Zásahové obleky u SDH
-
Příspěvek od Jiří Proche » 12.05.2008 15:19
Tak už dost, nesmím mačkat ten entr nebo budu v diskusi jenom já a mé RE. Omlouvám se všemm které to pobouřilo. Chtěl jsem poděkovat za příspěvky k mému dotazu. Zkrátka a dobře, když k zásahu, tak nejlépe v kompletu, ať je jakýkoliv.
-
Příspěvek od stofi » 12.05.2008 15:19
Všechno je o penězích a postupovali jsme uplně stejně jak se tady popisuje,každej rok něco. Ale při takovém nákupu by se nemělo šetřit,a jak se zde popisuje nákup kabátu a později zásahové kalhoty tak tudy bych asi nešel protože kabát a kalhoty je vražedná kombinace na pohyb.
-
Příspěvek od Tomas Baca » 12.05.2008 15:19
Když si s nákupem počkáte na konec roku a budete mít štěstí, tak DEVA F-M mívá pěkné slevy. Nám se tak povedlo koupit komplety V za cenu kabátů.
-
Příspěvek od Karla Vebrová Vebrová » 12.05.2008 15:19
Vážení panové, uznávám, že Vaše názory kopírují zkušenosti z praxe, ale já zde nyní zastupuji starnu výrobce fy Zahas a musím říct, že jste poněkud nepřesně informováni. Moc se nám líbí, že někteří z Vás uznali naši snahu o širokou nabídku a ví, že jsme schopni vyrobit obleky všech kvalit komfortu nošení. Mluvím o konfortu nošení, jelikož o shodě s EN nemůže být ani řeč. Každá cenová skupina má šanci koupit to co potřebuje.
Kdo chce Firemana V nomex DTA koupí ZAHAS VI comfort, kdo chce Tigra koupí ZAHAS Dragon, kdo chce Firemana III může koupit ZAHAS I, II, III, IV,V. Vždy je z čeho vybírat o rozdíl v cenách je myslím významný. Nelíbí se mi výrok pana Ing. Kaliny, že jsme přestali experimentovat s bavlnou. Bavlna je náš ztěžejní materiál i nadále, jak jistě všichni znalí věci ví. Bavlna je materiál nepřekonaný používaný celosvětově. Přírodní vlákno má vlastnosti, které umělina nemůže nikdy získat. Není to náš experiment, ale 100% kvalita a dlouholeté zkušenost výrobce tohoto speciálního vlákna. Nomex v nabídce máme jen pro nezasvěcené absolutisty, kteří nehodlají zjišťovat faktické vlastnosti těchto materiálů. Zájemcům můžeme zaslat kopii CD z nezávislých testů v Anglické zkušebně, která srovnává vlastnosti materiálů 3 typů.
Jakékoliv případné dotazy Vám ráda zodpovím a nezlobte se na tento můj osobní názor.
-
Které zásahové komplety jsou doplňeny protiprořezovou vrstvou?
Předem díky za odpověď.
-
Příspěvek od Adam Thomitzek » 12.05.2008 15:19
Pokud chcete srovnávat FIREMAN III 2001 s obleky ZAHAS I - V tak jste vedle. Jediné v čem si mohou konkurovat je cena. Nezpochybňuji fakt, že FR bavlna a podobné materiály splní požadavky zkoušek uvedených v ČSN EN 469. Ovšem jako „nezasvěcený absolutista“ po zásahovém obleku požaduji, kromě splnění ochranných vlastností, také aby měl co nejnižší hmotnost, co nejlepší prodyšnost a jistý uživatelský komfort. Což snad nechcete tvrdit o materiálové sestavě plošné hmotnosti 680 – 820 g/m2. Sestava materiálů použitých na Fireman III má hmotnost 555 g/m2. Kdysi jsem měl tu čest používat u podnikových hasičů oblek ZAHAS I. takže konstatuji: bavlnu už nikdy.
-
Příspěvek od martin tomášek » 12.05.2008 15:19
přesně tak nelze srovnávat FIREMAN III a ZAHAS I . ty bavlněný oblečky od ZAHAS jsou pěkný akorát tak na focení, Cena je pěkná, ale ta životnost bavlny asi nebude nějak výrazná jako u DEVY. jak dlouho vám vydrží PSII ?(bavlněné) , hasiče láká cena a nějaké kecy o testech , ale věřím praxi a ta ukazuje 100% ochranu od obleků DEVA už několika hasičům obleky zachránily život a to je nejlepší reklama ochráněné zdraví . Testy v laboratoři jsou jedna věc, a praxe je druhá a každý zásah je jiný a svým způsobem specifický to nikdo v laboratoři ne nasimuluje. Spíše bych řekl že jsou ty obleky nebezpečné. hasiči si pak troufají tak jako s obleky s materiálu Nomex, kevlar a pod a může to špatně dopadnout.
-
Příspěvek od David Pokorný » 12.05.2008 15:19
Ale ty nám tady pdeteš dohromady PSII a zásahové obleky. PSII vyrábí jak Zahas tak Deva i z bavlny nebo směsí různých materilálu např. Nomex a rovněž zásahové obleky musíš srovnávat zhruba stejné, konečně vždy záleží na koncovém odběrateli co požaduje....
-
Já dal PS II jako příklad materiálu bavlna. ... zásahové obleky jsou jasné
-
porovnával jsem životnost Bavlny jako použité u ZAHAS a materiálu NOMEX u DEVA to přeci nemůžeš srovnávat tak jak to tu bylo popisováno že ZAHAS I je jako FIREMAN III
Příspěvek od » 12.05.2008 15:19
Zdravím ,ale musím reagovat mám zkušenosti s oběma výrobci,ať už jsou to PSII tak i zásahové obleky,a musím říct, že obleky ZAHAS jsou mnohem pohodlnější, kvalitnější, stálobarevnější a lepší střih než konkurence od Devy,nehledě Deva určité doplňky použila až po Zahasu.PS II jsou taky lepší, firma Deva by se měla zamyslet nad kvalitou materiálu,protože používám několik ks různě starých od roku 1996 až po současnost a ty nejstarší jsou sice bledší,ale jako nový.Ty novější jsou jako hadr na zem barva místo modré spíš fialová apod. Deva by se měla zamyslet aby kvalita nebyla na úkor kvality.
-
Příspěvek od simír hasič » 12.05.2008 15:19
pro nezasvěcené, Bc. Karla Vebrová pracuje u fy Zahas s.r.o. Lipník nad Bečvou, pokud si u této fy tak jako např. já budete objednávat nějaké věci, budete jednat s ní. Tedy ona není jen prostým zastáncem této fy. To jen na vysvětlenou. Můj názor, který jsem výše uvedl, pramenil z osobních zkušeností v době, kdy některé okolní sbory vyzkoušely Zahas V. bez Nomexu a byly rozladěni silnou promokavostí obleků. Jinak lze jen ocenit neprořeznou kevlarovou vrstvu. Deva, alespoň já mám ten pocit, poslední dobou drobet spí na vavřínech.
-
Jestli tomu dobře rozumím, tak na dříve vyrobené zásahové obleky Zahas mají hasiči ne zrovna dobrý názor, ale ty nové, co jsou v aktuální nabídce, jsou už hodnoceny vesměs kladně.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:19
Jenže protože nikdo nemá peníze, asi je ještě nikdo nestačil nakoupit .
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 12.05.2008 15:19
Jak píšeš ....... Deva by se měla zamyslet nad kvalitou materiálu,protože používám několik ks různě starých PS II od roku 1996 až po současnost a ty nejstarší jsou sice bledší,ale jako nový.Ty novější jsou jako hadr na zem barva místo modré spíš fialová apod. Deva by se měla zamyslet aby kvalita nebyla na úkor kvality.... Já mám naprosto stejný názor a zkušenosti ( první PS II mám z roku 1995 - teď tedy již jen bundu... je furt modrá... ), stejně tak, jako dost lidí od našeho HZS. Ale na Firemana V si nemohu stěžovat, předtím jsem měl asi 8-9 let IV a taky byl dobrej a ještě předtím prapůvodní ,,trojku,,........ Teď má pár kluků na zkoušku nomexové kombinézy Deva Bushfire a ohlasy jsou vesměs kladné. I když je to de facto jen vylepšená, sešítá pées dvojka z nomexu... Každopádně i přes výše zmíněné neduhy firmy z FM na ní nedám dopustit. Jak se v této debatě píše, že Zahas má lepší střih nebo komfort nošení oproti Devě, třeba je to pravda, avšak já to nemohu posoudit, ale díky osobní zkušenosti s Devou právě střih a komfort nošení je u Firemana V naprosto sqelej.
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 12.05.2008 15:19
ale abych také napsal něco k tématu diskuze...zásahové obleky pro JSDH.... v dnešní době jsou určitě nutné nomexové komplety ( výrobce a druh dle financí...)....k nim boty Haix, přilby Gallet či Rosenbauer...opět dle financí...atd...
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.05.2008 15:19
Od zahasu mame asi 8ks PS II, bavlna. Kluci co v tom druhej rok jseou jen na dvou soutezich je maji pekne. Ale ja, sem tam na Radslavske prilbe, pak ME a MR v Autocrosse, tak monterky hruza - na stehnech silene osoupane, barva se ztraci... A po prvnim vyprani se na bluze oloupal ten flopovej napis hasici, ale po reklamaci v poho, jen to proste silene bledne oboje...
-
Příspěvek od Martin Tonhauser » 12.05.2008 15:19
Promiň, ale to co tady uvádíš je tak trochu extrém. Je spousta sborů, které nemají takový přísun peněz, aby si mohly pořídit to co tady uvádíš. Dle mého názoru zásahovky z nomexu o těch žádná řeč, ale proč by zrovna museli být boty HAIX a přilby GALLET to vážně si mislím, že je mrhání peněz. Všechny sbory nejsou tak bohaté jak v některých velkých městech.
-
Příspěvek od Hlinka Tadeáš » 12.05.2008 15:19
Vsak nemusis kupovat ted hned najednou.
my taky nakupujeme postupne nejdriv 4 kabaty pak dva ted se budou dokupovat kalhoty a komplety vloni se koupilo 10 galletek letos budou dalsi 2. a boty to same.chce si to udelat jen nakou predstavu o vybaveni a vybavovat postupne.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky