Čerpací stanice
Prodej nebo výdej pohonných hmot je povolen z čerpací stanice, která
..
prokáže zajištění nasazení potřebného počtu sil a prostředků k uhašení požáru a ochraně okolí v časovém pásmu 7 minut nebo instalaci obdobně účinného požárně bezpečnostního zařízení^9).
Může mi,prosím,někdo vysvětlit,co to znamená,respektive o jaké bezpečnostní zařízení se jedná?
Děkuji
Čerpací stanice
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:21
Zařízení
Jendá se zřejmě o SHZ - stabilní hasící zařízení, které může mít více podob, nejznámější jsou tzv.sprinklery s vlastním rozvodem vody, čerpacím zařízením a stálým zdrojem vody (nádrží), které jsou provázány s EPS (elektronická požární signalizace)... Používá se třeba i plynové SHZ apod.
Jendá se zřejmě o SHZ - stabilní hasící zařízení, které může mít více podob, nejznámější jsou tzv.sprinklery s vlastním rozvodem vody, čerpacím zařízením a stálým zdrojem vody (nádrží), které jsou provázány s EPS (elektronická požární signalizace)... Používá se třeba i plynové SHZ apod.
-
-
Příspěvek od Dag » 12.05.2008 15:21
re:
Požárně bezpečnostní zařízení jsou vyjmenována ve vyhlášce o požární prevenci. Buď musí být zajištěn zásah jednotky do 7 min nebo musí být na čerpací stanici instalováno příslušné požárně bezpečnostní zařízení. Zatím jsem na běžných čerpacích stanicích PHM viděl vždy jako nejjednodušší a nejlevnější variantu hydrant, stabilní hasicí zařízení zatím nikdy.
Požárně bezpečnostní zařízení jsou vyjmenována ve vyhlášce o požární prevenci. Buď musí být zajištěn zásah jednotky do 7 min nebo musí být na čerpací stanici instalováno příslušné požárně bezpečnostní zařízení. Zatím jsem na běžných čerpacích stanicích PHM viděl vždy jako nejjednodušší a nejlevnější variantu hydrant, stabilní hasicí zařízení zatím nikdy.
-
Příspěvek od Ondrej Kulhanek » 12.05.2008 15:21
RE. Dag
Díky.Kámoš to potřeboval vědět a řekl jsem mu to samé.Šlo mu o to,jaké konkretní zařízení to můze být.Takže se to pokusím zjistit v té vyhlášce.
Díky.Kámoš to potřeboval vědět a řekl jsem mu to samé.Šlo mu o to,jaké konkretní zařízení to můze být.Takže se to pokusím zjistit v té vyhlášce.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky