vysílačky
-
Příspěvek od Vaclav Lasica » 12.05.2008 15:20
Tak jsem nekde videl, ze software a kabel pro programovani stoji jen 1200Kc...
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:20
To už se dá skousnout. Obzvláště, máte-li těch stanic víc. Nechte si to nastavit u někoho, kdo má k tomu autorizaci, ať nemáte problémy. Další informace kdyžtak po emailu, ale jedu teď pryč, tak odpovím až po neděli. 73!
-
Příspěvek od Jiří Brzobohatý » 12.05.2008 15:21
Na obci se válejí dva kusy jakýchsi starých vysílaček Tesla zbylých po SSM (nebo tak něco), není na nich napsaný žádný typ, krabička velikosti krabičky od Apetita, vpředu uprostřed velkých přepínač na zapnutí a hovor, výsuvná teleskopická anténa, napájení 6 ks tužkovek. Nemáte někdo ponětí co to může být za typ, na jaké pracují frekvenci ev. jestli se ještě vůbec můžou používat? Nerad bych někomu vlezl do pásma, ale zase je škoda je aspoň nevyužít třeba na soutěže apod.
-
Příspěvek od Radek Luža » 12.05.2008 15:21
Jedná se o vysílačky PR 35, nevím jak jinde ale v našem kraji je od " myslím že" 1.1.2006 zakázáno tyto vysílačky používat protože došlo k rozdělení jedné frekvence na těchto vysílačkách na dvě a tyto vysílačky zřejmě nejdou tady na ten způsob přeprogramovat, takže vpodstatě pokud bys tu vysílačku použíl tak budeš vysílat na dvou kanálech zároveň a to tak že tě stejně nikdo neuslyší ale navíc budeš blokovat dva kanály. Doporučuju ti zavolat si na váš územní odbor a zeptat se technika spojové služby jestli je můžeš používat ale já si myslím že ne, pokud teda u vás došlo ke stejnému rozdělení kanálů.
-
Příspěvek od Jiří Brzobohatý » 12.05.2008 15:21
Dík, ale to asi nebudou ony. Hledal jsem fotku té Pr35, ale nenašel, zato jsem náhodou našel fotku těch našich, měly by to být VKP 050. Podle popisu na nějaké CB stránce vysílají v CB pásmu někde okolo 27Mhz, takže by ani dnes jejich příležotostný provoz neměl nikomu vadit. Snad.
Jen pro ilustraci odkaz na foto:http://www.sbazar.cz/img//big/39/665939_1.jpg
-
Příspěvek od Vladimír Vozka » 12.05.2008 15:21
kluci, mam prosbu. nemátě někdo starší přenosnou a nakodovanou vysílačku na prodej? jde mi jen o to abych mohl poslouchat dění u zásahu a tak. mluvit nebudu. dík
-
Příspěvek od Jaroslav Tesař » 12.05.2008 15:22
Čauwes kolegové potřeboval bych návod na MOTOROLU GP 300 nebo aspoň jak se nastaví skenování (pouze vybraných kanálů) nebo eventuelně odkaz na některou diskusi kde se to probíralo. Předem děkuji.
-
Příspěvek od Štěpán Klička » 12.05.2008 15:24
Jednotky JPO III středočeského kraje se konečně dočkaly dotace na ruční radiostanice,kdo ještě neví,kolik jim středočeský kraj nadělil,najde to v usnesení ze září - zde je odkaz
Mezi 'postižené' patří i naše jednotka,na 4 ks radiostanic dostaneme cca 25 000 Kč.Na Motoroly GP 340 nám to nestačí,Kenwoody TK2202 jsou sice levnější,ale také to na ně nestačí.Dostali jsme pár nabídek na Entel HX 421,Icom IC-F15 a HYT TC700.Icomy jsou asi dobré,ale spíš radioamatérské,Entel je malý a vzhledem k té klávesnici a displeji asi méně blbovzdorný.Nejvíc se mi asi zamlouvá ten HYT TC700,také cenově se do toho vejdeme.Máte s ním někdo zkušenosti?Myslím tím co do spolehlivosti,výdrže aku a odolnosti.
-
-
-
Příspěvek od Milan Colorman » 12.05.2008 15:24
Byl tu dotaz na HYT TC-700. V soucasne dobe je mame a zkusenosti jsou vynikajici. Paklize to porovnam s Motorolou GP380 tak vyrazne mensi, vejde se v pohode do kapsy monterek. Hlasitost je minimalne takova jako u Motoroly, na rozdil od Kenwooda, ktery pri plne hlasitosti znacne zkresluje. Neni problem rozumet i u bezici PS12. 1700mAh dela svoje, vydrzi to cca 2x dele na baterkach nez GP360. Uz se mi povedlo to hodit do kade (hned jsem to vylovil a normalne chodi dal. Popisu par dalsich vyhod jen zkratkovite:
- Nabijec je napajeny z 12V, kdyz si udelate kablik do zapalovace auta (pripadne ho koupite) je mozne nabijet baterky i u zasahu
- levne prislusenstvi, napr. Lion baterka za 1000, externi mikrofon za 900, hrdelni mikrofon pro pouziti s dejchakem za 2500... coz je o polovinu mene nez u Morotol.
- cena, vejde se pod 6000 bdph, v podstate, za 1ks Motoroly mam 2ks Hytu
- cislo kanalu to odrecituje, (zatim jen anglicky, pripravuje se verze s cestinou a s tim ze to bude hlasit - "bojovy, zasahovy, ....) clovek potme nemusi hledat kam se ma preladit
- pouziva SMA anteni konektor, tak ze je mozne va aute s redukci za 100Kc pripojit bez problemu externi antenu.
Poruchovost je zatim nulova. Tot par zkusenosti za dobu co je mame nasazene.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:24
SMA konektor je zhůvěřilost a kdo to vymyslel, ten by zasloužil. Bohužel se toho všichni chytili, protože je menší, než ty předešlé (TNC, BNC). Přenosky od Motoroly se ale také dají připojit k velké anténě, bohužel je k tomu potřeba redukce, která (protože je to totální atyp) je velmi drahá (a ještě se nepříliš snadno shání). Holt motorola si za všechno nechá pořádně zaplatit, ale ono to má své opodstatnění.
-
Z vysokofrekvencniho hlediska je SMA lepsi nez ta redukce kterou ma motorola. Impedancne 50 ohm je az k antene, u Motoroly ta redukce vypada jako 3,5 mm Jack do wallkmana coz je z VF heldiska zhuverovost. Jediny rozdil tedy muze byt v mechanicke odolnosti. Jakmile uvidim alespon dva pripady ukrouceneho SMA konekrotu, stotznim se s tim, ze je systeme ala Motorola lepsi. Aby k tomu doslo, bylo by nutne SMAcko pretrhnout (prumer zavitu je tusim totozny s 6mm sroubem) I kdyz stanice spadne primo na antenu, diky jeji pruznosti a mensi hnotnosti nebude SMA nijak vyrazne namahan. A co se tyce ceny, naprosto souhlasim, veskere prislusenstvi k Morotolam je nechutne predrazene.
-
Na konektoru mi nezáleží,ručku potřebuju mít v kapse a ne v autě,tam mám 256 kanálovou GM360.Hlášení bojový nebo zásahový také nechci,kluci by z toho měli v hlavě bordel.Naučil jsem je používat písmenné označení kanálu,tak jak je to v řádu ARS,GM360 je takto zobrazuje a na ručce mám nalepenou tabulku,pod jakým číslem je ten který kanál uložen.Hrdelní mikrofon taktéž není nutný,přes průzvučnou vložku masky CM5 je rozumět dobře.Jediné příslušenství,které bych asi potřeboval je anténa (už jsem v práci také jednu nalomil) a náhradní aku.Cena za anténu cca 200 kč,aku kolem 1800 kč.Aku lze i repasovat,dělá to Bateria Slaný,cenu bohužel neznám.Chci prostě odolnou,spolehlivou a blbovzdornou radiostanici.Motorola je osvědčená,používám ji v práci a nedám na ni dopustit.HYT je čína,skoro nikdo to nezná,tak se toho trochu bojím.Uvidím,na co radu obce nakonec přesvědčím.
-
Že by se konečně sehnaly krátké tovární antény se SMA na profi pásma k našim FT60 ???
Už rok se za něco takového modlím,když mi čumí z horní kapsy ten 40 cm Diamond SRH 771,tak to je o vypíchnutí oka a když jsem ji dal do kapsy na boku,tak jsem ji dokonce dvakrát zabouchl do dveří u auta ))
-
Bohuzel Te asi zklamu. Kvuli odolnosti se ted u profi stanic pouzivaji SMA, ale v obracenem gardu. Je to z duvodu, ze SMA samicka ktera je ve stanici ma velmi tenkou stenu mezi teflonem a vnejsim zavitem. Jakmile stanice nesikovne spadne zlomi se konektor a stanice jde do opravy. Jakmile je ve stanici samecek, neni problem udelat masivni valec s vnitrim zavitem, kdyz uz to ma ulitnout, tak se poskodi jen antena. Nazorneji je to videt na http://www.2u.cz/HZS/sma.jpg kde jsem vyfotil kenwooda, HYT a Motorolu GM380. U te je pekne videt jak je prstynek se zavitem tenky... moc bych nesazel na to, ze to vydrzi min nez SMA samecek.
Jo a k tem Motorolam, podle roku vyroby se vyrabely v Malaisii, Thaiwanu a Číně. Schenzen v Cine je v soucasne dobe neco jako pro IT Silicon Valley. Jsou tam nejmodernejsi fabriky, kam jezdej nakladaky s piskem (z neho se dela kremikna polovodice) a odvazej se hotove elekronicke zarizeni ktere si pak renomovane firmy polepuji vlastnimi logy. V Evrope ani v USA se az na vyjimky zanda spotrebni elekronika nevyrabi.
Nicmene uvidime, mame jak GP380 tak HYT TC-700 cas ukaze
-
No nevadí.S tou čínou souhlasím,už se tam vyrábí kde co,snad na všech značkových věcech je něco z číny.Občas je to z číny komplet všechno,včetně té samolepy,kterou tam lepí renomované značky ) Na fotce ten HYT vypadá docela solidně.Koukám na toho kenwooda,to je profi stanice? Jestli ano,tak jsi mě s tou anténou zase tak moc nezklamal.
Jo a Milane,trochu si oprav nastavení web serveru,dnešním dnem mám ve své databázi volacích znaků JPO další přírůstek - PPA7xx )
-
Dik za upozorneni... mam to tam spis jako sklad, uz je to opraveno. Bohuzel neni to profi, je to Kenwood TH-D7. U zasahu jsem ji mel jednou, poprve a naposledy. Fungovala dobre, krome toho ze je z toho repracku v hluku prd slyset, jinak jen jsem jen utrhl klip za opasek a zle poskrabal displej
-
Příspěvek od lucky ducky » 12.05.2008 15:24
SMA konektory k antenam (samec na tele a samice na antene) se delaji nejmene od modelu MX1000 (mluvim o Motorole), maji ho MTX 838, GP 900 a urcite mnohe dalsi. Staci si jenom vybrat. Z hlediska napajeni nabijecu 12V z auta pres CL-konektor lze vyuzit jakykoli rychlonabijec pro radu GP, MTX, CP. Nevim na co potrebuje dobrak (ale i vetsina profiku) na rucce display, kdyz stejne pri zasahu nema cas na nej koukat. Vy potrebujete zmacknout a mluvit a ne se kochat modre, zelene, oranzove nebo zlute podsvicenym displayem. Obcas mi chlapci prijdete jako banda deti na piskovisti, kde se kazdej chlubi svym kyblickem a babovickou. Byly dany parametry, co maji splnovat radiostanice pro hasice, tak se toho drzte. Myslite si, ze spravci radiovych siti u HZS budou vlastnit vsechny mozne interfacy a programy pro vsechny mozne typy stanic ? Kazdy z nich vam rekne: Motorolu ti naprogramuju, mozna i opravim, ale pokud mas neco vlastniho, tak si to programuj a servisuj, kde chces, ale beda, kdyz to nebude podle pravidel. Nejsem a priori zastancem Motoroly, ale jde o servis, zazemi, prislusenstvi, komponenty, software a zkusenosti. Aby se Vam pak z usetrenych stokorun nestaly tisicove vydaje navic.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky