Zásahová obuv
-
Příspěvek od Ladislav Steinhauser » 12.05.2008 15:18
Myslím si to také. Boty 0412 B dobře sedí na noze, kluci si je pochvalují a jsou mnohem lepší než půllitráky, které jsme používali předtím. Je jasné, že HAIXům se nevyrovnají, ale mají podobý styl a myslím, že pro naši jednotku (cca 25 výjezdů za rok) jsou dostačující.
-
Příspěvek od Antonín Bastl » 12.05.2008 15:18
Naše jednotka také používá kevlarovou obuv Jolly a jsme s ní zcela spokojeni.
-
Příspěvek od Lukáš Vejvar » 12.05.2008 15:18
Nedávno jsem si pořídil starší zásahovou obuv ZEMAN, je asi tak dva roky stará. Od začátku byly problémy se zipem, momentálně začínám v zimě cítit i lehčí vlhkost v botech, když procházím sněhem nebo vodou... L.V.
-
Příspěvek od Jan Matoušek » 12.05.2008 15:18
Máme u nás (JPO II) částečně boty zn. Zeman - pro řidiče a pro velitele s hasiči boty zn. Ranger. První dojem na Rangery byl prostě gumový. Při několika zásazích jsme ale usoudili, že je to sice drahá záležitost, ale užitečná. Propustnost vody žádná, tepelně vás izolují od horké půdy pod nohama )) ale uvnitř je taky teplo. Při mrazech stačila jen ponožka jako všude jinde.
-
Příspěvek od Petr Lédl » 12.05.2008 15:18
V naší jednotce (JPO II) používáme všichni boty značky Jallette.Musím zde sdělit,že tato obuv mě nepřipadá pro hasiče nejvhodnější.Vždycky jsem si říkal,že to pro nás stačí.Ovšem měním názor.V létě se v nich potí nohy(i při výběru vhodné ponožky),v zimě je v nich zima a když je mokro,tak je v nich mokro.Například včera jsme zasahovali u dvou událostí,pričemž při té první jsme vůbec nepřišli do styku s vodou (mráz taky nebyl) a byla v nich pěkná kosa.A při té druhé jsme naopak ve vodě chodili a nohy měli jako vodníci.Taky by mě zajímalo(jak píše Adam Thomitzek), jestli ty gumáky na sněhu nebo v pěně nekloužou.To musí být jak na ledě ne?
Takže všem doporučuji při výběru přemýšlet a pečlivě vybírat.I když vím že finance jsou kolikrát rozhodující.
S pozdravem Petr Lédl.
-
Příspěvek od Adam Thomitzek » 12.05.2008 15:18
Můžu tě ujistit, že gumáky nekloužou na ničem. Na sněhu, na ledu, na hlíně, na bahně ani na pěně. Je to dáno tím, že na podrážku je použita relativně měkká pryž a podrážka má výborný vzorek.
Podle mne mají lepší adhezivní vlastnosti, než turistické boty s podrážkou WIBRAM.
-
Příspěvek od kamil drong » 12.05.2008 15:18
Zdravim Všecky, taky bych se připletl do diskuze o zasahovej obuvi. Naše jednotka je již 5 let vybavena botami zn.Jallete-nějake francouzke, a musim řict ,že taky nejsme spokojeni, v zimě je vnich zima a o vodě ani nemluvim.Ja osobně mam jeden par gumaču od Novesty a nedam na ně dopustit.
-
-
Příspěvek od Martin Tonhauser » 12.05.2008 15:18
Máme je v jednotce už třetím rokem a nemáme sněma žádné problémi až na jednu reklamaci, že na nich se odlepila podrážka. Jinak jsem sněma spokojenej, nateklo mi do nich jen jednou a to proto, že sem stál v potoce, kde byla hloubka vody větší než výška těchto bot. Jsou prostě dobré za tu cenu.
-
Příspěvek od David Bryknar » 12.05.2008 15:19
Pánové po čtení Vaších názorů nevím jak začít. Každopádně veškeré výrobky či značky mají svá specifika a vlastnosti. Na téma hasičská obuv bych Vám všem a hlavně nespokojeným dobrákům mohl mnohé hodiny psát. Jedno je však jisté, boty od SaM jsou dostatečné a kvalitní. Ti co vám do nich teče tak se zamyslete jak o ně pečujete. Ti co vám v nich schází membrána dejte ruce na srdce jaké ponožky v nich nosíte a víte vůbec, že SaM už dělá model boty i s membránou ? Závěrem dodám těm co se urazili " let jsem zasahoval v Haixu pak jsem zapsal zásahovou obuv do Guinnessovky a pro další rekordy jsem si vybral české boty SaM " kdo nevěří ať hodí bulvu na BRYKNAR.cz
-
Příspěvek od Luboš Samec » 12.05.2008 15:19
Pane Bryknar dovolím si Vám oponovat. Naprosto nelze srovnávat Vaše použití bot a použití při hasičském zásahu. Jízda za automobilem v botách je sice zajímavá věc, ale hasiči od bot očekávají poněkud jiné vlastnosti. V zimě v nich musí být teplo při dlouhodobém zásahu, v létě se v nich nesmí potit noha, musí být nepropustné vůči vodě, odolné vůči agresivním chemikáliím, plamenům, žhavému popelu, atd, musí pevně sedět na noze aniž by obtěžovala a mnoho dalších vlastností. A to vše musí vydržet minimálně 5 let a ne pár minut při rekordu. A v těchto vlastnostech absolutně vede Haix. Jsou sice cenově výš než většina ostatní obuvi ale kvalita není levná.
-
Příspěvek od Pavel Šimák » 12.05.2008 15:19
Vážený pane, jsem vlastníkem bot SAM SH 323 a mohu vám spolehlivě sděliti že vady na obuvi nejsou způsobeny špatným ošetřením. Špatně sešitý šev totiž údržba neovlivní ať je jakákoli. Obuv jsem posílal zpět do fy SAM kde mi je nevyměnili ale zalepili čímsi co po dvou měsících odteklo neznámo kam a problém je na světě znovu. Jinak je v nich opravdu zima a je jedno jestli použijete bavlněné ponožky nebo typu MOIRA. Navíc při těsnějším užití bota okamžitě vyrobí velmi nepříjemné puchýře a otlaky. Toť mé zkušenosti, ještě připomínám že se jedná o typ SH 323, jiné modely neznám (nemám s nimi zkušenosti).
-
-
Příspěvek od David Bryknar » 12.05.2008 15:19
Kdo chce boty do kterých neteče musí se rozhodnout pro materiál GUMA kdo chce boty které mají odolat vodě, el. , chemii, sálavému teplu , průrazu . Musí také uvažovat o tom co bude v té botě dělat . Třeba já v nich skáču z kostrukcí , běhám do schodů , peru hadice , jezdím v sanitce , chodím po tekoucí oceli , slaňuju , lezu na žebřík , chodím na menší tůry , jezdím na motorce , skáču s padákem, dělám světové rekordy atd. atd . Tak co nemyslíte , že ty boty mají při své učelnosti nárok na malej průsak vody či jiné malé niance ??? Profi hasičinu dělám od r. 1996 První Haixi které měli hodnotu 8500,- byli lepší než ty co máme v práci dnes za 4500,- Co se týče SaM SH 323/R tak se jim s přehledem vyrovná a můžu-li konstatovat tak SaM dělá i boty s membránou jenž v současné době osobně testuju. Takže pozdravuju všechny Haix-příznivce a vzkazuju SaM Vás s přehledem dohnal a vyrovná se , ba dokonce pár vychytávkama překonáva Haix Nebudu boty komentovat cenově, ale uvědomte si na co ty boty máte a pokud je pro vás hasičina jen stát ve vode tak i SaM pro Vás má něco GUMOVÉHO . Pro mě je hasičina krédem flexibility při extrému a na to určitě Rangery nechci
-
Příspěvek od Pavel Veselý » 12.05.2008 15:19
Máte-li zájem, mohu Vám poslat sortiment s ceníky zásahové obuvi.
Výzbrojna požární ochrany
Pavel Veselý
te. 606751608
-
Příspěvek od Jiří Šimák » 12.05.2008 15:19
Samtrade vyrábí spíš výcvikovou staniční obuv která není příliš vhodná pro zásah. Je pravdou že jeden nebo dva modely vyrábí
v úpravě pro zásah ale kvalita použitých materiálů je mizerná.
Pokud můžu doporučit dobrá investice je do obuvi od firmy Prabos
cena je okolo 4500.- ale kvalita se ze Sam nedá srovnávat. Pokud se použije speciálního impregnačního krému, bota nepropustí ani kapku vody. Vim o čem mluvim protože sem je měl včera na výjezdu na povodni. Krém dodává vírobce spolu s obuví.
-
Příspěvek od Jiří Moravec » 12.05.2008 15:19
Sam neni opravdu dobra bota, kluci u nás vedle ve vesnici je měli a hned po prvních zasazích se jim začali trhat švy. Prabos máme u nás 1 rok a zatim s nima nebyly problémy ale čas ukáže víc.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky