velký důraz na kvalitu. Nejvíc si hasiči stěžovali, že Briggsa v chladnějších podmínkach nemůžou nastartovat to se Vám u Hondy nestane. Navíc jako další argument firma HONDA nabízí na motory až 5-letou záruku což svědší o jejich kvalitách. A nemluvě o servisní síti, servis Honda najdete dnes v každém městě.....nechci samozřejmě zatracovat Briggsa, ale jednoznačně Honda vládne v této chvíli světem.
-
Příspěvek od David Malát » 12.05.2008 15:24
Omlouvám se máme motor Honda. Asi jsem už napůl spal když jsem to psal........Ale jinak spokojenost.........
-
Tak nevím jestli my jsme zrovna trefily na vyjímečný motory ale plovoučka nám vydržela povodně v zimě jsme čerpali opravdu málogdy ale problém se startováním zatím nebyl a to jsme ji i párkrát utoplili vým honda je honda ale v ceně je taky rozdíl v servis u nás není problém.
-
Chtěl jsem se zeptat jakou firmu zastupuješ?
-
-
Nyní máme výprodej cerpadel AMPHIBIO 800 za cenu 28300,- vc DPH, Dale nekolik kusu TOHATSU VC82ASE s kulovymi uzavery
vice na www.zht.cz nebo muj mejl radim.zabransky@zht.cz
-
Příspěvek od Kája Vebrová » 12.05.2008 15:24
Tak já jsem tedy Karla Vebrová z firmy Zahas, s.r.o. a čtu nyní diskuzi na výše uvedené téma. Musím komentovat to, že pan Zábranský se nás opět snaží poškodit, jak to dělá jejich společnost již 10 let. Narušováním ochranné známky, kopírováním výrobků, na které nemá právo, a neustálými pomluvami ze všech stran. Chci, aby jste to Vy, hasiči věděli, že firma pana Zábranského resp.jeho otce vznikla na základě vyloučení pana Zábranského ze společnosti Zahas,s.r.o. a jeho zkušenosti s hasickou technikou vznikali právě až za jeho působení v naší společnosti Zahas s.r.o. Přičemž před tímto obdobím se firma pana Zábranského zabývala nakládání s odpady. Viz. výpisy z obchodních rejstříků na www. To, že naše čerpadla jsou horší než jejich musíte opravdu posoudit Vy, zákazníci. My však čerpadla sami nevyrábíme, pouze prodáváme výrobky našich 5-ti partnerů. Dodržujeme popisy výrobků a parametry, které nám tito výrobci garantují a přepisujeme je do naší propagace. To, že výkon maximální se od nominálního liší je běžné, a u některých modelů opravdu výrazné. Záleží to pak na konkrétní konstrukci čerpadla. V současnosti máme v nabídce 10 modelů čerpadel od výkonu od 800 do 2400 l/min, a to, že by to měl být podvod zásadně odmítám. Čerpadlo Super Max je opravdu špička, kterou firma ZHT jen tak nezkopíruje. (Jako např.čerpadlo PPCA ze Sigmy Lutín, nyní nově Amphibio) Posuďte sami a nenechte se ovlivňovat. Váš Zahas s.r.o.-www.zahas-sro.cz
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:24
Už se poprali? Už se poprali??
-
K nekalým praktikám jako firma ZAHAS se nase firma nepridá a na tuto snůžků lží a nesmyslu ragovat nebudeme. Čestné jednání je jednou ze zásad práce naší firmy však ostatně hasiči si mohou udělat úsudek sami. Jen doufám, že si pí Vébrová uvědomuje, že to co zde píše je právně postižitelné...
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky