Zásahové obleky u SDH
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 12.05.2008 15:19
Rozhodně si nemyslím, že je to extrém či mrhání peněz. Jen jsem uvedl to, co je asi nejlepší na našem trhu. Pořídit to jde, jak zde uvedlo několik lidí, naposled Soptík HM, postupně. Kdybys pořádně četl můj příspěvek, je v něm uvedeno ..... dle financí ..... to snad hovoří za vše.
-
Příspěvek od Martin Tonhauser » 12.05.2008 15:19
Samozřejmě proti postupnému nakupování nic nemám naše jednotka to řeší úplně stejně já jsem jenom reagoval na ty přilby a boty uvedené v přízpěvku Václava Porkáta. Proti výrobkům těchto značek nic nemám, ale říkám, že za sumu, která se do toho vrazí se dá koupit i víc od jiné značky. A navíc nejsem dvakrát příznivcem Galletek mě se zdají nešikovné. Nicméně jak říkám jsou i jiní výrobci na našem trhu. Haixi jsou samozřejmě dobré boty, ale na můj vkus dosti drahé.
-
Příspěvek od simír hasič » 12.05.2008 15:19
V souvislosti s těmito články bych chtěl zmínit jednu záležitost, která mě opravdu štve a kvůli které se hádám na všch všelijakých hromadách okrsků a to je zásobování VPO. Je to v podstatě jediná firma, která má vcelku rozsáhlou prodejní síť a navíc je přes HVP přímo spřažená se sbory dobrovolných hasičů. Když tam přijdete, uvidíte max. vzorek od Taconiho, ale nevidíte žádné Firemany, Zahase a pod.. Jestliže je tam vystavených 8 druhů zásahové obuvi, počínaje Haix, přes Zemana a konče třeba Vesuvem, proč tam nedají zásahové obleky? To je věc, která mě štve. Pak se dá srovnávat přímo na místě a nemusíte potupně objíždět okolní jednotky a zkoušet si na sobě, jak Vám to padne a jak se v nich cítíte. Jestli tohle čte nějaký zástupce VPO, pak mu nahlas tady říkám, aby se styděl.
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 12.05.2008 15:19
Nevím, co je na přilbě Gallet nešikovné či co... Měl jste jí vůbec na hlavě??? Prosím osvětlit. Samozřejmě, že se dá za stejné peníze pořídit víc věcí, ale ta kvalita... Přilby Rosenbauer, Pacific atd. to jsou také velmi dobré výrobky, cenově jen o něco málo přístupnější, než MSA Gallet, to je též drahé? Boty Haix - jsou to nejlepší, co zde je. A že jsou drahé? Nesmysl. Oproti jisté české značce tam není rozdíl ani 1000,- Kč za pár. A opět kvalitu nelze srovnat. Vyhozené či zbytečně promrhané peníze to rozhodně nejsou. Ale u vás raději koupíte 5 přileb k ničemu hned, než dvě kvalitní. Tomu říkám bohatost, o botech to platí rovněž. Asi tomu nerozumím... Hodně lidí zde píše, že to a to dobrákům stačí. To je prostě hovadina na entou. Vždyť vyjíždíte na stejné případy, jako my. Tak máte mít to samé v rámci OOPP. Mají dobráci např. v Německu horší vybavení, než placení? Ne. A nemluvte mi tady o jiném systému hasičů.....
Bohdan Kalina ing. - na VPO mám stejný názor, de facto tam hasič nekoupí nic, ale civil vše, třeba ,,džíny,, apod. Byl jsem tam minulý týden pro tři banální hasičské věci, nepřivezl jsem ani jednu...... TO NENÍ DÁVNO OBCHOD PRO HASIČE !!!!!!!!!!!!! A propojení VPO s vyšší mocností SDH je taky super........
-
Co se týče přileb Gallet jsem se už vypovídal v jioné diskusi já jsem prostě zastáncem přileb Schuberth a co se týče bot já proti botám HAIX vžádném případě nic nemám, ale ty sbory nato nemají. Jsou i jiné značky jako třeba Zeman, Sam, Vesuvm, atd., ale to tady snad nemusím rozpatlávat a to, že se dostáváme do stejných sistuací jako kluci z HZS neznamená, že když nemamé to co oni tak, že tam nemůžem. Zvládnem to i s botama a přilbama jiné značky ať už jsou dražší nebo levnější. Hold každý je zastáncem něčeho jiného a tom se prostě nedohodnem.
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:19
Co se týče přileb, můžu posoudit z vlastní praxe - v práci máme Galletky (sice F2, ale komfort nošení bude stejný), u SDH máme Schubertky. Obojí výborné přilby. Co se týče bot - to je drahá záležitost, jako hlavní měřítko bych si dal, aby to mělo membránu Gore, ostatní rádobynapodobeniny, se kterými jsem se setkal (setkal jsem se se Sympatexem a Puraflexem) mi nepřišly tak pohodlné. Je fakt, že boty jsem zkoušel jenom den, ale prostě v našich Gore jsem si připadal "v suchu, čistotě a ochraně" ) Obleky jednie Firemany od Devy, uz jsem zminil. Vsechno vyse uvedene jsou moje nazory, vsichni mate povoleno s nimi nesouhlasit, abych tu zas nahodou nebyl osocovan
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:19
Musím se Vency zastat, Galleta je z vlastní zkušenosti lepší než Schuberth, ale i ta je dobrá, jinak Zemanky ani z daleka nevydrží tak dlouho, jako HAIXy, bohužel je to tak, Zemanky mi umřely u JSDH po roce a půl, HAIXy mám třetí rok u HZS a stále bez problémů.
-
Příspěvek od stofi » 12.05.2008 15:19
Podle mého by každý hasič měl být vybaven tim nejlepším co se dá sehnat a je uplně od cesty povídat něco o ll a V.Když někdo poví "nám to stačí mi jsme jenom V " tak pak nemuže povidat že JPO V jsou opomijeny a že nikam nejezdí. Jednotka JPO V je místní jednotka a zasahuje "doma"
a doma se každý chce ukázat takže dělají věci které by ostatní neudělali
"jit do baráku bez DT v bavlněných PSll,vynášet věci v rukavicích za "10Kč"a podobné věci.Takže můj názor je takový že jsou věci na kterých se šetřit nesmí ani u JPO V natož někde jinde.
Sv.Florián má už tak dost práce tak proč pokoušet štěstěnu.
-
Já nechci polemizovat. Ty boty jsou fakt nejlepší. O Galletkách si hold myslím svoje. Ale problém oblíkat 30lidí v jednotce, když na vybavení jednotky dostáváme někdy 50 někdy 100 někdy 150 tisíc taky záleží na tom kolik nám přidělí dotace na vybyvení z kraje. Obec nám dává 100 tisíc na vybavení takže o dalších 100 tisíc můžem žádat z kraje, ale nám přidělily 36 tisíc tak co chceš za to koupit. Koupily jsme 7 baterek do přileb, 4 komplety Fireman III + jedny kalhoty. Tak proto tady takový tiátr kolem toho, hold to musí někdo pochopit, když nejsou peníze, že nejde hned všechno v nejlepší kvalitě.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:19
Já tohle všechno chápu, u JSDH řešíme naprosto stejné problémy, ale speciálně co se týká obuvi, radši každý rok troje HAIXy, než čtvery Zemanky, rád bych dělal rekamu domácímu výrobci, ale nemám s jeho obuví příliš dobré zkušenosti. Ale třeba se za ty tři roky zlepšili
-
Příspěvek od Dedek Vladimír » 12.05.2008 15:19
Co se výbavy týče tak musím souhlasit s Hynkem a Stofim. Pěkně jsi to napsal v závěru příspěvku "....hold to musí někdo pochopit, když nejsou peníze, že nejde hned všechno v nejlepší kvalitě. ". Hlavně to musí pochopit lidi s tvojí jednotky, aby se nehádali jak malý kluci kdo dostal zásahový oblek dřív. A právě proto, že nejste tak bohatí aby jste si mohli kupovat levné věci, tak bych si dal na výběru kvality záležet. Ono totiž né všechno nejdaržší je také nejkvalitnější. Myslím, že u ZAHASu by jsi za stejné peníze pořídil i 5 kompletů.
-
Já teda osobně Zemany neznám já je uvedl jen jako příklad. My osobně máme boty Sam SH 323 a jsme s nimi spokojeni. No snad mě aspoň někdo trochu pochopil.
-
Já jsem zastáncem Devy a hlavně toho, když nějaké věci v jednotce tak ať je mají všichni stejné a nevipadají u zásahu, že deset jednotek a ono to jedna, ale to věc každého sboru. A k tvému přízpěku, Tak zrovna zásahové obleky již neřešíme, protože je ji téměř celá jednotka vyoblíkaná až na dva jedince to se nám již asi za 4 roky nebo 5 let podařilo. Teď je naší prioritou dokoupit ostatním boty a Hlavně přilby. Konečně se mě asi po roce podařilo ukecat velitele, aby sme koupili Schubertky a ne Kalisze, tak to se mi podařilo.
-
Příspěvek od Ondra Vajo » 12.05.2008 15:19
souhlasim stim ze by meli byt obleceni pokud jedou nekam na vyjezd od bot az po kuklu a prilbu je to kvuli bezpecnosti ikdyz nekde je to tezke kvuli financim.My pouzivem v nasi JPO II boty Zemany Vesuv a jsem spokojeni a zasahove mame od Zahasu je to komfortni a nam vyhovuji je jasne ze zase nevime jak funguji od Devy ale je to tim ze kazdy ma neco jineho z nas a tak nemuzem soudit co je lepsi.Diky Ondra
-
Příspěvek od hasicstrat » 12.05.2008 15:19
Chtěl bych kdyby mi njěkdo z Vás poradil který zákon nebo vyhláška řeší zásahové obleky.Chceme totiž po obci ,aby nám pořídila zásahové obleky.Obec tvrdí ,žeto není problém,ale zajímá je,
ve kterém zákoně nebo vyhlášce je napsáno , že hasič musí mít u zásahu zásahový oděv.
Kdyby jste nekdo věděl , kde bych toto mohl najít poraďte mi.
Dík
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz