Majáky
-
Příspěvek od Freek » 12.05.2008 15:26
No kdyby to nemeli nejak osetrene, tak ho tam asi nemaji, ne? Tak proc neupozornit na nekoho, kdo prisel na to, jak to osetrit? Jsou jedini siroko daleko, kteri podle HZS vsechno plni, tak mohou byt JPO II. Takze je temer jiste, ze maji osetreno i tohle.
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:26
dvemi dny doslova vyfuckovali nektere jedince, kteri zakladali dalsi a dalsi stejne diskuze, nebot jsou lemry line si to vygooglovat nebo dat do zdejsiho vyhledavace, na icq jsme si po sazich, pouziti peny apod. rikali jeste by to chtelo znovu otevrit diskuzi s majaky a KuK Freek nezklamal, nemaje co na praci nasel zase starou odlezenou diskuzi a rekl si, je hezky den sobota 12. dubna, Gagarin ma vyroci, tak komu dnes v mem okoli zase zkazit naladu? Co treba udelat problem nejake JPO II od Brna, dobry napad . Hlavne ze je mir Freeku vid? JJS
-
-
Příspěvek od medved ledni » 12.05.2008 15:26
Jsem si jistý. Jen někdo hold nemůže zkousnout co zde píše. Neříkám že má vždy pravdu, ale zakomplexovanost to určitě není.
-
Jak jsi to uhodl?
Stale tvrdim, ze pokud by to bylo spatne, tak by si to odbornici z JSDH Zastavka nedovolili mit. Navic tam asi ani nelze aplikovano tolik pouzivane oduvodneni o nedostatku penez.
Pokud to nekdo povazuje za problem, tak podonych jednotek je spousta. Chtel jsem spis priklady na konkretnich jednotkach. Navic vsechna uvedena auta jsem opravdu na vlastni oci nekolikrat videl, takze to neni jen o obrazcich nekde na webu. Treba JSDH Horni Marsov vsichni znaji. S nimi jsem to dlouho resil a dokazali si to zduvodnit, takze proti tomu nic nemam. Jenze jsou daleko a ja nemam prehled o tom, jaky je aktualni stav.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:26
hlavně, že Ty jsi odborník na všechno, přestaň už jednou provždy řešit červené majáky, zejména popichování a rejpání do jednotek, jejichž velitelé si dovolili o Tobě před časem napsat svůj názor. Nechápu, proč jsi dneska vytáhl půl roku staru diskusi. Už jsem Ti tu dneska jednou napsal odpověď a protože porušovala pravidla fóra, hned jsem ji zase smazal, teď mě to mrzí, čekal jsem, že už budeš držet zobák, což jsem se ovšem šeredně zmýlil. Btw. v té reakci stálo, že jsi vůl, teď už to nesmažu, nechť to udělají mí redakční kolegové, zlobit se nebudu, ale napsat už jsem to musel.
-
-
Příspěvek od Luboš Samec » 12.05.2008 15:26
Pánové mám pocit že celá diskuse o červených krytech je o ničem. Situace je celkem jednoduchá, zákon je nezná. Ano mají určité výhody, je tu ovšem jedno velké ALE. Celkem si dovedu představit situaci kdy pojede auto k zásahu a dojde k dopravní nehodě. Na voze bude červený maják. a pokud se toho chytne šikovný právník tak ty hasiče bez velkých problémů ugriluje. Auto jednoznačně nesplňuje podmínky zákona (viz komentář výše kdy auto s červeným krytem neprošlo STK) a tím pádem nemá co dělat na silnici. Pak bude jakákoliv argumentace o lepší viditelnosti celkem prd platná. Zákon zná prostě jen výstražné zařízení modré a oranžové barvy, nic jiného.
- Daniel Koldinský
Příspěvek od Daniel Koldinský » 12.05.2008 15:26
nevím jak vy, ale já vidím ve freekovy užitek, dost často dokáže ukázat na nějaký problém, chybu by jste měli hledat v nedokonalém právním systému a v našich „dokonalých“ úřednících. Freek je pouze poukazovatelem ale pro vás jeto zřejmě vymetatel špíny z pod koberce a to vás dost pálí. kdyby jste se jako inteligentní lidi a ne jako zvěř, už mi to vaše věčný hašteření a navážení do sebe znechutili tento web do takové míry že se občas kouknu co je nového, pokochám technikou ale rači už nečtu komentáře protože bych si tím zkazil celí den! Zamyslete se už nad sebou!
- Daniel Koldinský
nevím jak vy, ale já vidím ve freekovy užitek, dost často dokáže ukázat na nějaký problém, chybu by jste měli hledat v nedokonalém právním systému a v našich „dokonalých“ úřednících. Freek je pouze poukazovatelem ale pro vás jeto zřejmě vymetatel špíny z pod koberce a to vás dost pálí. kdyby jste se chovaly jako inteligentní lidi a ne jako zvěř, už mi to vaše věčný hašteření a navážení do sebe znechutili tento web do takové míry že se občas kouknu co je nového, pokochám technikou ale rači už nečtu komentáře protože bych si tím zkazil celí den! Zamyslete se už nad sebou! omlouvám se, chybička se vloudila
-
Já se nechci s Freekem hádat, jen mě štvě, že někomu tak maximálně dělá problémy (mimochodem je zaměřen na některé, ale to jsem napsal výše). Je věc té které jednotky, že nedodržjue nějaký předpis, v případě problému si to samozřejmě vypije až do dna. Já jen nevidím důvod, proč freek vytáhl tuhle starou diskusi, když se nestal žádný problém, ani se nikdo aktuálně na nic neptal... Doufám, že už nebude dále rozmazávat toto téma, ode mě je to v tomto vlákně poslední příspěvek...
-
Freek je problem, upozornuje na veci, ktere neni zajem menit. Fungovalo to, funguje a predpoklada se, ze to bude fungovat i nadale. A pak prijde nejakey kreten, ktery se podepisuje freek, a rusi klidne spani tem panum nahore, co si tam hreji ta tepla mistecka.
Ze u JSDH nejsou tepla a prijemna mistecka? Tak to je dlouho zakoreneny omyl. Dobry velitel JSDH muze ze svoji funkce lecos vytezit i pro sebe a pritom jeho skutecny podil muze byt minimalni. Stejne tak strostove maji dobra mistecka.
Takze Kolddo Freek je fakt problem!!! Navic at napise cokoliv, je to vzdycky problem. Radeji ani nepise pod nektere clanky (treba o nehode v Ostrave), protoze by se na nej o5 vsichni sesypali a diskuse by byla opet znehodnocena utoky a urazkami.
Ale zastavam nazor, ze treba ten majak je hodina prace a 500kc, takze tam fakt neni mozna vymluva. Je to jen o tech velitelich. Bud jsou presvedceni, ze je to tak dobre a umi si to obhajit nebo jsou to lajdaci a pak by zaslouzili.
- Daniel Koldinský
neříkám ze freek je na pohodu ale někdy mu nadáváte zcela zbytečně a umí poukázat na problémy ale bohužel nebo bohudík si vybírá i příklady z jednotek PO. Což je koukám dost lidem trnem v oku.
-
Je to jednoduche, proste me to auto dnes zaujalo a pri hledani jedne stare diskuse jsem nahodou klikl i na diskusi o majacich a pak uz stacilo jen dnesni "zazitek" spojit s tim textem na pozarech, to byla otazka zlomku sekundy.
Proste jen mit oci otevrene a videt to co jini nevidi!
-
Příspěvek od Radek Vejvoda » 12.05.2008 15:26
Když už se otevřela diskuze o majákách.... Měli jsme možnost několik dní používat vůz opatřený rampou Whelen Code3 ,ale bohužel jen několik dní.... Rampa byla s čirou optikou samotné paraboly byli osazeny stínítky modré barvy...čirá rampa vypadala skromněji ,ale jen do doby než se zapla ,super.....akorát se zapínala po třetinách,kvůli velikému úběru..... horní část obsahovala: 6xhalogenový rotátor dolní část obsahovala: 2xhalogenový rotátor tzv.mrkačky 2xmodré halogeny přímé a 5xpřímé pracovní světlo vpřed....a 2xpracovní světlo v boky.... bohužel rampa neobsahovala světelnou álej v zadní dolní části ,ale lze dodat....V dnešní době Led a strobo halogenová rampa plnila všechny funkce a požadavky na výjezdech...Velice lze doporučit pro vozy rande vous a rzp u záchranek a rza u hzs....Jediný problém opět zůstáva u ceny.....
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:26
problem neni v tom na co Freek upozornuje, ale jak a z jakeho titulu. Prestoze je mlady a mnoho toho jeste nezazil troufa si psat takove soudy a vyroky, ze se nam starsim a o neco zkusenejsim obcas vari krev. Vzdyt pred chvili tady psal, ze nektere veci resil s JSDH Marsov - proboha proc a z jakeho titulu? Je soudcem, pracovnikem v pozarni ochrane nebo kdo? Vzdyt ti kluci co maji cervene majaky vedi ze vedome porusuji zakonna ustanoveni a pocitaji se zodpovednosti, kterou za toto rozhodnuti maji, ale proc se do nich musi nejaky civilista z druhe strany republiky neustale navazet. A vrcholem je jeho poradenska cinnost, vzdyt neni ani osoba odborne zpusobila ani nic podobneho. A jeho soudy nad veliteli a starosty o jejich teplych misteckach? To snad uz neni na komentar a jen bych jej o neco poprosil, najdi si nejakou obetni vesnicku ci mesto, nastehuj se tam, zacni neco delat pro lidi, ziskej si je, stan se posleze veiltelem hasicu, neuspokojuj se s tim, jdi do komunalni politiky, stan se volenym funkcionarem a jestli ti zbyde cas a sily napis sem pak neco o teplych misteckach. Do te doby si budu myslet ze jsi jen zoufalec postizeny chorobnou zavisti a zasti. Promin ale uz se to stupnovalo od pulky tydne. JJS
-
I přes svá slova ještě jednou zareaguji. Já se do Freeka nenavážím vždy, když na něco poukáže, mimochodem jeho články o odbornostech SH ČMS považuji za povedené a z velké části trefné, občas s ním i musím souhlasit. Mě vadí, že tu vytáhl posté tu samou věc, kterou tu stejně nikdy nikdo nevyřešil (a nikdy nevyřeší) i přes to, že se tu o ní diskutovalo tisíckrát (původní diskuse o majácích je, pokud se nepletu, dodnes nejkomentovanější diskusí)... Maximálně se mu povede, že někomu nadělá problémy i tam, kde to ničemu nepomůže... Mimochodem zrovna v případě Zastávky to považuji za drobnou osobní mstu tamnímu veliteli...
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky