vysílačky
-
Příspěvek od Luboš Klobása » 12.05.2008 15:24
Mě něco povídej o RCS. O tomhle větru vím také svoje. Bohužel já ani ty s tím bohužel nic neuděláme. Setkávám se s tímto problémem každý třetí den a následně doma u dobráků. Každopádně nikomu nic nenutím ani nedopuručuji, každý má svůj rozum. Jo jinak bych rád kdybys mi tykal:))) Třeba bude nakonec největší kup HYT - 700. A ne nějakej polskej šunt od Motoroly.))
-
Příspěvek od lucky ducky » 12.05.2008 15:24
Az budu na Melniku, dam dopredu vedet, muzem dat kavu, nebo tak neco. Klidny vecer.
-
Příspěvek od Petr Juříček » 12.05.2008 15:24
Chlapi,potřeboval bych poradit solidní firmu na prodej vysílaček Motorola GP 340.Já vím,že jich je spousta,ale každý máme zkušenosti s někým jiným.Chceme koupit vysílačky z dotací.Jsme ze Stř.kraje .Děkuji moc.Petr
-
Dostali jsme pár nabídek ,ale chtěl bych znát Váš názor.Dle mého názoru a i jiných je Motorola zatím nejlepší výběr.DO CP340 se my moc nechce a o HYTU nemluvě.Dík
-
-
Petře napiš mi na lubos.klobasa@vsetaty.cz a domluvíme se spolu. Myslím, že budete s mojí nabídkou spokojeni. Pokud se přidají i další sbory ze Střed.kraje tak není problém. Pokud bys nevěděl kdo jsem, tak jsem tě potkal na vojně a nedávno na SOISU v Mladé Boleslavi. A pro kachnu: není problém pokecat. Ukážu ti jak se z operačního střediska rázem stala místnost pro dozorčího:)))))
-
Příspěvek od Milan Colorman » 12.05.2008 15:24
Paklize mate GP340 za cca 6000, pak neni co resit. Kazdopadne by mne dost zajimalo, co mate proti HYTum? Porad jen slysim at se toho nekdo vyvaruje, o HYTech ani nemuve... ale v celem foru jsem nenasel jediny racionalni argument PROC. Sami jich par mame a jsem ve spojeni s dalsima par jednotkama, ktere je pouzivaji, zavadovost zatim 0 (me uz spadla z Tatry), vydrz baterek cca o 1/3 vetsi nez Morotola funkcemi shodna s GP340... Zacinam mit pocit ze tady na tom foru lobuji vyrobci a delaeri, ale nejde o uzivatelskou stranku veci.
Petre Juricku, proc pises "o HYTech ani nemluve"? Mas je? Zkousel jsi je alespon v praxi? Mas tedy s nimi nejake negativni zkusenostI? (jake) Nebo jen poslouchase bachorky tveho kamarada dealera Motoroly a papouskujes to co Ti nabulikuje?
Bud se tu budeme bavit o vecech ktere mame, ktere pouzivame a mame s nimi zkusenosti, nebo muzeme pokracovat ve smyslu JPP - kamaradova manzelka ma pritelkyni a jeji tchan rikal........ V tomto pripade pak cele forum pozbyva smyslu, protoze zde pak budou lobovat vyrobci a delaeri, jejichz cilem je prodat za kazdou cenu, kazdy si bude chvalit sveho kone.
p.s. podotykam ze argumenty jako ze se to dela v cine, Motorola je zabelhla .... neberu. V Cine a Malaisii se dela i Motorola, to ze je zabehla je jen tim ze zde ma jiz dlouhou dobu dealery, coz nikterak nemuze ovlivnit kvalitu jejich vyrobku, natoz pak kvalitu vyrobku konkurence, ktera se na trh teprve dotava.
-
Příspěvek od Dedek Vladimír » 12.05.2008 15:24
Nechci hodnotit radiostanice, protože více jak 15 let používáme Motorolu. Píšeš i přesný typ co sháníš, tak předpokládám, že už máš vybráno. Doporučím Ti tedy firmu, která nám kromě prodeje zajišťuje i pravidelný servis a musím říct, že jsme s ní velmi spokojeni = rychlost, spolehlivost, cena. Koukni na www.cettra.cz
-
Chtěl bych jenom podotknout, že nejsem žádnej prodejce firmy. Jsem pouhý velitel JSDH a chci tímto šířit nabídku firmy, kterou dostalo naše JSDH. Myslím, že by byla škoda toho nevyužít. I tak mají JSDH problémy s penězi, tak proč podporovat firmy a jejich rabaty.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:24
Náhled na tuto problematiku trochu odjinud:
http://www.cbradio.cz/forum/read.php?25,51819
Btw... tohle tu stejně nevyřešíme, rozhodne o tom čas. Tedy, stálo by za to to rádio prohnat nějakým pořádným měřícím pracovištěm (výbava takových pracovišť jde ale leckdy k milionovým hodnotám) a trochu jí tam také prozkoumat vnitřnosti. Je ale známý fakt, že mnohé fabriky v Asii a na Dálném východě vyrábějí po určitou denní dobu zboží pro věhlasnou značku - no a po zbytek času mastí to samé (leckdy tomu drze ani kabát nezmění) s nějakým tím jejich logem z rozsypaného čaje. Případně to alespoň zdatně okopírují a vrazí do podobného deklu.
No, přečtěte si tu diskusi, odkaz výše.
-
Děkuji Vám velice za vaše názory a rady.Když čtu všechny příspěvky ohledně vysílaček,tak opravdu nevím,kdo je dealer akdo ne.A abych odpověděl p.Colormanovy:Já vycházím ze zkušeností kolegů od HZS .Myslím si také,že je lepší mít sladěnou jednu značku auto+ručka.Chlapi z HZS i od vojáků mě spíše dopuručují Motorolu.Já vím,že je finančně dražší,ale již jsem se několikrát sám přesvědčil,že je lepší si připlatit a mít značkovou věc,než náhradu byt levnější.Je také na druhé straně pravda,že jsou dávno pryč doby,kdy si člověk koupil značkový výrobek třeba s Německa a většina věděl,že kupuje kvalitu.Dnes se součástky a komponenty vyrábějí po celém světě včetně bambusových království a pak se to pod značkou prodá.Já jsem s Hytama nemám zkušenosti,pouze s Motorolama,Maxonkama a Kenwoodama.Ale od toho jsou diskuze,kde by člověk měl najít to pro něj nejlepší řešení.
-
Dik za tan odkaz... Uz jsem se bal, ze jsou moje zkusenosti vyjimkou... ))
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:24
Mno, otázkou je taky životnost těch stanic. Motoroly řady GP/GM300 fungují mnohdy už mnohem více, jak deset let (i když s vyměněnými akumulátory u řady GP) - otázkou je, zda stejnou životnost (či spíše životaschopnost) budou mít jak Motoroly nové, tak třeba tyhle čínské HYTy.
-
Nojo, ale nad touto otazkou si budeme moci popovidat nejdriv za 10 let Nicmene moje zkusenosti jsou takove, ze kdyz neco elektronickeho vydrzi pul roku, pak uz to vydezi vecne.... doby elektronek a vysichajicich kondenzatoru jsou nenavratne pryc.
-
to bude s HYTem cenove. Vsichni se ted predbihaji s cenovymi nabidkami napr. HYT za 5.000,- bez DPH a najednou tady vidim banner Akce - 20%. Jak to ten DCOM myslel. To jako podrazi jeste sve dealery nebo co. Nejak mi to prijde jako urvi, co muzes. Teoreticky by na tom jako dobraci meli vydelat, jako ze dostanou nejlepsi nabidku, utratej nejmin penez apod. Ze bych si tim ale byl jisty, to tvrdit rozhodne nemohu. Jen tak mimochodemGP 340 za cca 9.000 bez DPH je slusna cena za slusnou radiostanici. Oni si musi i jednotlivi distributori a dealeri udelat poradek v tomto byznysu. Cesta vzajemneho podhazovani je cestou do pekel.
-
Příspěvek od Petr Lebloch » 12.05.2008 15:24
Pokud da krajsky urad obci ucelovou dotaci v presne stanovene vysi a v pruvodnim dopise (který starosta kazde obce obdrzel) jsou napsány dva typy radiostanic, pro ktere je dotace urcena (MOTOROLA GP340, HYT TC700), pocet radiostanic, ktere musi byt za uvedenou castku nakoupeny a upozorneni, ze v pripade nakupu drazsi radiostanice si musi obec rozdil v cene doplatit, pak neni o cem diskutovat.
Ma cenu diskutovat pouze o typech radiostanic HYT TC700 a MOTOROLA GP340 (pri kontrole vecnych prostredku JSDH by mohly vzniknout problemy). Je jeste tretí moznost (na kterou je v dopise hejtmana Stredoceskeho kraje upozorneno) - pokud ma JSDH v dlouhodobem vyhledu zajisteno radiove spojeni u zasahu, muze byt dotace vyuzita k nakupu jinych vecnych prostredku pro JSDH (je ale treba upozornit, ze ctyrkanalova radiostanice a radiostanice bez selekivní volby pozadavky dlouhodobeho vyhledu nesplni).
Muze se vyskytnout otazka - proc vyly vybrany typy GP340 a TC700? Je to proto,ze jsou dlouhodobe vyzkousene v podminkach HZS Stredoceskeho kraje!
MOTOROLA GP340:
Pozitiva - u HZS Stredoceskeho kraje sesti lety proverena radiostanice s minimem poruch
Negativa - problemy s rozdilnymi SW verzemi u radiostanic s ruznym datem nakupu a od ruznych dodavatelu, drahe programovaci SW a HW = neumoznuje vybavení kazdeho "okresniho" HZS pro zmeny programovani radiostanic SDH, drahe prislusenstvi radiostanice, vetsi rozmery a hmotnost radiostanice. Zaruka u jednotlivych prodejcu 12-30 mesicu na radiostanici, u bateií 6 až 20 mesicu a hrani si se slovicky, kdy neni jasne, zda jde o garantovanou zaruku ci reklamni udaj. Cenu radiostanice znate z aktualních nabidek prodejcu.
HYT TC700 :
Pozitiva - radiostanice (2 ks) jsou od rijna 2006 v pouziti vyjezdovymi hasici na PS1 Kladno spolu s rdst MOTOROLA GP340. V provozu radiostanic TC700 se nevyskytl problem. Jsou mensi a lehci (v porovnani s GP340), nizkofrekvencni vykon je vyssi (reprodukci dobre rozumi i strojnik u bezici CAS), vydrz baterie je velka, maji vicefunkcni tlacitka (kratky a dlouhy stisk - zatim nebude vyuzito), cislo kanalu a
stav nabiti baterie oznamuji cesky ("bojovy", "zasahovy" bylo z praktickych duvodu zatim odmitnuto) - audio indikace nastaveneho kanalu je povazovana za prvek bezpecnosti zasahujiciho hasice ve ztizenych podminkach, bude jednotna SW verze (i u rdst pozdeji dokoupenych), prislusenství radiostanic je vyrazne levnejsi, maji velmi
levny legalni programovaci SW/HW, kterym distributor zdarma vybaví jednotlivé "okresní" HZS = zmeny v programovani radiostanic JSDH provede blizky "okresni" HZS. Zaruka na radiostanice je 3 roky, na baterie 2 roky. Cena radiostanice je nizsi nez u GP340.
Negativa - v provozu radiostanic na HZS Kladno nebyla zjistena (omlouvam se - verohodnejsi by bylo uvest neco negativniho)
Mohl by se vyskytnout problem s rdst, ktere nejsou dovezeny autorizovanym dodavatelem. Velmi snadno se pozna - radiostanice musi mluvit cesky (uvedte jako podminku pripadneho nakupu)!!!
Zasvecenejsi by mohl polozit otazku - proc tedy nekupujete ve Stredoceskem kraji pro hasice TC700? Je to proto, ze vybavenost radiostanicemi hasicu v kraji je skoro uplna a bylo by neuvazene narusit jednotnost typu radiostanic v kraji 15 ks jinych radiostanic, ktere potrebujeme jeste dokoupit. Pokud by slo o vyznamnejsi pocet radiostanic pro hasice (od 40 ks), nevahal bych s postupnym vybavovanim (a obmenou) radiostanic u HZS Stredoceskeho kraje modernejsim typem TC700. Obdivovatelum Motorol bych rad nabidl vymenu vetsiho mnozstvi GP340 za TC700, ale to asi nebude oboustranne administrativne prijatelne reseni (kdysi jsme takto v rámci krajů menili Bendixy za Maxony).
Z uvedeneho je zrejme, ze aktivne spolupracuji na zalezitostech kolem lonske i letosni dotace radiostanic pro JSDH Stredoceskeho kraje. Verte, ze to neni jednoduche. Je to prace navic a zajmy nekterych prodejcu jsou diametralne odlisne od pozadavku hasicu. Je mi lito, ze nemohu zverejnit rozsahle vyhodnoceni nabidek jednotlivych firem - jedna se o interni material HZS Stredoceskeho kraje. Prispevky
od nekterych ucastniku v probihajici diskuzi by se pak staly ponekud usmevne.
Diskutovat o poctu kanalu, selektivni volbe, uvedeni v databazi CTU, vracenych rdst z Polska, o pochybne jakosti cinskeho zbozi, pripadne o skutecnych majitelich firmy Motorola vzhledem k astronomickym ztratam na projektu Iridium v souvislosti s hejtmanem jasne vymezenymi (a jemu HZS Stredoceskeho kraje doporucenymi) typy radiostanic nikam nevede. GP340 i TC700 jsou v databazi CTU uvedeny jako
radiostanice pro profesionalni pouziti (na rozdil od jinych typu radiostanic v diskuzi zminenych).
Kazdy hasic (na rozdil od prodejce) jiste pochopi, ze uvedene striktni vymezeni techniky ma radu praktickych duvodu (za jeden z nejpodstatnejsich povazuji jednotne programovani v jednotne SW verzi u TC700 co nejblize jednotlivym JSDH) - v neposledni rade i vyrazne levnejsi nakup nahradnich dilu (baterie, pripadne ruzne prislusenstvi) pri jejich budoucim hromadnem zajisťovani.
Ucelem tohoto ponekud delsiho prispevku bylo informovat cleny JSDH Stredoceskeho kraje - obdobne informace maji i jednotlivi "okresni" spojari HZS ve Stredoceskem kraji. Pocitam s tim, ze nekteri prodejci toto nebudou ochotni akceptovat a budou se dale pokouset na ukor hasicu prosazovat vsemi prostredky pouze sve obchodni zajmy.
Doporucil bych vsem velitelum JSDH a starostum obci - nez zacnete objednavat radiostanice, prectete si pozorne dopis od hejtmana Stredoceskeho kraje a peclive rozvazte nakup. Dotace KÚ Stredoceskeho kraje v r. 2006 a 2007 do spojení pro JSDH je minimalne na 10 let. Je dosti kratkozrake uvazovat tak, ze si urychlene za 2000Kc/ks opatrim predepsany pocet GP300 (vyrobenych pred 10 a více lety), tím budu mít spojeni u zásahu zajisteno, za vsechny penize z dotace nakoupim dalsi vecne prostredky pro JS|DH a budu se blahove domnivat, ze je na dalsich 10 let se spojenim vystarano.
Petr Lebloch
HZS Kladno
-
napsal jste to hezky. Jeste napiste, kdy hodlate zavest ve Str.kraji Select 5 a pro koho. A prosil bych o vysvetleni, proc se loni s velkou slavou rozdavali dobrakum v Praze CP040 a Gp 340 (jedna pro velitele kazdeho sboru) a ted se prosazuje Select 5 pro kazdou rucni stanici ve Str. kraji. Mne to pripada jak v Kocourkove. Celkem spravne jste naznacil jiste zajmy jistych skupin, zbyva se jeste zminit o zajmu skupiny HZS Str.kraje se sidlem v Kladne. Sice jsem vetsim "fandou" Motoroly, proto moc nerozumim tomu, ze neni jednoznacne dano co a pro koho. Jak se ma starosta prumerne obce vyznat v tom, ze mu na stole lezi 5 nabidek na CP 040, CP 340, GP 340, CP 140,HYT TC-700 aj.
Vyhraje cena? Nebo kvalita? Nebo kompaktibilita? Nebo uplatek? Nebo par panaku s nekym, kdo rozhoduje? A o cem rozhoduje ? Jestli nechcete ventilovat zde otevrene, muzem i na mail. Klidny vecer.
-
Proč mám pocit, že všicni IT technici okresů (spojaři) preferují danej typ radiostanice? Ono to z učiliště není tak daleko do sídla firmy. Že by ve firmě figuroval někdo od HZS?? Ale to vlastně od nového roku nejde. Možná to bude někdo z civilu, asi náhoda.)
-
S tím programováním to myslíte vážně? Opravdu je tato částka tak vysoká?? Škoda, že nejde dohodnout za odebrané radistanice programovací přípravak zdarma. ))) Ale ono jde!!!!
-
hrozne rychle zapominaj, neni to ani 5 let, co byli vsichni spokojeny, jak se skvele programuje GM 300, pak se tak nejak vyparil DOS, vsechno zaclo fungovat na Widlich a najednou to byl pro nekoho hroznej vopruz, zvlast, kdyz komp urcenej na programovani byl nacpanej vsim moznym (fotky MP3 apod) prepinat do DOSu, pokud to danny technik vubec dokazal. Mame mustry, podle nichz se vse kopiruje, ale zapojit trochu rozum a necim se chvilku proklikavat, je otrava, takze vsem radeji doporucime to, co umime. Smula je, kdyz toho moc neumime. Samozrejme byl na GM300 soft i pod Widlema, ale byl takovej hnusnej a zelenej a blbe se ovladal a vubec, ze jo.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky