Funkce
Zdravím ,potřeboval bych poradit s funkcí v našem SDH.
Může velitel jednotky SDH nebo JSDH vykonávat ještě funkci starosty SDH.Možná se ptám na na nějakou hloupost ale potřeboval bych toto vědět.Jelikož našeho dosavadního starostu chceme zbavit funkce a nehlásíse žádný nástupce dobrovolně pro jeho post.Tak chceme aby to vykonával velitel,který se tomu věnuje jak nejvíc může.Díky za rady
Funkce
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Příspěvek od Radek Luža » 12.05.2008 15:26
RE: Pazdy
Velitel velí JSDH = jednotce, kterou zřizuje obec.
Starosta má nastarosti občanské sdružení SDH.
Toto jsou dvě nezávislé věci takže klidně může ale je lépe pokud je od lidí ochota funkce rozdělit mezi výce členů a pak toho ten jeden člověk nemá tolik, pokud to časově bude zvládat tak není co řešit.
Velitel velí JSDH = jednotce, kterou zřizuje obec.
Starosta má nastarosti občanské sdružení SDH.
Toto jsou dvě nezávislé věci takže klidně může ale je lépe pokud je od lidí ochota funkce rozdělit mezi výce členů a pak toho ten jeden člověk nemá tolik, pokud to časově bude zvládat tak není co řešit.
-
Příspěvek od Radek Luža » 12.05.2008 15:26
RE: Pazdy
Ještě si vyslechni další komentáře ale můj názor jsem sdělil a myslím že my všichni dají za pravdu.
Ještě si vyslechni další komentáře ale můj názor jsem sdělil a myslím že my všichni dají za pravdu.
-
Příspěvek od Petr Haska » 12.05.2008 15:26
Starosta SDH velitelem jednotky
Proč ne. Souhlasím plně s badem. Já jsem starosta SDH fušuji velitelovi jednotky do řemesla a tak si myslím, že starosta se dá s "velitelováním" stíhat. Bohužel (nebo spíš bohudík)zrovna mně to tak trošku víc usnadňuje zaměstnání. Pokud bych byl zaměstnán jako dělník, asi bych nestíhal nic, ani starostování, ani velitelování. My jsme JPOII.
Proč ne. Souhlasím plně s badem. Já jsem starosta SDH fušuji velitelovi jednotky do řemesla a tak si myslím, že starosta se dá s "velitelováním" stíhat. Bohužel (nebo spíš bohudík)zrovna mně to tak trošku víc usnadňuje zaměstnání. Pokud bych byl zaměstnán jako dělník, asi bych nestíhal nic, ani starostování, ani velitelování. My jsme JPOII.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky