Zákonná podpora SDH - V ???
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
Zákonná podpora SDH - V ???
Příspěvek od Návštěvník » 03.11.2010 13:11
Dobrý den, mám dotaz - je ze zákona povinna obec o počtu 520 obyvatel podporovat ( přispívat na provoz ) SDH ?? Uvádím,že náš sbor má označení V. Děkuji Vám za odpověď. I.Augustinová
-
Příspěvek od Ondřej Huňka » 03.11.2010 13:28
Na SDH obec přispívat nemusí. Je to sdružení.
Pokud myslíte JSDHO tak tam by měla zajišťovat akceschopnost jednotky, tudíž přispívat na její chod.
Více zde: http://business.center.cz/business/prav ... cast2.aspx
§ 29 Obec a obecní úřad
Pokud myslíte JSDHO tak tam by měla zajišťovat akceschopnost jednotky, tudíž přispívat na její chod.
Více zde: http://business.center.cz/business/prav ... cast2.aspx
§ 29 Obec a obecní úřad
-
Příspěvek od PZ2 » 03.11.2010 13:40
Váše SDH má těžko označení V. Abych to uvedl na pravou míru zřejmě pro laika. Jak již bylo zde hodněkrát řečeno. SDH je zájmová organizace na úplně stejné úrovni, jako třeba fotbalisti. Té obec dávat nic nemusí, ale považuju to za slušnost. Obec obvykle bývá zřizovatelem JSDH (jednotky) a ta má označení ve vašem případě JPO V. Tu je obec ze zákona 133/85 sb. povinna udržovat akceschopnou (technické prostředky, školení, zdravotní prohlídky, minimální stav ). A to něco stojí. Obec může jednotku zrušit, ale musí ze zákona sepsat smlouvu s jinou obcí, která jednotku má. A to nikdy není zadarmo. Za zrušení jednotky bez náhrady (smlouvy) může obec dostat pokutu od Státního pož. dozoru jestli se nepletu až do výše 10 miliónů.Doporučuju prostudovat již zmíněnou 133. Napsal jsem to hodně jednoduše, takže ostatní mě nekamenujte.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky