Okrsek 49 - dýchací přístroje použité v tomto filmu
Okrsek 49 - dýchací přístroje použité v tomto filmu
Příspěvek od Návštěvník » 26.01.2005 17:25
-
Příspěvek od Jan Absolon » 12.05.2008 15:18
Zdravím všechny hasiče. Ve filmu Okrsek 49 jsem si všiml, že ti hasiči používají jakýsi dýchací přístroj. Z prvu jsem si myslel, že to jsou Drägery, ale asi o nebude pravda. Další věc která mě překvapila jsou použíté masky. Nemají totož polomasky, což jsem ještě neviděl. Napadlo mě, jestli třeba ty masky nejsou upravené kvůli filmu, ale zas na druhou stranu filmaři si podle americké kritiky dali dost velkou práci s tím, aby ten film byl co nejvěrohodnější americké hasičské praxi. Dostal jsem za úkol vypátrat o jaký typ přístroje a masky se jedná. Pokud by tedy někdo z vás měl informace ohledně typu a výrobce, prosím o jejich napsání. Předem děkujiJan Absolonstudent SOŠ PO A VOŠ PO MV ve FM
-
Příspěvek od Herzy » 12.05.2008 15:18
Nejsem si úplně jistý, ale mám za to, že hasiči v americe používají především přístroje Scoot, ale bylo by dobré kdyby to četl někdo od pražských hasičů, ten by ti asi řekl více protože tam tyhle dýchaky používají a pokud je mi známo tak jsou asi jediný v republice. Což sebou nese jistá specifika např. při doplňování vzduchu do tlakových lahví při společném zásahu s jinými jednotkami.
-
Příspěvek od Michal Boroček » 12.05.2008 15:18
Pokud mám informace, tak Scotty používají kromě HZS Praha ještě hasiči z pražského letiště a používali je hasiči z Metra. Ale ty se za ně styděli a teď mají VDP Auer. Jsem zvědav, kdy se Scotty skončí i Pražáci.
-
Příspěvek od Adam Thomitzek » 12.05.2008 15:18
V případě použitých dýchacích přístrojů v Okrsku 49 jsem si celkem jistý, že to byly přístroje Dräger AirBoss, které odpovídají požadavkům norem NFPA a jsou určeny výhradně pro americký trh. Je to krom nápisu na láhvi poznat hlavně dle automatiky a tvaru nosiče. Masky bez polomasky skutečně existují, mezi hasiči nejsou moc rozšířené. Polomaska výrazně snižuje mrtvý prostor masky, což hraje roli hlavně při vysoké fyzické zátěži. Při natáčení Okrsku 49 se domnívám, že pro účely filmařů tak trochu upravili masku Dräger f2 pokud se podrobně podíváte tak v maskach polomaska je, ale jakoby shrnutá. Opovažte se Mlčouškovi tvrdit, že jste na to přišli sami:-))
-
Příspěvek od Antonín Bastl » 12.05.2008 15:18
Já si myslím taky že je to draeger, protože tver automatiky mi ho dost připomíná
-
Příspěvek od firem@n Tomas Dominik » 12.05.2008 15:18
Skus stranku www.ladder49.com je tom toho dost. Napr exkurzia po stanici ked si kliknes na odkaz "the station" v hornej liste.
-
Příspěvek od Martin Kavka » 12.05.2008 15:18
no nevím proč by pražáci měli odložit Scotty ? slouží jim myslim dobře a že při společném zásahu není možnost doplnění od jiných HZS ?...za 10 let jsem nevidel připad kdy by to byl problem..pražáci si totiž vozí, stejně jako jini, sebou velký chemičák, který doplňuje okamžitě...fakt to není problém
-
Příspěvek od František Florián » 12.05.2008 15:18
Scotty si svoje vždycky odsloužily, v Americe i u nás. Nikdo nemůže proti jejich schopnostem říct ani popel. V metru si vždycky právě kvůli nárokům na dejcháče hráli na nadlidi, ale ve skutečnosti, kdo nestačil u Pražáků, vzali ho k podzemce...
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky