Mečová pila
-
Příspěvek od Petr Jech » 12.05.2008 15:18
No...koupili jsme ji nedávno jako vybavení do TA VW Trasporter. Viděl jsem s tím dělat jednou a moc se mi to líbilo. Je fakt že jsme koupili v provedení s kabelem, bateriová je o něco dražší a my vozíme v autě i centrálu a 100 metrů kabelu....takže jsme volili podle toho....
-
Příspěvek od Martin Tonhauser » 12.05.2008 15:18
Naše jednotka vlastní mečovou pilu od firmy DeWald nebo tak nějak. Máme ji už druhým rokem a co se týče práce s ním tak výborná. Nahradila nám svým způsobem flexu k DN, která na tyto účely není příliš dobrá jelikož dost jiskří, ale ta mečovka při řezání jakéhokoliv železa vůbec nejiskří. Použili jsme ji při několika požárech na rozebírání konstrukcí a fakt je skvělá mašinka někdy celkem solidně nahradí i motorovou pilu (ne samozřejmě na spadlé stromy přes cestu), ale vyřezání díry do plechové střechy ideál. Cena byla kolem 30 000 Kč.
-
Příspěvek od Dedek Vladimír » 12.05.2008 15:18
Tuhle mašinku máme už rok a maká bezvedně. Je to v aku provedení s dvěma bateriemi. Na jednu baterii to maká cca 20 min. Zkoušeli jsme porcovat auto v porovnání s hydraulikou a časově to bylo skoro stejné. Je pravda že co DN to pilový list (cca 18,-) A navíc jsme se tak nedřely, protože ta pila váží cca 2,5 kg. Máme jí od Zahasu a tuším že stála okolo 20000,- i s příslušenstvím.
-
Příspěvek od Petr Jech » 12.05.2008 15:18
Jak už jsem psal, máme tuto pilu....a s úžasem sleduju ty cifry které tady létají. Ryobi je značka japonského profi nářadí, kvalitní, k pile je přepravní kufřík, příslušenství, náhradní pilové listy a dali jsme za ni kolem 4500,--Kč ! Je pravda že není bateriová, proč jsme volili tuto jsem vysvětloval v minulém příspěvku....20000,--, 50000,-- jsou docela šílené ceny....Kluci ze stanice HZS se kterými tady "bydlíme" dostali bateriovou pilu s komplet přísdlušenství tuším za 10000,--
-
Příspěvek od Jirka Smolík » 12.05.2008 15:18
Tak nevím co jsi mám myslet, ale při přečtení Tvého článku opravdu žasnu.Nevím jak jste Vy zkoušeli aku pilou rozporcovat auto a bylo to časově stejné jak hydraulikou, ale když budu stříhat kombi -nástrojem auto tak mám dnes silné,rychlé a hlavně kvalitní zařízení, které (asi) bohužel žádnou pilu nenahradím.A dále zde píšeš, že se u DN nedřeš,to Máš sice pravdu, ale z nůžkama udělám většinou vše včetně rozpínání, ale z pilou můžu opravdu jen řezat plech,ale pozor není každá DN jen ťukanec, kde jsou ohýbané jen plechy.
-
Příspěvek od Cavaluzzo » 12.05.2008 15:18
Tak sem se dneska díval po internetu na ceny a parametry různých pil různých značek, běžná cena elektrických mečovek od firem DeVALT a Milwaukee se pohybuje zhruba od 7000,- víš. Aku pily se pohybovali řádově od nějakých 13000,- nahoru. Co do výkonu, nejsem sice žádný odborník, byli na podobné úrovni. Co se týče pil od firmy Ryobi, tak na to sem taky koukal. Mečovka od této firmy se opravdu dá sehnat od 3500,- ale je zde podstatně menší výkon podle mě.
Jinak dík za rady, narazil sem na tento nástroj nedávno a myslím, že za ty peníze to může být velice užitečný pomocník u JPO.
-
Příspěvek od Pavel Siegel » 12.05.2008 15:18
máme pilu Milwaukee na 220V a jsme s ní nadmíru spokojeni. Náme i hydraulické vyprošťování a vše má své výhody i nevýhody. Třeba zadní dlouhej sloupek (např. Š120) musím nůžkama stříhat na dvakrát a s pilkou obřežu během té doby celou střechu. Suprově to řeže cělní lepené skolo.
V případě nutnosti rozbiju boční skolo a uříznu dveře u pantů od vrchu až dolů a ty pak otevřu (sice naopak )
Dá se stím přijít a zabodnout do plechu a řežu třeba od prostředku kapoty.
Nedělá to takový hluk jako rozbrus (to vyprošťované osádce vozidla na psich. taky moc nepřidá), plátek stoji cca 20 kč a dá se stím řezat cokoliv.
-
Příspěvek od Krtek » 12.05.2008 15:19
Ahoj. Máme u nás mečovou pilu od Dewaulta. Je to akumulátorovej typ. Zatim s tim u nás nemá nikdo žádnou zkušenost. Jen co se zkoušelo na autovracích při soutěži ve vyprošťování. Funguje to docela dobře,uřízne snad cokoliv, ale dělá hroznej rambajz a člověk to musí pořádně držet. Podle mě je to docela dobrá , ale drahá hračka , která je určená jen na určité speciální technické zásahy. Máme ji na stanici asi 3.rok a u kšeftu ani nevim jestli ji někdo použil.
-
Příspěvek od Petr Bohanes » 12.05.2008 15:19
Zdravím, u nás máme mečovku (na baterku)něco přes rok, jsme JPOII. a spokojení jsme s ní nadmíru. Z hydrauliky máme jen malýho Lukasa s ruční pumpou, s kterým dá vyprošťování hodně práce. De Waltka je proti tomu úplně super, rychlá práce, přesný řezy a zvládne to uřezat cokoliv - počínaje dřevem, přes kovy, konče sklem. U nás sice k bouračkám moc nejezdíme, ale využití se vždycky najde. Vřele doporučuji. I když ta cene není nic moc
-
Příspěvek od Ondřej Dostál- Oskar » 12.05.2008 15:24
Můžu se zeptat, kde jste sehnali náhradní nože na Milwaukee za 20 Kč? Co jsem se totiž koukal, tak jsem je našel od 100 Kč za kus. Teď jsme si koupili Milwaukee SSH 800 QX, takže je budem muset nakoupit.dík za odpovědi
-
Příspěvek od Petr Bohanes » 12.05.2008 15:24
zrovna včera jsem zjišťov al kolik stojí náhradní nože do De Waltky a 100kč je průměrná cena. zajímalo by m zda-li mate někdo zkušenosti s noži od Bosche, prý jsou kvalitnější než De Walt a cena je podobná.dík
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky