vysílačky
-
Příspěvek od Milan Colorman » 12.05.2008 15:24
Myslim, ze to pan Lebloch vysvetlil pomerne srozumitelne, chapu ze pro delaery konkurence a osoby zatizene pardigmaty je to tezko stravitelne. Starosta patrne nebude mit ani cas ani schopnosti udelat seriozni vyberove rizeni na RSDT z pohledu mnoha aspektu jenz jsou z hlediska HZS podstatne (kompatibilita, spolehlivost, odolnost, jeji cena, cena prislusenstvi, vaha, pouzitelnost....) Predpokladam, ze takoveto vyberove rizeni zabralo nekolik mesicu a je prunikem vsech vyse jmenovanych polozek. Starostove tedy maji k dispozici zaver, ktery pochazi od uzivetalu, nikoli jen placani dealeru, kteri naslibuji cokoli, i kdyz to neumi splnit ci to neni pravda.
Kdyz si budes kupovat auto, zrejme taky budes uvazovat nad jeho uzitnou hodnotou.... je velmi jednoduche rict dete se vsim do haje, jedine Mercedes jinak nic jineho. Ma modely offroadu, sporaku, nakladaku... urcite si kazdy vybere. Jen mi nejde do hlavy, proc tedy na nasich silnicich jezdi tolik Fabii, Octavii, Fordu, Citroenu... Asi ve firmach udelali nejaka vyberova rizeni a zkoumali uzitnou hodnotu (pomer nakladu, ceny servisu, spotrebu, spolehlivost) a zjistili, ze je sice mercedes v necem lepsi, ale ve vysledku oktavka zvitezi. Tezko asi budes obvinovat, nekoho od Oskara, ze dostal par panaku od Forda, nebo nekoho od O2 ze dostal propisku od Skodofky....
p.s. jen tak mimochodem, volal jsem do RCS a k CP360 je na programovani nute: (RIB-7930,-) prog. kabel- 5802, software- 4950,-
Zvlasni vec, Pan Marsalek (z teze firmy) tri dny po mem telefonatu pise ze programovaci kabel je za 878,- software, za 2999,- RIB si mame postavit. Fakt profesionalni pristup )) (nebo koupit za 2999,-) Maj v ty firme nejakej bordel... Ale jak uz to tu bylo receno, ceny se delaji podle xichtu (pripadne tlaku konkurence) ale jinak urvi co urvi at se prasi za kocarem, hlavne prodat za kazdou cenu.
-
Příspěvek od Štěpán Klička » 12.05.2008 15:24
Ten pán mě trochu uvedl do rozpaků,hlavně těmito výroky:
1) ctyrkanalova radiostanice a radiostanice bez selekivní volby pozadavky dlouhodobeho vyhledu nesplni - Proč? Vyhláška jasně uvádí parametry radiostanic a pro mužstvo má mít radiostanice 3 kanály a selektivní volba se nevyžaduje.Proč tedy nekoupit 3 takové pro mužstvo a pro velitele jinou,také splňující vyhlášku.
2) Zaruka u jednotlivych prodejcu 12-30 mesicu na radiostanici, u bateií 6 až 20 mesicu a hrani si se slovicky, kdy neni jasne, zda jde o garantovanou zaruku ci reklamni udaj - tak to se dá jednoduše zjistit a případně nakoupit jinde.
3) HYT TC700 - bude jednotna SW verze - programovaci SW/HW, kterym distributor zdarma vybaví jednotlivé "okresní" HZS = zmeny v programovani radiostanic JSDH provede blizky "okresni" HZS - pokud jde o slib prodejce,tak k tomu bych byl jako u všech státních zakázek skeptický.A u slibů z Kladna tomu není jinak.
4) obdobne informace maji i jednotlivi "okresni" spojari HZS ve Stredoceskem kraji - teď budu citovat spojaře HZS,toto mi před 14 dny řekl,když jsem chtěl poradit zda HYT nebo GP340 - Co to je HYT? Kupte si GP340,na té vám udělám všechno,s ostatním si budete jezdit k prodejci.
Celkově to na mě dělá dojem,že někdo za každou cenu tlačí na nákup radiostanic u jednoho jediného prodejce,který nám do budoucna zajistí servis,náhradní díly,při hromadném objednání dokonce levnější (počítáme snad s tím,že se to bude hromadně porouchávat?)
A proč mám strach z čínského zboží? Protože ho znám.Netvrdím,že se to týká zrovna HYTu,ale když už nám ho někdo doporučuje,mohl by nám ho i předvést,nechat vyzkoušet.On totiž stát ty radiostanice moc nakupovat neumí - viz systém Matra - stát chválí,hasiči nenávidí.Mohlo by se stát,že opět vlezeme do nějakého tunelu.
-
Hele, kontaktoval jsi dovozce a zeptal ses ho, zda by Vam ho nepredvedl, ci nepujcil na vyzkouseni? Nebo jen "predpokladas" ze to neudelaji. Nemyslim si ze by jezdili pres pul republiky kvuli prodeji jedne stanice na kazde SDH, ale jsem presvedcen, ze sejde-li se par velitelu (pripadne starostu) tak radi prezentaci udelaji. cca pred pul rokem jdem od nich takouvouto nabidku dostal.
-
Příspěvek od Ivan Zgibor » 12.05.2008 15:24
Nikdy jsem tu nepsal, ale chci přispět svým příspěvkem k radiostanicím HYT. Sám tyto radiostanice vlastním, hledal jsem dlouho na trhu nějaké radiostanice, které by vyhověli přísným požadavkům na odolnost, robustnost, obsahovaly SELL5, měly moderní dising a hlavně byli LEVNÉ!!! a v neposlední řadě aby člověk mohl pořídit kabel a programovací software. Tohle splňují radiostanice HYT dokonale, pořizovací cena je o polovinu nižší než u radiostanic motorola, v základu je nabíječ, LION baterie, to žádná sada od motoroly nenabídne , snad jen až teď na trh uvedené radiostanice motorola MOTOTRBO, které jsou k mání už i v pásmu VHF, ale stojí přes 21000,- Kč. Firma HYT má jinou politiku pro koncového uživatele a po 3 měsících užívání radiostanic HYT TC 3600S, TM 800 můžu říct, že se trefila do černého, radiostanice mají stejné krytí, dobrý výstup raproduktoru - HYT TC700 - 1W, daleko předčí motorolu řady GP, SELL5 v plné verzi, žádný ořezaný formát jaku u jiných radiostanic z východu, a že jsem jich odzkoušel..., pro strojníky a hasiče u zásahu ideální radiotanice, jednoduché ovládání, programovatelné ovládání a chování podle požadavků, dobré parametry a daleko pokročilejší funkce než motorola řady GP, nap. vybrace, možnost použití tlačítka pro různé PL kody - vhodné na okresech kde je více převaděčů na stejném kmitočtu a každý pod jiným PL kodem, proč radiostanici zaplácat stejnými kanály s jiným kodem?, přejdu z oblasti do oblasti a hned jsem připraven... To jsem však zašel daleko, chtěl jsem hlavně napsat, že tyto radiostanice jsou plnohodnotnou a daleko levnější variantou za radiostanice motorola, koukněte na stránky výrobce - WWW.HYT.CN, nabízí opravdu bohatou základnu ručních a vozidlových radiostanic, nejenom pro hasiče, třeba radiostanice HYT TC610 bude na českém trhu teď na podzim a jedná se o ruční vodotěsnou 16 kanálovou radiostanici pro vodárny, hasiče atd..., a cena zase supr... Sám jsem taky hasič a vím jaké potřeby hasiči mají v oblasti radiokomunikace, takže kolegové nebojte se radiostanic HYT, myslím, že Vás na nich nemá co zklamat, pokud nejste puntičkáři větší než já. Pokud budete mít jakékoliv dotazy kontaktujte firmu DCOM, nebo mě na tel. 607 280 822, s firmou DCOM spolupracuji a radiostanice máme vystavené na prodejně v Bruntále. Není to upoutavka na prodej, radiostanice jsou mím koníčkem a zvláště pak profi technika, opravdu tyto radiostanice užívám a tak jsem schopen o nich poskytnout snad veškeré informace.
-
Pokud někdo potřebujete antény s konektorem SMA pro různá pásma, obraťte sa na firmu G5 ČR, má je skladem a jedná se o antény pro pásma 66 - 88, 149 - 159, 162 - 174, 400 - 470 Mhz, již jsem jich odkoupil několik kusů, jsou to profi gumové antény velikosti OD 6cm do 14 cm, přesně laděné pro určitá pásma, dováží se z anglie a asi i na můj popud, používám je na radiostanicích YAESU VX150, FT60 atd, disingově se jedná o antény jako má motorola akorát dole nejsou tak široké a nemají 3 kroužky jako ozdobu, neumím si bez nich představit existenci mých radistanic. HYT má jiný konektor SMA než YAESU, ALINCO...info na tel. 607 280 822, ve firmě G5 KONTKTUJTE PANA MATUŠKU!!!! - konektor uveďte SCHAMO!!!!
-
Helejse, SMA je porad SMA.... konektor je stejny, ale akorat amaterske stanice maji na antene samecka, profi stanice maji samicku. Proc tomu tak je jsem zde popsal 11.10.07 Jinak dik za odkaz na anteny.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:24
A nechtěli byste těm maníkům u zásahu dát stanici s dvaceti tlačítky a šedesátipoložkovým menu, paměťovými bankami pro tisíc předvoleb a ke každé ještě vlastního spojaře, který to bude obsluhovat? Nechci nikoho urazit, každý máme své zájmy - ale když vidím, jaké problémy mají kolikrát lidé s 4kanálovou stanicí, která má kromě dvou ovladačů (hlasitost a předvolby) už jen klíčovací tlačítko, tak ti by byli z HYTu jistě nadšení. Zejména až by něco omylem zmáčkli a bylo by po spojení... čím je to rádio jednudušší, tím je blbuvzdornější (to není nic proti nikomu, to je terminu-technicus ) a taky se na něm má tím méně co pokazit, ulomit či ztratit.
Osobně tu mám rádií asi 9, včetně té s tím šedesátipokožkovým menu i těch, alespoň co se ovládání týče) opravdu jednoduchých stanic typu GP300.
P.S. Osobně (zatím) nic proti HYTu nemám, čím dál víc mě to rádio láká k vyzkoušení... ale bral bych nějakou sofistikovanější verzi, alespoň na úrovni GP380.
-
Zabývám se roky profi radiostanicema, připravuji stránky s touto tématikou, mám připraveno přes 2000 pdf. formátů s radiostanicema různých výrobců, schémat, programů ke stažení, návodů na stavbu programátorů, kontaktů na prodejce nestandartnívh věcí - viz antény SCHAMO pro ručky YAESU, VERTEX, tyto ručky předčí motorolu, mám je už několik let, max. spokojenost, příslušenství se dá koupit třeba v GESU, radiostanice však nikdo nedováží, pořizovací cena poloviční od motoroly, dising atd. úplně jinde, radiostanice YAESU VX, FT vzešli z profi sady VERTEX VX, kdo zná YAESU VX110, FT 60 ví co je to za kvalitu a jestli někdo zháněl radioamaterskou stanici, která by uměla perfektně poslouchat 136 - 174 Mhz a byla kompaktní a přitom plnohodnotnou profi tak pokud nepoužívá VX110,150 o hodně přišel. A displej šikmo na čele radiostanice je mnou z jednou nejůznavanějších koncepcí co pro růční radiostanice může mít. Vidíte na něj z boku, vrchu, na opasku, v kapse, lze nastavit invertibilitu, hrozí menší zničení při pádu, YAESU to řeší olemováním a zapuštěním více do těla radiostanice. Škoda, že to jiní výrobci nedělají taky, otorola to dělala tuším na MTS 2000, HYT
-
zatím tuto koncepci nedělá, škoda, je to jen můj názor. Zašel jsem zase, ale daleko, mám totiš tolik poznatků a materiálu k radiostanicím a provozu, že e musím podělit, dlouho jsem jen četl, tak teď se pokusím rychle dodělat ty stránky a na nich snad každý najde to co potřebuje k profi a ham technice, hlavně pak programy, popisy, schémata a vše k provozu, plánuju i kmitočty pro studijní účely, prostě stránky se vším a takové,které jsem já v ČR nenašel, když jsem něco potřeboval, třeba jen jako příklad detailní foto té a té radiostanice pro názornost a prvotní zjištění, to až na vyjímky neuvádí žádný prodejce, a jak to hodně znás už jistě potřebovalo?....Jako zaměstnanec elektra mám možnost těchto věcí plně využít a proto Vám prozátím nabídnu v krátké době náhled foto radiostanic HYT pro podrobnější ohledání. Radiostanice jsou koníček a proto se rád podělím o zkušenosti. Pokud chcete někdo zavést diskusi na nějakéj typ radiostanice hoďte to do placu a uvidíme co se dá sepsat, prosím neřešte mojí češtinu, já nad tím nepřemýšlím, děkuji Ivan....
-
Jasně, že čím složitější radiostanice pro hasiče tím hůř, pro hasiče u zásahu jednoduché radio s co nejméně funkcema, ale i jednoduché radio se dá naprogramovat inteligentně a srozumytelně pro obsluhu. HYT mám sjetej od vrchu dolů, vím co to umí a jak se to tam dá nastavit podle konkrétních požadavků, a že je každý zbor má jiné nemůsíme řešit. Motorola moderní funkce HYTŮ nemá, i ta politika programovacích přípravků je od ní hrozná, hyt je na tom jinak, programovací sada stojí 1000Kč, to si dovolí každej zbor a může si radiostanice upravovat podle sebe. Spojaři od HZS mohou udělat základní program a ten pověřená osoba u SDH pouze upravit co se týká tlačítek atp. Program u sady TC3600S, 3600S -DCOM je prodává, ale na obrázku má TC 3600 je stejný skoro jako na řadu motorola GP, i vozidlovky TM 610, TM800 jsou na tom stejně, takže obava z programování třeba SELL5 není na místě , je to stejné jako u motorol a to včetně položek, nemusí se hledat jestli je tato položka jako tato v motorole.Vozidlovky TM610, jsou malé jako menší autorádio, velice srozumytelné pro ovládání a výstupově jsou hlasitější než motorola, majk je bytelnější a do ruky v rukavicích supr, tlačítka daleko mohutnější než na motorole. Motorola je velice dobrá, roky ji užívám, ale už by neškodilo změnit dising, funkce, zlevnit a to i příslušenství, udělat konečně dostupné programovcí sady atd, osobně se mi zamlouvá řada MOTOTRBO, taková obdoba MATRY - myslím tím pouze digitál, který radiostanice obsahuje, JSHD na analogu a HZS na digitálu, vše v jednom rádiu, jednoduché, skenovatelné, zabezpečené pro HZS, volba SMS a radia mají být i v protokolu SELL5 + DIGITÁL, taakže ideální řešení pro obě strany. Kvalita, rozumná velikost, baterie IMPRES, PROGRAM DOSTUPNEJ, KABEL ZA 2500,- USB, ale rádio za 21000,- s modulem GPS - MOC DRAHÉ!!!!, tohle hyt nabízí v radiostanici TC3600S za 12000,- Kč s daní, mám 2 KS a nedopustím na ně...Pokud kontaktuješ DCOM, radiostanici ti zapůjčí i s programovací sadou a odzkoušej, kontaktuj pana Handla.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
O Vertexech mi nemluv, GES by se patřilo zaškrtit, sice mají velmi slušné ceny, ale čekat na cokoliv několik měsíců je o nervy. Mám Vertexy dva, ale i ony mají své mušky (naštěstí né mnoho). Pokud bych si dnes potřeboval koupit nové profirádio, tak bych asi neváhal, otázkou je, co s případným servisem, když "soused" všeuměl OK1DNH už není mezi námi a GES nic nemá (a obávám se, že náhradní díly taky ne).
No a srovnávat MOTOTRBO s rádii pro digitální trunkové sítě standardu Tetra či Tetrapol je tak trochu míchání jablek s kuličkovými ložisky, ale chápu, jaxi to myslel. Obávám se ale, že MOTOTRBO u hasičů asi nemá příliš šancí, holt politici rozhodli, že tu máme ten slavný Pegas, tak hrrr na něj a děj se vůle Páně... dobráci to nevyužijí vůbec, na co digitál, na direkt je to ještě větší bída, jak analog a na analogový provoz stačí stanice za poloviční cenu. Stejně nás tu nejspíše za pár let čeká další přezbrojování na Tetru, jsem zvědav, kdy do toho vlítne (nejspíše jako první) pražská záchranka.
-
Ahoj, prosím tě co máš za Vertexi?, já mám VX800, 427 - podle mě nej radia pro profi, baterky a nabíječ schodnej s VX110,150, FT60 i bondovky, bateriová pouzdra, to se mi hodně zamlouvá a taky to používám daně, než takat služební GP380, baterka FNB83 stojí v Gesu 598,- i s daní - výdrž v rádiích tak 3 - 4 dny - nemá konkurenci a to skenuju dnem i nocí, no při tom skanu vydrží 2,5 dne ať nekecám a repas bez debat, ta jednoduchost a bez výrazného poškození pouzdra, napiš co máš, neznám nikoho kdo Vertex má, dík... a matru jsi pochpil dobře, kolem toho systému vím dost, mám i veškeré běžně nedostupné matroše, schémata sítě atd..., vím kam jít, vše bude na strankách, ono je to běžné rádio jako každé jiné, akorát u nás se s tím dělá humbuk a tajnosti, ve francii to používají běžně zemědělci a na stránkách výrobce se dá stáhnout spousta informací....
-
No co se týká náhradních dílů na Vertex, plastové selektory, západky na baterky atd. mám,předzásobil jsem se, ges je dodá, ale ta doba...., ale dodá, jinak mám i datashit všech profi rádií včetně popisu dílu, tak pokud potřebuješ není problém, ale za 4 roky nebyla jediná závada na těchto ručkách a soft drží dobře, tak snad to bude pořád stejné.Měl jsem v rukách midlandy, maxony, bendixi, motoroly, philipsi, simoco, hyt, matru, alinco, icom, entel, relm, tait, key, teltronic, kenwood, ale vertex mě oslovuje vším, hlavně dising a užitná hodnota stanic je supr...
-
Příspěvek od lucky ducky » 12.05.2008 15:24
snad uplne nejvic ze vsech diskutujicich. Uz vidim, jak starosta SDH Horni Dolni cumi do compu a prenastavuje si diky dodanemu softu svuj HYT na jina PL-ka. Nejenom, ze mas prispevky delsi nez Stuchlik (sorry Dusane ), ale jeste vymyslis kravoviny. Je chvalyhodny Tvuj zajem i vedomosti, ale prumernej dobrak resi vedle spojeni i dalsi techniku a s vysilackou je ochoten udelat nasledujici : nabit, zapnout, ohlasit vyjezd a prijezd, parkrat si rict o vodu nebo ji zastavit, nahlasit konec a navrat na hasicarnu, odhlasit se a vypnout. Tvoje napady jsou uzasny, ale potvrzujes mou dlouholetou praxi, a to, ze optimisticky naladeny radioamatery je potreba likvidovat
-
Příspěvek od lucky ducky » 12.05.2008 15:24
Nerozumim, proc to sem tahate, kdyz se jedna o neco, co SDH hned tak mit nebudou a kdovi ,jestli vubec nekdy. Jedna se o plne duplexni digitalni radiostanici, ktera muze chodit jak na direkt, tak s prevadecem, ktery se k tomu da objednat. Stanice posila soubezne hlas i data, vyssi typ ma v sobe GPS-modul, daji se s tim delat velmi zajimave veci, ale pro hasice to v nejblizsich letech moc nevidim.
-
Ducky jasny, v dobe kdy obce rozhodujou jestli maj na radio 5 nebo 6 tisic je to sci-si diskuse. Nicmene radioamateri vzdy byli prukopnici v bezdratovych komunikacich a "profi svet" a tim dost pokulhaval. Vem si napr. system APRS. Jednoduhche (cena tinitrak modulu ktery se pripoji paralelne s externim mikofonem) vyjde max na cca 1000Kc, k tomu nejlevnejsi GPS "dispecing" zvladne jakekoli PC se zvukovkou. Vysledkem je, ze na PC vidis online vsechny zucastnene stanice na mape vcetne statusu, emergency a dalsich. Jednoduvhe, trivialni, spolehlive, kazda stanice muze delat prevade pro ostatni... Pred dvema lety jsem to ukazoval na Hornim Jeleni na nejake akci, prisel sef IZS kraje, priblizne 10 minut lapal po dechu a pak se zeptal... proboha proc to jeste nemame? Zhruba jsem to spocital a na celej kraj by to stalo tak 600 000Kc, a na KOPISU by meli online prehled kde maji vsechny jednotky (JPO1-JPO3) Narazilo to na zaklinadlo MATRA, dyt ona to umi taky... jiste ale aby se tato funkce zprovoznila musi ji mit vsichni JPO1-JPO3, a pak dodat potrebne moduly, coz by bratru pro okres stalo tak 80 milionu. Tak ze jsme zase na zacatku, APRS pro raioamatery funguje na uzemi CR a Ti kdo by ho potrebovali maji kulove. Co se tyka digitalu, (jak voice tak data, GPS....) ICOM prisel se systemem D-STAR vypada to celkem zajimave ale zase... zatim jen radioamaterska verze, pro Profi zatim hlavne z mechanickeho hlediska nepouzitelna. (nutnost aby se stanice dala ovaladat sekerou, nebo alespon hydrantovym klicem jeste japonci nepochopili) Tak ze: radioamatery nelikvidovat, z povzdali sledovat a vyzobat to nejlepsi co vymysleli.
-
Likviduj si koho chceš, nicméně u nás tak mají radiostanice nastaveny všechny složky a nikdo nemá problém to tak používat, zapne rádio a ví, že je v oblasti 1, přejde do oblasti 2 a zvolí tlačítkem oblast 2 - pl kod - pípne 2 a je hotovo, když má určitej okres 7 převaděčů a stejnej kmitočet a rádio 4 kanály asi to tam jinak nenastavíš, takže jen pro vysvětlení.Každá radiostanice má na soě štítek a popisem, k čemu kterej kanál je, a žádnej hasič s tím nemá problém.Jinak ladění radiostanic taky není problém, kdo chse ať si to odzkouší, spousta lidí pak přijde na to, že je lepší ponecat původní nastavení od spojařů.....
-
Je to tady snad diskuse o radiostanicích, tak proč to do placu nehadit, je to radiostanice a myslím, že pro hasiče ideální - velikost, intel.nabíječe,konečně něco co všem prodlouží životnost baterek, známe to - u zásahu 2 hodiny a šup rádio na nabíječku - NICD baterky u gp300 trpěli a trpěli.Mototrbo je na delší pokec a já to tu tak beru, zbýrejme informace, házejme do placu nápady, zkušenosti, poznatky, jenom tak si myslím, že každej najte to či ono řesšní a diskuse je to pravé jak toho dosáhnout, nikomu nevnucuji své poznatky a nápady, jen je veřejně písnu a je to, každý ať si to přebere jak potřebuje. Jsem uživatel radiostanic každej den a právě proto chci o této problematice vědět víc, jen zkušenosti z nás dělají odborníky. Kolikrát jsem se setkal s technikem renomované firmy, který nevěděl ani to co já, ato je to jeho denní chleba..., tak jen pro vysvětlení....
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Vertexy mám zatím jen dva přenosné, VX-146 a "divizní" Yesu FT-60, zbytek jsou většinou motoroly... kdyby to s dodávkami do ČR nebyla taková bída, měl bych Vertexů asi víc, ale ten GES mě s těmi dodávkami docela štve. Chápu, že pro VS jsme malý odbyt, takže nějaké objednávky z ČR v počtu několika kusů nikdo neřeší a když holt něco zbude, tak nám to pošlou... ale po zkušenostech s přijímačem v relativně levném "multiband receiveru" FT-60 už bych se u nich nebál ani vyložených low-cost mašin.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Jen mě mrzí, že u FT-60 nějak nepřišli na to, že v semiduplexním provozu taky na převaděčích existuje jiný PL na vstupu a jiný na výstupu... v ČR dost časté řešení, v Japonsku asi sci-fi. Tím více mě to překvapuje, že v kombinacích PL a DPL a iPL a iDPL to mají docela zmáklé, ale PL-PL jim nějak nevoní. Nebo už se jim to tam "nevešlo"? Jak to mají ty čisté profiny?
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky