Zvěřejňování informací
Zdravím.
Chtěl bych se zeptat, které informace se mohou na hasičských stránkách zveřejňovat? Mám na starost jedny hasičské stránky a chtěl bych místní občany a ty, kdo má zájem se o nás něco dozvědět, co nejlépe informovat. Vím, že některé konkrétní informace na web ani ústně, se šířit nesmí, ale zajímalo by mě, které naopak mohu zvěřejnit? Například jak podrobný může být popis událostí, když se ke mě dostane slovní formou a vím, že je pravdivý. Nebo zda se mohou uveřejňovat např. jména členů SDH a rok vstupu? Na některých webech jsem to již zhlédl, ale setkal jsem se i s názorem, že toto se zvěřejňovat nesmí. Pokud vás napadne co se může a co ne, budu rád. Jestli je zde na toto téma podobná diskuze, tak se omlouvám za příspěvek a za odkaz děkuji. ZJ
Zvěřejňování informací
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:25
RE: Zdeněk
Co se týče členů, můžeš zveřejnit klidně i rodné číslo a velikost bot, případně značku trenýrek, pokud ti to povolí - ideálně písemně Co se týče události - nesmíš zveřejnit nic, co by nějakým způsobem mohlo poškodit osoby, kterých se to týká - viz. zákon č. 133/85 Sb §89. KuK
Co se týče členů, můžeš zveřejnit klidně i rodné číslo a velikost bot, případně značku trenýrek, pokud ti to povolí - ideálně písemně Co se týče události - nesmíš zveřejnit nic, co by nějakým způsobem mohlo poškodit osoby, kterých se to týká - viz. zákon č. 133/85 Sb §89. KuK
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:25
take bych se nebal
zverejnovat jmena, rok vstupu, odbornost apod. vse resi a upravuje dvojice zakonu 101 a 106, ktere resi co se musi zverejnovat, a co naopak nesmi. K urcitym udajum (rodne cislo) musis mit souhlas tech osob (kdyz se podivas do vypisu z obchodniho rejstriku najdes je tam take). Urcite si vsak davej na zverejnovani domnenek o pricinach pozaru, nejlepe je uvadet "v setreni". JJS
zverejnovat jmena, rok vstupu, odbornost apod. vse resi a upravuje dvojice zakonu 101 a 106, ktere resi co se musi zverejnovat, a co naopak nesmi. K urcitym udajum (rodne cislo) musis mit souhlas tech osob (kdyz se podivas do vypisu z obchodniho rejstriku najdes je tam take). Urcite si vsak davej na zverejnovani domnenek o pricinach pozaru, nejlepe je uvadet "v setreni". JJS
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky