Zásahový ochranný oblek
-
Příspěvek od Filip Ř. » 12.05.2008 15:21
Zdravím. Chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti se zásahovým ochranným oblekem Zahas Economy(info:http://www.zahas-sro.cz/katalog_detail_ ... i_id=25593) ? Máme v plánu nakoupit nějaké zásahové obleky, tak se ptám, zda je to dobrá volba kvůli nízkým finančním prostředkům nebo máme raději sáhnout po něčem jiném. Předem děkuji za odpovědi.
-
Příspěvek od Jiří Čuřík » 12.05.2008 15:21
Tak my je máme jsou v poměru cena kvalita použitelné ale ty kalhoty!!! U těch jsem nějak nepochopil jak a čím by mně měli chránit

- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:21
Hele, je vidět, že máš chlupatý nohy? Není. No tak vidíš!
-
Příspěvek od Zdeněk » 12.05.2008 15:21
Takže říkáš, raději to nekupovat? Sem si myslel, že to není zas tak hrozné. Právě budeme řešit taky nákup, a nad tímto kompletem uvažujeme. Dle mého názoru jsou kalhoty v prvním momentě důležitější a u nás záleží na tom jak jsou dobře zrobené.
Můžete se tu prosím ještě někdo na toto téma ozvat? Díky. ZJ
-
Příspěvek od Adam Thomitzek » 12.05.2008 15:21
Hasič není manekýn a u zásahu se občas celkem nadře. Pro mne je určující hmotnost obleku. Nepovažuji proto příliš šťastné šetřit tím způsobem, že hasič na sobě bude mít levnější oblek o hmotnosti dvou FIREMANů. Prostě někteří lidé odmítají připustit, že bavlna je hlavně z důvodu hmotnosti v této oblasti zastaralý materiál.
Argumentaci "pro dobráky to stačí" v oblasti ochranných pomůcek naprosto neakceptuji.
-
-
Příspěvek od Adam Thomitzek » 12.05.2008 15:21
Jinak pohledej v diskuzích už tady o tomhle bylo řečeno víc.
-
Příspěvek od Filip Ř. » 12.05.2008 15:21
Dík za příspěvek, ale pokud jako JPO V máme cca 10 výjezdů ročně, tak podle mě váha obleku nehraje žádnou roli. Musíš vzít také v úvahu, že z našeho rozpočtu bych Firemany vybavil 4 lidi a Zahasem lidí 6. Bohužel jak je známo není dost fin. prostředků.
-
Příspěvek od Robert Kuruc » 12.05.2008 15:21
Pánové!
Prvním kriteriem musí být vždy bezpečnost. Druhým-komfort nošení a až tím třetím cena. Mněl jsem již dříve možnost porovnávat ochranné obleky pro hasiče, od obou zmiňovaných firem, teda Zahas a Deva. Oblek Zahas se dnes sice přiblížil oblekům od Devy, ale opravdu jen přiblížil. Z mého pohledu je oblek od Zahas na první pohled stejný, ale je tady to ale. 1. Gramáž tohoto obleku je opravdu nedostačující. 2. Střih samotného obleku je dost obyčejný a to v tom, že zejména vrchní díl obleku neumožňuje přirozený pohyb v oblasti paží. Je tedy ušit jako klasický vaťák. Při pohybu paží se celý horní díl zvedá. Vrchní díl je dle mého názoru zbytečně dlouhý a kalhoty zbytečně vysoké až skoro na hrudník. Váha obleku je také dost důležitá. Oblek Fireman, který se šije v několika různých verzí a cen je opravdu profi. Firma spolupracuje se samotnými hasiči, kteří dávají podněty a připomínky, jak by mněl oblek vypadat a co by na něm nemnělo chybět. Nechci zde vnucovat tu nebo onu variantu, to opravdu zleží na každém zvlášť, ale argument, že jste JPO V a máte dva výjezdy do roka a proto vám bude stačit minimum, tak to opravdu nesmí být rozhodující. Bezpečnost zasahujících a komfort nošení je to na co se zaměřte. Dnes je více firem, které dodávají na trh ochranné obleky pro hasiče a tak, kdybych já dnes nakupoval obleky požádal bych o d každého jeden vzorek k odzkoušení. Většina prodejců tento postup i sama nabízí. Jen tak si můžete vybrat to co vám bude nejlépe vyhovovat. Taky jsme kdysi stály před nabídkou Zahas a Deva. Jednoznačně to Fireman dříve IV a i dnes nakupujeme Fireman V Di. vyhrál Na závěr. Raději si dnes kupte 4 kousky, ale té nejlepší možné kvality a další později, než špatná volba a dlouhodobé následky. Nezapomeňte, že nekupujete obleky každý rok nové. Hezký den.
-
Příspěvek od MARTIN NOVOTNY » 12.05.2008 15:21
take mame zkusenossti s oběma firmami a moho jen dopurucit Devu.Co se Zahasu týče min rok jsme objednali kabaty a oblek opravdu vypada stejne jenže ten komfort nošení ...to je prostě hrůza!!!!Nevim kde prisli k tem strihum ale u nasi hjednotky to vypada tak že bud je kabat dlouhy a rukavy jsou OK jenže v ramenou by se tam vesel jeste jeden hasič:-) a nebo je dobre v ramenou a pak zase jsou kratký rukavy:-( Po zkusenostech zkusenostech jsme chteli aby nas jejich prodejce navstivil na stanici a vzal vsechny velikosti kalhot.Dostalo se nam od p.Vebrove odpovedi at se sami omerime a ze nam to poslou,že nikam jezdit nebudou a žadne kalhoty skladem nemají(divné ne???)Tak stojime pred dilematemm jak z toho ven aby jsme neobjednali kalhoty který nam budou spis prekažet než pomahat tak jako kabaty.
U Devy to je jiné.Co mam zkušenosti ze stanice tak oblek padne jako uitý,nepřekaží v pohybu proste parada.
Lituji jen toho že se u nas vsichn nechali nalakat různými sliby p. Vebrové že je jejich oblek stejný jako DEVA jen levnější .JJ potřevovala se chytit a tak slibovali hory doly.Bohužel jsme naleteli.a nyní toho litujeme.
TAKŽE DOPORUČUJI OPRAVDU DEVU A NIC CHLAPY NEŘEŠTE!!!!!
-
Příspěvek od kamil dofek » 12.05.2008 15:21
Čau,všichni být váma koupil bych si Fireman Tiger je ze všech nejlepší má dobré, má kvalitní podšívku,slušnou porci kevlaru,je dost teplej zasahoval sem i v-20 a bylo mě velký teplo. Vlastnosti: a dá se 5x vyprat nevím jak je to u Zahasu,má trojtou podšívku. A když nechcete Tigera tak vám doporučuju buď Firemana lV na Defendra (III) dají se taky vyprat,ale jen 3x,a mají stejné vlastnosti. jestly ste a zůstanete v JPO V tak bych vám doporučil Defendra a jestly pudet níš tak je nejlepší doopravdi Tiger.
-
Příspěvek od jan davídek » 12.05.2008 15:21
hele Čudlajs,a nemyslíš si že na ty naše výjezdy ty kalhoty stačej.

-
Příspěvek od jan davídek » 12.05.2008 15:21
Čudliku,tyhle NEMÁME,ale vypadá to v celku podobně..Máme komplety od tofi !!!

-
To máš fuk ten nebo ten jak to neni fireman stoji to za H....!!!

-
Hele vašťovka já si náhodou nohy před každym zásahem oholi

-
Příspěvek od simír hasič » 12.05.2008 15:21
na novém Firemanu III. za oněch 10.000 a něco Kč od Devy vadí právě to, že se vložka nedá odepnout kvůli očistě a praní. Toť vše, my máme Firemany III. a V. Diamond a V. klasiku a ani by mi nenapadlo si stěžovat. Zahas jsem na sobě nikdy neměl, nemůžu soudit. Zato Defender ano, zdál se mi dost těžký a hlavně ve mně asocioval dojem kusu hadru na podlahu. nezlobte se na mě za to....
-
Příspěvek od Skopi » 12.05.2008 15:21
zkuste se podívat na zahas-sro.cz mají kabáty,které bohatě stačí pro JPO 5 až JPO 3 mají ZAHAS III který je zkrácený a sotjí 5.500,- to je slušná cena pro SDH jo a pro JPO II a I by se měli asi kupovat FIREMANY III ty nový s vložkou na pevno,ty ale stojí 8.990,- bez DPH komplet a nemají nápis HASIČI
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky