Přilby
-
Příspěvek od simír hasič » 12.05.2008 15:21
Václave a zjistil jsem, že stačí odstranit onu černou plastovou krytku na každém boku a pod ní se ukrývá zářez pro uchycení kandaháru jako na Galletě. A rovněž jsem objevil, že přilba je vybavena pojistkou na podbradníku stejně jako Schuberth. Je to dobrá přilba. Jinak pro Firemana a Hasdoba: Mám v jednotce 6 PabFirů, se kterými jsme začali jednotku před 5 roky vybavovat. Pro začátek to bylo spasení, v té době stála Galletka pomalu 14 tis Kč, ikdyž jsem hned zkraje tvrdil, že vypadáme jak z hvězdných válek. Ale někteří kluci se jich nechtějí vzdát ani teď a já jim nebráním. Jak říkám, nemít jednotku vybavenou, a dost omezený limit peněz, jdu znovu do těchto přileb. Teď jsme už jinde a dost možná, že se mi podaří sehnat už použité Gallet nebo Heros a pak začnu PabFire prodávat pryč. Samotného by mě zajímaly zkušenosti s Pacifiky, viděl jsem je na pár lidech z požárního učiliště v Brně v Líšni, když jsme řezali se švédskou Cobrou vagóny na brněnském nádraží a líbili se mi moc, svítilnu měly tyhle přilby integrovanou v sobě. No a ke svítilnám jen tolik, že máme UK 4AA a jsme s nimi navýsost spokojeni. Jsou relativně levné, opravdu dobře svítí, měl jsem i Maglite a zase můžu porovnávat, ikdyž jen tyhle dvě. Je levnější a má 4 monočlánky, je plastová a držák na ni pasuje i pro Peli, Stealthlite apod.
-
Příspěvek od simír hasič » 12.05.2008 15:21
ale já je nikomu nenutím. Kromě toho je všechno otázka ceny a toho, kolik přileb seženu. Zatím se jich zbavovat nebudu a ani nechci. Je to schválená zásahová přilba a jsem rád, že je zatím mám, v žádném případě s nimi nepohrdám.
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:21
Celkem mě udivuje, jak tady všichni šíleně řeší vzhled přileb... Jako by to nebylo úplně jedno, hlavně že mi něco nerozfláká hlavu, ne? Když se vám nelíbí, běžte do starých PZtek
-
Příspěvek od Tomáš Novák » 12.05.2008 15:21
Souhlasím s Jakubem, at už jde o jakoukoli část ochranných prostředků, jsou od slova chránit. Galetka je pekná, taky si je nekdy třeba pořídíme až budou peníze, ale na prvním míste je moje ochrana, protože jinak můžu akorát stát u zásahu s rukama v kapse a koukat. To radši pojedu v růžový helmě s bílýma puntíkama, ale s vedomím že jsem tam co platný a dobře chránený.
-
Příspěvek od vladimír škarvada » 12.05.2008 15:21
Máme přilby Gallet i zkrácenou verzi úplně bez problémů, ale jako levnější variantu jsme koupily Pab-fire pouze dvě. Po třech rokách zkušeností je to hrozný kýbl nesedí je těžký po hodině bych ho nejradši zahodil. Levná přilba, ale drahá zkušenost. Již nikdy!
-
Příspěvek od Mara264 » 12.05.2008 15:21
http://www.kzpt.pl/index.php?id=o_helm_zs
helma kalisz ZS-03 stojí 542,90 zl x 7,50 kurz = 4071kč je to zřejmě cena s baterkou a bez baterky to bude 3571Kč
myslím si že to je dost slušná cena, ale už nepočítám dovoz to bude max. 5 kilčo za dopravu
-
-
Příspěvek od Filip Ř. » 12.05.2008 15:21
Zdravím. Také by mě zajímalo, zda přilba za tu cenu 542,90 zl obsahuje svítilnu. Jak jsem tak hledal, tak nejlevnější ZS-03 v ČR vyšly na 4499,- a svítilna s držákem na necelých 1800 Kč. Takže pokud ty svítilny jsou v ceně, myslím si, že při nákupu se dá ušetřit nemálo financí.
-
Příspěvek od Luboš Janota » 12.05.2008 15:21
Naše jednotka sází na kvalitu před kvantitou = kombinace: Gallet - DEVA - HAIX a léta praxe nám správnost této volby jen potvrdila. Nákup ochraných prostředků je především věcí priorit a limitujícím faktorem je především finanční hledisko. Doporučuji tedy, aby jste si koupili raději v jednom roce 2 dražší a kvalitní přilby, než 4 levné (tím netvrdím, že levné nemusí být kvalitní)... jen aby jste si potom ten nákup levnějších přileb nevyčítali...
-
-
Příspěvek od jan pitbull » 12.05.2008 15:21
Kolegové a kolegyně z bezpečnostních složek. Hledáme spolupracovníky, kteří by nám pomohli. Jedná se o lidi ze všech složek jednotlivých oddělení, OKRESU, KRAJU, Z CELÉ republiky. Napište na UBS nebo na můj email a ukažte nám, že nám pomůžete nás všechny sjednotit a už tímto nám dokázat, že nejste jen HRSTKA lidí, co zde umí jen křičet.Už nikdy nebude možnost jiné obrany. Potřebujeme nyní každou ruku!!!!!!!!!! Díky všem co se přihlásí a tuto zprávu rozhlásí dál. Miloš - Iniciativa
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:21
urcite me ted nekdo narkne, ze delam rozdily mezi dobrovolnymi a profesionalnimi hasici, ale chtel bych Te upozornit, ze tento server je odborny hasicsky server pro vsechny hasice a ze s vami mozna ted soucitim pri vasem boji, ale uz mi to trosku leze krkem. Aby byly vsechny diskuze zaplavene podobnymi apely pro ktere jsou vytvoreny specialni diskuze me uz prijde trosku moc. Bud od te dobroty a snaz se nas svych boju uchranit, jelikoz od nas se stejne zadne podpory nedockas. JJS
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky