Nože pro hasiče
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Příspěvek od Jiří Moravec » 12.05.2008 15:19
Nože pro hasiče
Jaké použváte nože v vašeho HZS nebo SDH?? nemáte někdo zkušenosti s nožem Mikov Rescue?? jakou variaci by jste preferovali??
Diky za radu cus bus
Jaké použváte nože v vašeho HZS nebo SDH?? nemáte někdo zkušenosti s nožem Mikov Rescue?? jakou variaci by jste preferovali??
Diky za radu cus bus
-
Příspěvek od Standa Grim » 12.05.2008 15:19
nůž
já mám nůž Rescue s diamanten a řezacím nožem na pási zatím jsem ho v zásahu nepoužil, ale zkoušel jsem ho na starých pásech a krásně je přeřízl i sklo šlo diamantem rozbít:-)
já mám nůž Rescue s diamanten a řezacím nožem na pási zatím jsem ho v zásahu nepoužil, ale zkoušel jsem ho na starých pásech a krásně je přeřízl i sklo šlo diamantem rozbít:-)
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:19
Uton
Jo, můžu potvrdit, že utony jsou jednoduché, ale kvalitní nože. Ale nemají lupu, nůžky a vývrtku )))
Jo, můžu potvrdit, že utony jsou jednoduché, ale kvalitní nože. Ale nemají lupu, nůžky a vývrtku )))
-
Příspěvek od David Frnka » 12.05.2008 15:20
Nůž
Zdar, já mám svůj osobní nůž v převlečníku a to klasický zavírací nůž na rep šňůrce.
Myslím že v časopisu Rescue sloučený s EX live je test dvou nožů.
Přemýšlím ale o víceůčelových leštích s nožem.
Zdar, já mám svůj osobní nůž v převlečníku a to klasický zavírací nůž na rep šňůrce.
Myslím že v časopisu Rescue sloučený s EX live je test dvou nožů.
Přemýšlím ale o víceůčelových leštích s nožem.
-
Příspěvek od Martin Pospěch » 12.05.2008 15:20
nůž pro hasiče
Zdravím pánové,měl jsem možnost seznámit se s tímto nožem a myslím si že to není to pravé ořechové( myslím Mikov), nevím jak jsou na tom jiné nože , ale zdá se mi poměrně těžký, taky mi tam chybí špička místo ní je háček na pásy a ten by mohl být jinde.Pokud chci něco rozříznout potřebuji to někdy něčím propíchnout a tím háčkem to nejde.Ovšem z druhé strany ta ocel vypadá kvalitně a ostří je taky zajímavé.Věřím že český človíček je tvor hloubavý a časem se podaří nějaký kvalitní univerzal vyrobit.
Zdravím pánové,měl jsem možnost seznámit se s tímto nožem a myslím si že to není to pravé ořechové( myslím Mikov), nevím jak jsou na tom jiné nože , ale zdá se mi poměrně těžký, taky mi tam chybí špička místo ní je háček na pásy a ten by mohl být jinde.Pokud chci něco rozříznout potřebuji to někdy něčím propíchnout a tím háčkem to nejde.Ovšem z druhé strany ta ocel vypadá kvalitně a ostří je taky zajímavé.Věřím že český človíček je tvor hloubavý a časem se podaří nějaký kvalitní univerzal vyrobit.
-
Příspěvek od Radek Dopirák » 12.05.2008 15:20
To: Mates
Máte ten nůž, na který je recenze tady na požárech? Jsem na to koukal a měl by tam mít i obyčejný nůž (bez háčku).
Máte ten nůž, na který je recenze tady na požárech? Jsem na to koukal a měl by tam mít i obyčejný nůž (bez háčku).
-
Příspěvek od Standa Grim » 12.05.2008 15:20
www.mikov.cz
Jsou čtyři varianty
1)čepel s háčkem
2)čepel s háčkem, normální čepel se špičkou
3)čepel s háčkem, diamant
4)čepel s háčkem, diamant, kladívko
Jsou čtyři varianty
1)čepel s háčkem
2)čepel s háčkem, normální čepel se špičkou
3)čepel s háčkem, diamant
4)čepel s háčkem, diamant, kladívko
-
Příspěvek od Martin Pospěch » 12.05.2008 15:20
nože
Omlouvám se ,měl jsem v rukách pouze ten s háčkem a diamantem nevěděl jsem že jich je více.
Omlouvám se ,měl jsem v rukách pouze ten s háčkem a diamantem nevěděl jsem že jich je více.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz